Pendrive bez możliwości NTFS

Forum Komputery
Odpowiedz
05.01.2013 20:53
Bri
1
odpowiedz
Bri
160
Hekatonhejr

Pendrive bez możliwości NTFS

Trafił w moje łapki pendrive noname, 32GB.

Rzecz w tym że nie mogę go sformatować na NTFS, gdy próbuję formatowanie dochodzi do końca ale otrzymuję komunikat "Formatowanie nie ukończone pomyślnie", a system plików staje się RAW.

Nie mogę usunąć partycji/voluminów ani zakładać nowych (ani jednaj ani kilku).

Easeus Partition Manager pokazuje mi go nie jako normalny usb drive a jako "Super Floppy".

HDD Low Level format nie przechodzi (kończy, ale pasek postępu staje się żółty i nie ma żadnego komunikatu).
Diskpartem z wiersza polecenia niewiele zdziałałem.

Sugerując się wskazówkami z elektrody sprawdziłem go ChipGeniusem ale mimo wyniku i linka (chip Alcor) z tego japońskiego forum nic nie ściągnę.

A teraz właściwe pytanie (jako że zaprzestałem prac nad tym pendrivem) czy ktoś spotkał się z takim cudeńkiem?

05.01.2013 21:04
😉
2
odpowiedz
zanonimizowany627706
66
Senator

Kiedyś wsadziłem pendrive'a do dekodera Cyfry+ i wyciągłem podczas formatowania. Potem włożyłem do komputera - wykrywało go, ale zawartości nie można było zobaczyć gdyż trzeba było go sformatować. Niestety próba kończyła się errorem. Pomogło ponowne włożenie do dekodera i sformatowanie przez urządzenie Cyfry.

12.04.2013 11:54
hopkins
3
odpowiedz
hopkins
231
Zaczarowany

Bri a probowales windowsowskim disk managment?

12.04.2013 16:40
Psycho16
4
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

jezeli noname, to na 99% ten pendrive jest trzasniety fabrycznie :) na allegro czesto takie cuda wciskaja.
Np. kupujesz pena 32GB, w rzeczywistiosci ma z 512MB, czasami moze wiecej ;) wrzucasz pliki, ikonki sie pojawiaja, ale dane uszkodzone :D

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl