Nietypowy problem z tabletem

Mobile
Odpowiedz
07.09.2013 10:08
😡
1
odpowiedz
zanonimizowany797354
19
Centurion

Nietypowy problem z tabletem

Witam, jestem posiadaczem tabletu GoClever Tab A103. Ze sprzętem nigdy nie było poważniejszych problemów, ostatnio długo leżał nieużywany, więc postanowiłem go sprzedać. Gdy znalazł się kupiec stwierdziłem, że czas najwyższy zająć się "odświeżeniem" tego sprzętu. Przy próbie uruchomienia, trochę się zdziwiłem, gdyż jedyne co się pojawiało po wciśnięciu przycisku Power, to bateria z trójkątem i wykrzyknikiem. Zbytnio się nie przejąłem, gdyż pierwsze co mi przyszło do głowy, to że bateria jest po prostu rozładowana. Tablet ładował się przez całą noc, po czym następnego dnia sytuacja powtórzyła się. Winę zwaliłem na zepsutą ładowarkę, więc podłączyłem tablet do komputera za pośrednictwem kabla USB. Znów to samo. Następną rzeczą której spróbowałem było ponowne wgranie softu przy pomocy programu LiveSuit. Instalacja oprogramowania przebiegła bezproblemowo. I ku mojemu zdziwieniu, ekran znów wyświetlił tą nieszczęsną baterię z wykrzyknikiem. Co jeszcze mogę zrobić? Proszę Was, drodzy forumowicze o pomoc! Zależy mi by sprzedać ten sprzęt gdyż oferta materialna jest niezwykle korzystna dla mnie. Pozdrawiam i jeszcze raz wołam o pomoc :(

07.09.2013 10:13
pecet007
2
odpowiedz
pecet007
178
~

najprawdopodobniej bateria padła - musisz kupić nową

07.09.2013 10:32
3
odpowiedz
zanonimizowany797354
19
Centurion

Dzięki, a czy możesz mi powiedzieć, ile mnie wyniesie naprawa, czy zrobie to sam w warunkach domowych i gdzie dostane taką baterię? Ew. podesłać jakiś link?

09.09.2013 13:15
4
odpowiedz
zanonimizowany942417
0
Legionista

Baterie, zwlaszcza litowo-jonowe, ale i starsze, ulegaja uszkodzeniu, jesli sa rozladowanie dluzszy czas. Odpowiadaja za to reakcje chemiczne wynikajace z samej konstrukcji tych baterii. Mozesz to zauwazyc w telefonach komorkowych badz nawet zwyklych akumulatorkach paluszkowych -jesli urzadzenie wylaczy sie z powodu wyczerpania akumulatora, to po jego wyjeciu wciaz mozesz zasilac nim urzadzenia o niskiej konsumpcji pradu - sam sprawdz woltomierzem:) Polecam zawitac w pierwszym lepszym serwisie tabletow/urzadzen GSM. Jak znalezc? Google Twoim przyjacielem :)

Forum Mobile
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl