Podłączanie pada od Xbox 360 do PC

Forum Komputery
Odpowiedz
06.12.2011 19:39
1
odpowiedz
zanonimizowany775000
3
Legionista

Podłączanie pada od Xbox 360 do PC

witam
właśnie kupiłem odbiornik PC do mojego pada
kiedy już wszystko zainstalowałem z płytki i podłączyłem odbiornik do USB Windows nie mógł znaleźć oprogramowania
wszedłem w"urządzenia i drukarki" wybrałem "aktualizuj sterowniki" oraz żeby znalazł je na płycie
znajduje je ale jest napisane ze pojawił się problem przy instalacji
mój system to Win 7 64bit

06.12.2011 19:55
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Vista i Siódemka mają te sterowniki "wbudowane" w siebie i powinno od razu działać. Nie pamiętam już, czy w wypadku przewodowego pada coś dodatkowo konfigurowałem.
Może być też tak, że najaktualniejsze sterowniki pobiorą się z Windows Update (aktualizacje automatyczne).
Sprawdź, co pokazuje menedżer urządzeń (Panel Sterowania --> System --> Menedżer Urządzeń).

06.12.2011 20:24
3
odpowiedz
zanonimizowany775000
3
Legionista

a więc tak, to jest pad bezprzewodowy ;]
a w Menadżerze urządzeń, ten odbiornik jest w
Inne Urządzenia
Nieznane Urządzenie
szukałem już jakichś sterowników na stronach microsoftu ale nic ;/
myślę ze to wina USB
skoro system znajduje sterownik na płycie, ale kiedy je znajdzie to nie może ich zainstalować, to chyba wina USB

06.12.2011 21:28
Herr Pietrus
4
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

nie instaluj tych z płyty, odinstaluj je i ściagnij te z WU, są nowsze i nie powinny sprawiać problemów, jakie miałem z nimi przy przewodowym padzie przynajmniej...

06.12.2011 21:41
5
odpowiedz
zanonimizowany775000
3
Legionista

odinstalowałem ale nie chce pobrać sterowników z win update, i nadal jest wyświetlone jako nieznane urządzenie, wczesniej próbowałem jeszcze tak jak jest napisane tutaj:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-gaming/xbox-360-wireless-receiver-wont-connect-to/0e141e88-64f4-4bbd-8dad-7eb12a22cab6
ale to też nic nie dało, wprawdzie sterowniki były zainstalowane, ale pad nie chciał się połączyć

06.12.2011 22:21
6
odpowiedz
fenfir
189
Generał

Dla świętego spokoju spytam czy na pewno wciskasz ten przycisk na odbiorniku i padzie do synchronizacji?

Mryga/świeci w ogóle to światełko na tym odbiorniku? Ja z tym sprzętem na szczęście problemu nie mam :) (win 7 x64)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl