Nie zwijamy flag! Jeszcze Polska nie zginęła!
Pamiętajcie, że EURO 2012 się jeszcze dla Polski NIE ZAKOŃCZYŁO!
Odpadła kadra Smudy, ale to nie znaczy, że można spuszczać flagi, bo nie są to flagi kadry,
ale kraju-gospodarza. Wciąż możemy z tych mistrzostw wyjść zwycięsko, jeśli pokażemy, że Polska potrafi utrzymać atomosferę mimo tego, że drużyna jest poza turniejem. Teraz właśnie przyszedł moment próby i chyba nie zawiedziemy, nie?
Polska cały czas ma szansę zamienić EURO w swój wielki sukces i, na Boga, nie spierdolmy tego!
Miałem zwinąć flagę, bo mam na oknie, ale w porządku zostawię.
Z samochodu tylko już chyba ściągnę, bo tylko się niszczy podczas jazdy niepotrzebnie ta flaga, a może się przydać jeszcze.
Serio, jedyne co mi zostało w uszach po tym meczu, to "POLSKA BIAŁO-CZERWONI!!!".
Jestem dumny z tego ja zagrali i nic tego nie zmieni, Polska!!
Może te flagi wykorzystać do jakiejś małej rewolucji? Zawsze to mniejsze koszty....
Szkoda że GOLa przegląda tylko garstka Polaków
[7] Tak możemy wepchać je Czechom i Rosjanom w dupę
Cóż dla mnie wynik meczu zbytnim zaskoczeniem nie był. Obecnego Euro nigdy też nie stawiałem pod względem sukcesu naszej reprezentacji.
Ale pozostała fajna stadionowa atmosfera i klimat piłkarski - to się liczy. Dobrze, że z tej strony pokazaliśmy się bardzo dobrze.
Mi osobiście podobają się kibice z Irlandii - mimo, że ostatnio ostro przegrali nie załamali się. Bierzmy z nich przykład, euro trwa dalej.
Ptosio prawdopodobnie 'o włos' był od skasowania przez Soula tego wątku ;)
Podglądając cytowane 'komunikaty od moderatora' z https://www.gry-online.pl/forum/co-wolno-a-co-nie-wolno/z7b902e5 widać, że na szczęście użył swojskiego 'nie spierdolmy', zamiast [baczność !] 'po co pieprzyć ludziom' [spocznij !] - co jest jak widać niedopuszczalnym 'wulgarnym językiem'... Wątek uratowało też zapewne pozytywne w stosunku do piłki / Euro przesłanie - ja próbuję się (bezskutecznie) doszukać paragrafu/punktu, w czym porównanie meczu do orkiestry z Titanica 'narusza regulamin'.
ps. Ptosio - nic do ciebie nie mam, przypadkiem otworzyłem twój wątek po lekturze hmm.. pouczających komunikatów moderatora w tamtym. A że ładnie tam prosi o niedopisywanie się, jest okazja spytać wątku o piłce o potencjalnie zaginiony(?) punkt regulaminu dotyczący krytyki na GoLu - może nie tylko Euro, może np. gier piłkarskich też ?
Wlasnie sie zastanawialem ile flag zniknie w poniedzialek z samochodow w drodze do pracy... bo co by nie mowic to Polacy mistrzami sa - w hipokryzji... Jakos nie przypominam sobie zeby przy okazji swiat narodowych tyle osob jezdzilo z flagami o ile ktokolwiek w ogole... czyli co ? - jestesmy patriotami tylko na pokaz jak inni sie patrza a w swoim gronie mamy kraj gdzies ?...
Teraz okażę się, ile mieliśmy okolicznościowych patriotów.
Albo eksponujesz barwy przez całe euro, albo nie wywieszaj ich w ogółe.
[13] Jeszcze reptilianie...
Ptosio
Wyłącz ty na chwilę tvn albo przynajmniej przestań powielać te brednie na tym forum. Proszę, bo już mi się ulewa od tych "cudów tuska"...
Większość manifestacji w postaci wywieszania flag tyskiego i innych takich artykułów nie ma przecież nic wspólnego z patriotyzmem, a jest tylko pewnym elementem okazującym przywiązanie do reprezentacji, no i chęć uczestnictwa w święcie piłki w Polsce. Ostatnio 3 maja mogliśmy zobaczyć jak to naprawdę wygląda, kiedy eksponowanie symboli narodowych nie było takie trendy i cool.
Pewnie i tak większość ściągnie flagi ...
Polska reprezentacja grała beznadziejnie, co zresztą nie dziwi, ale jako organizatorzy możemy wyjść z twarzą, zgadzam się.
Flagi nie zdejmę, bo nie mam, ale gdybym miał, to bym zostawił...
spoiler start
po części z lenistwa.
spoiler stop
Te flagi to mim zdaniem był wyraz solidarności z polską reprezentacją, a nie z organizacją mistrzostw. Wiele na to wskazuje, że przynajmniej w tej drugiej kwestii wszystko się uda.
[11] Hipokryzja hipokryzją, ale to chyba normalne, że jak takiej klasy wydarzenie mamy w Polsce, jedyne i pierwsze w swoim rodzaju to ludzie będą epatowali swoją Polskością. Czemu nie ma tak na 3 maja, czy w inne wielkie narodowe święto, powiem szczerze, że taka jest natura ludzka. Dużą role na pewno w tym odegrały reklamy, komercja i inne rzeczy. Smutna prawda, w tych czasach nawet patriotyzm jest komercją.
Wreszcie ktos mowi z sensem. Jak juz napisalem, wszyscy mieli kisiel w gaciach jak widzieli doping Irlandii, kiedy bylo juz z gory wiadomo, ze przegraja.
Nie ma co sie smucic, grunt ze calosc Euro trwa nadal.
Te flagi to mim zdaniem był wyraz solidarności z polską reprezentacją, a nie z organizacją mistrzostw.
No patrz, u mnie dokładnie odwrotnie. Euro w Polsce to coś na kształt święta narodowego i ja zamierzam swoje samochodowe ozdóbki trzymać do samego końca.
[1]
Miło, że są jeszcze w tym kraju trzeźwo myślące jednostki, bo jak tak słucham ludzi na mieście i ekspertów w radio, to mam wrażenie, że po odpadnięciu naszej reprezentacji resztę Euro ekspediowano do rozgrywania na Księżyc.
Child of Bodom
Tak, dokładnie, chodzi o chęć uczestnictwa w święcie piłki w Polsce, które cały czas trwa.
Olewka, mi ta flaga do furki pasuje