Podłączenie routera

Forum Komputery
Odpowiedz
03.11.2015 23:43
1
odpowiedz
Malaga
153
ma laga

Podłączenie routera

Czy sieć będzie działała prawidłowo jeśli komputer stacjonarny połączę kabelkiem bezpośrednio z modemem od dostawcy kablówki i jednocześnie ten sam modem połączę kabelkiem z routerem żebym mógł się łączyć bezprzewodowo przez laptopa?

04.11.2015 00:33
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Nie, nie bedzie, desktop i laptop nie beda sie widziec. Zrob po ludzku, i podlacz kabelkiem modem do routera, i do niego podlacz reszte sprzetu jakkolwiek zechcesz.

04.11.2015 08:48
3
odpowiedz
Malaga
153
ma laga

desktop i laptop nie mają się widzieć, oba mają mieć tylko dostęp do internetu.

Chcę tak zrobić dlatego, że router ma swoje nastroje i często (raz na kilka dni) rozłącza połączenie (potrzebny jest wówczas reset routera i ponowna jego konfiguracja) dlatego zależy mi na tym, żeby desktop miał niezakłócony dostęp do internetu.

Roszady takie dlatego, że sieć jest u rodziców i nie mogę za każdym razem przyjeżdzać żeby naprawiać, bo niestety sami tego nie potrafią zrobić, a że laptop jest urządzeniem drugorzędnym i jak na nim nie będzie działać internet przez jakiś czas to się nic nie stanie.

Dlatego może inaczej powinienem sformułować pytanie: czy tak podłączone komputery będą miały dostęp do internetu?:)

04.11.2015 08:52
4
odpowiedz
zanonimizowany1070630
1
Generał

Ja tak właśnie podłączyłem internet u siebie i wszystko działa.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl