Podłączanie pada od Xbox 360 do PC
witam
właśnie kupiłem odbiornik PC do mojego pada
kiedy już wszystko zainstalowałem z płytki i podłączyłem odbiornik do USB Windows nie mógł znaleźć oprogramowania
wszedłem w"urządzenia i drukarki" wybrałem "aktualizuj sterowniki" oraz żeby znalazł je na płycie
znajduje je ale jest napisane ze pojawił się problem przy instalacji
mój system to Win 7 64bit
Vista i Siódemka mają te sterowniki "wbudowane" w siebie i powinno od razu działać. Nie pamiętam już, czy w wypadku przewodowego pada coś dodatkowo konfigurowałem.
Może być też tak, że najaktualniejsze sterowniki pobiorą się z Windows Update (aktualizacje automatyczne).
Sprawdź, co pokazuje menedżer urządzeń (Panel Sterowania --> System --> Menedżer Urządzeń).
a więc tak, to jest pad bezprzewodowy ;]
a w Menadżerze urządzeń, ten odbiornik jest w
Inne Urządzenia
Nieznane Urządzenie
szukałem już jakichś sterowników na stronach microsoftu ale nic ;/
myślę ze to wina USB
skoro system znajduje sterownik na płycie, ale kiedy je znajdzie to nie może ich zainstalować, to chyba wina USB
nie instaluj tych z płyty, odinstaluj je i ściagnij te z WU, są nowsze i nie powinny sprawiać problemów, jakie miałem z nimi przy przewodowym padzie przynajmniej...
odinstalowałem ale nie chce pobrać sterowników z win update, i nadal jest wyświetlone jako nieznane urządzenie, wczesniej próbowałem jeszcze tak jak jest napisane tutaj:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-gaming/xbox-360-wireless-receiver-wont-connect-to/0e141e88-64f4-4bbd-8dad-7eb12a22cab6
ale to też nic nie dało, wprawdzie sterowniki były zainstalowane, ale pad nie chciał się połączyć
Dla świętego spokoju spytam czy na pewno wciskasz ten przycisk na odbiorniku i padzie do synchronizacji?
Mryga/świeci w ogóle to światełko na tym odbiorniku? Ja z tym sprzętem na szczęście problemu nie mam :) (win 7 x64)