Pomoc przy tłumaczeniu.
Pomoże mi ktoś to przetłumaczyć na angielski? Proszę! Potrzebuję tego tekstu do małego roleplayowego projektu. Mój angielski jest zbyt ubogi, a google translator to porażka ;)
Opuszczona stacja benzynowa, gdzieś pośród pustkowia.
Wojna pożarła ludzi którzy z niej korzystali, pustynia zagarnęła drogę przy której stała, czas obrócił stacje w ruinę.
Powstałe wokół niej obozowisko świadczy o nowym życiu tego miejsca, pozornie, ani żywej duszy wokoło.
Niektórzy okoliczni farmerzy opowiadają, że obóz napadły zmutowane małpy mówiące jakimś barbarzyńskim wschodnioeuropejskim językiem, ale brak jakichkolwiek oznak morderstw, gwałtów i grabieży podważa tę historię i bardziej prawdziwa wydaje się inna opowieść, że pojawiły się latające maszyny i żołnierze w pancerzach którzy porwali wszystkich mieszkańców, podobno nikt nie zdołał uciec. Mówi się że odlecieli na zachód. To plotka, dziwna, wręcz fantastyczna plotka, ale kto to wie. Nienaruszony obóz i pozostawione rzeczy mogą świadczyć że miejsce opuszczono nagle, lecz bez rozlewu krwi. To brutalny, bezlitosny świat, więc jest mało prawdopodobne by kiedykolwiek wrócili. Kolejne opuszczone miejsce, kolejna tajemnicza historia.
Poszukiwacze przygód którzy tu dotarli opowiadają o wartościowych przedmiotach które czasem można znaleźć wśród porzuconego dobytku. Kto wie, może to prawda, warto sprawdzić jeśli się uda tam trafić.
Dzięki :)
to fanowski pomysł, a ja jestem licealistą z pustymi kieszeniami... :/
dzięki za podbicie tematu.