Po co mmonitory 16:9?
Ciagle słyszę, zę taki monitor jest idealny do filmow, bo bez paskow, i do gier... Nie rozumiem tylko paru spraw. Po pierwsze, nei widze na rynku zatrzesienia monitorów 26" i większych, ani ich wielkiej popularnosci - a przeciez dopiero monitor większy niz 24" jest wyższy niż 19" w 4:3... i 22" w 16:10. Po drugie, wydawalo mi sie, ze tylko osoby ze slabym wzrokiem - jak ja - siedzą z głową 30 cm od ekranu... czy z odległosci pół metra widać fHD na monitorze, który jest niższy niz mój 19" stary Samsung?
Po trzecie, czy ktoś naprawdę oglada filmy na monitorze koputera? Przeciez sa swietne telewizory FHD. Owszem, pewnie obraz z DVD troche na nich słabo wyglada, no z drugiej strony na pewno nie każdy ma 37" i więcej, a na takim 32 nie jest chyba aż tak źle... Czyżby rynek celował w piratów? Czy też nie wiem czegos o niesamowitej popularności internetowego VoD w USA i na zachodzie Europy? Po czwarte - kiedy w nowym Windows pojawi sie stylowy a nie nienaturalny pasek zadań po lewej, a strony internetowe zaczniemy przewijać w poziomie i tka samo zaczniemy pisać i drukować dokumenty?
1. tak, mnóstwo ludzi ogląda filmy na kompie. nie każdy ma telewizor, który w przeciwieństwie do komputera nie jest niezbędny do życia, a w dobie internetu również sporo osób rezygnuje z oglądania telewizji.
2. nie ma co ukrywać, że znacznie więcej jest ludzi, którzy ściągają filmy niż tych, którzy je kupują. więc niby czemu producenci sprzętu nie mieliby do nich celować?
który w przeciwieństwie do komputera nie jest niezbędny do życia,
Od kiedy mam ipada, komputer ma jakies 70% wiecej wolnego (praca i okazjonalne granie).
Ot znak czasow. Komputer nie jest niezbedny do zycia, woda natomiast juz tak.
"Po czwarte - kiedy w nowym Windows pojawi sie stylowy a nie nienaturalny pasek zadań po lewej"
Juz od dobrych ilus wersji windowsa (czasem nie od 98?) mozesz go sobie tam umiescic, znam przynajmniej kilka osob, ktore go tam trzymaja.
Chyba, ze chodzi o to, ze ten aktualny jest 'nienaturalny'? To fakt, moim zdaniem jest nienaturalny - jak dla mnie naturalne jest trzymanie go na dole strony, jak i przewijanie gora-dol.
Lutz--> masz ipada, który zastępuje ci komputer. z resztą czym niby jest ipad, jak nie mini komputerem. oczywiście, że można funkcjonować bez komputera. bez prądu i bieżącej wody też, pewnie.
wiedenski kurier komputer to tylko bardziej sprawne liczydlo.
No i polecam zobaczyc co oferuja obecnie co nowoczesniejsze telewizory.
co oferują? prasują koszule? gotują obiady?
Nie, ale pozwalaja na ogladanie youtube, facebooka, robienie zakupow na allegro czy dostep do serwisow informacyjnych, a to pewnie z 90% tego co potrzebne ludziom nie uzywajacym kompa do grania/pracy.
Wielu ogląda filmy na kompie. Zresztą można teraz kupić tunery TV podpinane pod USB do kompa, więc niektórym telewior w ogóle nie jest potrzebny :) Ja akurat się do nich nie zaliczam, ale jednak tuner TV jest sporo tańszy od dobrego TV a fajnie się ogląda na dobrym ekranie komputera filmy(które i tak są tańsze od dobrych telewizorów, no nie?

Ja oglądam tv na monitorze 16:9 bo po prostu nie chce mi się latać do pokoju i włączać tv, czysty leń w dupie, minimalizuje okienko i mam co chcę, nawet epg się streamuje z tunera :D
Miczkus --> Tunery do kompa sa sprzedawane od dobrych kilkunastu lat, a nie 'teraz':)
[11]wysiak
teraz też je można kupić. Ja nie piszę, że to technologiczna nowinka.