Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nowy prosty telefon, co polecacie ?

25.07.2012 12:38
1
zanonimizowany248027
94
Senator

Nowy prosty telefon, co polecacie ?

Witam,
potrzebuje nowego taniego telefonu, wymagania:
-dobra bateria
-odtwarzacz mp3
-funkcja latarki
-dosyć małe gabaryty
-mało awaryjny
-kolorowy wyświetlacz
-dobra jakość rozmów
-dobry głośnik ( do muzyki )

Telefon będzie służył głównie do dzwonienia i smsów, aparatu nie musi posiadać. Coś polecacie, zastanawiałem się nad Nokią x1, mieliście styczność z tym telefonem, czytałem parę opini, jednak tapety niby się nie da zmienić, co mnie trochę martwi, bo wolałbym swoją ;]

Bede wieczorem.

25.07.2012 12:47
😐
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

A cóż to za dziwoląg z Ciebie. Potrzebujesz telefon do telefonowania, a nie do gier, Facebooka, YouTube i grzebania w systemie?

25.07.2012 12:53
3
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

SE W995 bedzie najodpowiedniejszy moim zdaniem do tych zadan. Nie wiem co rozumiesz tylko przez male gabaryty ale mysle ze ten telefon nie jest duzy i spelni Twoje wymagania.

mirencjum, jak nie masz nic ciekawego do przekazania to nie pisz....

25.07.2012 13:15
Rezor
4
odpowiedz
Rezor
146
NIN

mirencjum >> zapomniałeś dodać jeszcze dziesiątek mega przydatnych aplikacji bez których nie da się funkcjonować.

Z mojej strony, jeśli piszesz dużo smsów to polecam Ci kupić coś z klawiaturą qwerty, bardzo fajna rzecz np nokia e72, nokia e5.

25.07.2012 13:16
pooh_5
5
odpowiedz
pooh_5
96
Czyste Rączki

zapomniałeś dodać jeszcze dziesiątek mega przydatnych aplikacji bez których nie da się funkcjonować

wut

25.07.2012 13:17
szymon_majewski
6
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Swego czasu mialem Nokie N70 i bylem z niej bardzo zadowolony. Obecnie powinienes go dostac za niewielkie pieniadze.

25.07.2012 13:17
7
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Z qwerty to ja bym proponowal nokia asha 303, bo tez i gabaryty nie za duze ma.

25.07.2012 14:57
1up
8
odpowiedz
1up
157
Granat

Skrz@t -> Ja zrobiłem tak, że wypasioną jak na tamtą chwilę Xperię X10 postanowiłem zastąpić czymś maksymalnie prostym. Padło na Nokię X1. Telefon bardzo sobie chwalę. Głównie za baterię, która przy normalnym użytkowaniu trzyma 2-3 tygodnie. (!) To właśnie uważam za największą zaletę tego telefonu. Odtwarzacz mp3 ma, co prawda podstawowy, ale za to głośniczek gra naprawdę głośno. Latarka spisuje się świetnie, wystarczą dwa kliknięcia i cały pokój rozświetlony. Urządzenie dość zgrabne, spokojnie mieści się w dłoni. Do tego lekkie. Awaryjność? Przez prawie rok użytkowania jeszcze nigdy nic się nie stało. Wyświetlacz kolorowy. Jakość rozmów bez zarzutu. Jeśli Twoje wymagania są takie same jak moje, to Nokia X1 sprawdzi się idealnie. Do dzwonienia i sms-owania w sam raz. Aha... Poza zaletami, które wymieniłem, telefon ten nie posiada praktycznie nic. Ani wi-fi, ani bluetootha, ani połączenia z komputerem. Posiada za to slot na kartę micro-sd, więc śmiało można wrzucać gigabajty muzyki. A do tego jest znany jako dual-sim. Ze swojej strony polecam. :)

25.07.2012 15:51
Fett
9
odpowiedz
Fett
245

dobry głośnik ( do muzyki )

To może Nokia 6720 ? Pozostałe warunki też spełnia

25.07.2012 22:41
10
odpowiedz
zanonimizowany248027
94
Senator

mirencjum -> wole ten czas poświęcić na coś pożyteczniejszego , piwo ze znajomymi, czy pograć w coś na dworze, albo pokminić jak tu podatki obejść...

Valem -> nie napisałem, nie chce rozsuwanego.

Ogólnie, obecnie mam: nokia x3-02, z którego jestem w miarę zadowolony, ale zmieniłem siec na play a mam simlocka na play:/ wie ktoś ile po taniości kosztuje zdjecie blokady z tego telefonu ?
Bo w zastepstwie uzywam, starej nokii e66, ale jest za duzy i bateria trzyma mi 1 dzien, wyjscie sluchawkowe ma na 2,5mm, a słuchawek nie mam.

klawiatura gwerty odpada, pisze jakies 2-4smsy dziennie

szymon majewski -> nokia n70 odpada, stara technologicznie oraz za duża
Fett-> dosyć ciekawa propozycja, jak z użytkowaniem ? wiesz coś o tym ?

upne

1up-> dzięki za opinie, a jak z jakością plastików? Szybko widać ślady użytkowania ? Żeby nie było, że mi raz spadnie i się rozsypie...
nokia 6700, jak się sprawuje ?

25.07.2012 23:10
Mipari
11
odpowiedz
Mipari
55
Senator
25.07.2012 23:24
Fett
12
odpowiedz
Fett
245

Skrz@t - korzystałem z niego przez dwa lata. Ma solidną metalową obudowę. Czasami słuchałem z niego radia w domu i głośniki dawały rade. Bateria około 3-5 dni w zależności od użytkowania.

26.07.2012 00:03
1up
13
odpowiedz
1up
157
Granat

Skrz@t -> Hmm... plastik jak plastik, ogólnie nie jest źle. W miarę solidny, bo nawet po upadku nic się nie stało. Obudowa błyszcząca, więc siłą rzeczy i tak widać drobne ryski czy smugi. Generalnie jest całkiem okej.

Forum: Nowy prosty telefon, co polecacie ?