nVIDIA GeForce GTX460
Mam zamiar kupić tą kartę graficzną nVIDIA GeForce GTX460 i chciałbym znać waszą opinię na jej temat, czy pójdą na niej najnowsze gry takie jak wiedzmin 2 przynajmniej na srednich ustawieniach ?
Tak
procesor : intel premium E6600
Ram : 4 giga
Karta graficzna : NVIDIA GeForce 315 1Gb
I zasilacz : HP-D3006A0 300W
Jak myslisz ?
Jesteś pewien, że zasilacz wystarczy (i nie będzie potem sprawiał problemów)? ;)
Poza tym nie ma czegoś takiego jak procesor Intel Premium... :P
po pierwszy minimum zasilacz potrzebny 500wat pod karte .. ram nie liczy sie za bardzo ilosc tylko szybkość najlepiej DDR3 pod tę karte a procesor musi być jakiś chociaż z 4x 3.0GHZ bo słabszy zabardzo niewyrobią i najlepiej wes gtx460 z gigabyte wersje OC 1GB GDDR5 256BIT pozdro
Mam ową grafikę w wersji 768mb i jestem bardzo zadowolony. Wiedźmin śmiga w wysokich ustawieniach w rozdzielczości 720p w ponad 30fps. Twój procesor to Intel® Core™2 Duo Processor E6600 - nie pentium. 2x2,4ghz może być mało dla Wieśka, natomiast zasilacz zdecydowanie do wymiany.
Zasilacz wymień na ten - Tacens RADIX IV 450W. Na http://esc.pl kosztuje 139 zł.
Karta jako taka jest ok.
Po pierwsze! Wymień zasilacz. Wtedy weź GTX-a 460 w wersji 768MB i śmiga wszystko.
Wiedźmin 2 na tej karcie pójdzie ze wszystkim na max oprócz uberpróbkowania.
Mam pytanie na co patrzeć przy kupnie nowego Zasilacza tylko na ilosć W czy jeszcze cos ?
Jak nie wiesz na co to patrz na opinie w internecie. Na jednym zasilaczu jest napisane że pobiera 500W a tak w rzeczywistości pobiera maksymalnie 350W. I to będzie to samo co zasilacz 350W dobrej marki. ;) Czyli 500W /= 500W.