Znalazłem ciekawą ofertę.
http://proline.pl/?p=REF+SONY+PS3+60
Konsola za taką cenę, w dodatku Fatka 60 GB! Brzmi rewelacyjnie prawda?
...
Tyle że to sprzęt "refabrykowany klasa A.".
Jak myślicie? To jakiś szajs sklecony na szybko który zaraz się rozleci, czy coś co warto rozważyć do zakupu?
Wedlug mnie to lepiej dolozyc pare stowek i kupic slimke z gwarancja. Zwlaszcza, ze konsola w/w jest bez kontrolera.
A co jest takiego złego w sprzęcie "refabrykowanym"? Mój Xbox 360 jest po serwisie i działa znacznie lepiej, niż gdy go kupowałem (przegrzewał się, co spowodowało zniszczenie procesora/podstawki)
Mr. JaQB - Wszystko zależy jak odnowili konsolę. Jeżeli zostało to zrobione bardzo porządnie - gotów jestem kupić.
Ale jest ryzyko że zaraz wszystko się popsuje, a kasa zostanie wyrzucona w błoto.
Tzw [link] "Chlebak" za tą cenę jest najlepszy!
Nie. Wersja 60 gb to unikat. W Polsce np. była sprzedaży tylko przez krótki okres czasu. Jest bardzo mało awaryjna. Mój kolega np. intensywnie używa od 5 lat ponad i nie miał żadnych problemów. Późniejsze wersje zwłaszcza 40 gb były dość mocno awaryjne. W dodatku 60gb odtwarza gry z ps2 a to duży plus. Są też 4 porty USB co jest bardzo przydatne jak ktoś ma np. na stałe podłączone kamerke i kierownice. Nie trzeba odłączać ciągle żeby np pada naładować. Także warto tym bardziej że za jakiś czas możliwe że za niezłą sumę będzie można odsprzedać fanatykom
@up:
nie liczy sie pojemnosc dysku, tylko wersja konsoli. Z opisu w tym sklepie nie wynika, ze to pierwsza wersja konsoli full-wypas, tylko ze ma dysk 60GB i jest z serii FAT. A dyski w ps3 sa wymienialne.
Do tego komentarze pochodza jeszcze z maja...
A dla czego pojemność sie nie liczy?
Ona http://proline.pl/?p=REF+SONY+PS3+60&r=1080p była ciekawa bo już jej nie ma ;-)
Boze ludzie ale czemu polacy robia ze siebie brzydko mowiac takich dziadow. Nowe PS3 nie tylko ze nie drogie to zawsze co nowe to nowe. Ale nie polak jednak potrafi nawet gowno w papierku po cukierku kupic byle by tanio.
Osobiście nie kupił bym czegoś "odnowionego"
400 zł piechotą nie chodzi a może to być szrot do tego pad 100 zł, okablowanie 100 zł (zasilacz itp)
to już 600 zł za feata
jak ktoś ma pady itp to fajna oferta ale jak będzie musiał wszystko dokupić to już nie taka atrakcyjna
zwłaszcza że 1 lepsza oferta z Allegro
htp://allegro.pl/konsola-playstation-3-ps3-super-slim-500-gb-sgv-i4718409820.html
900 zł nowa ze wszystkim
a tu używana 250 GB slim Gwarancja
[link] htp://allegro.pl/ps3-slim-250-gb-lodz-games4us-rzgowska-100-102-i4725916524.html
600 zł
Kiedyś nabyłem refabrykowany dyktafon, nowy kosztował jakoś 400zł, mój kupiłem za 200 z haczykiem. Całość fabrycznie zapakowana z instrukcją, kartonikiem z tym, że tylko mała nalepka na dyktafonie, że odnowiony. Działa, wszystko sprawne, byłem i jestem zadowolony.