Nie mogę przypomnieć sobie tytułu gry.

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
27.09.2021 22:07
1
odpowiedz
jankerowski
1
Junior

Nie mogę przypomnieć sobie tytułu gry.

Witam drogich użytkowników i użytkowniczki,

mam problem, ponieważ nie mogę przypomnieć sobie tytułu pewnej gry.
Jeśli dobrze pamiętam, to gra była zrealizowana w rzucie izometrycznym, wcielaliśmy się w niej w postać łowcy czarownic / wiedźm, a jedną z pierwszych postaci, którą graliśmy (możliwe, że to była główna postać w grze) była, bodajże, kobieta (ale jest szansa, że może jednak mężczyzna) z kuszą (pisząc ten temat coś mi zaczyna chodzić po głowie, że mogła mieć imię zaczynające się na literę V lub W, coś w stylu Victoria, może Wayne), chyba podobna trochę do postaci z LoLa - Wayne. Gra była w ciemniejszych barwach i dość ponurym klimacie. Sterowania kompletnie nie pamiętam, ale celowało się na pewno za pomocą myszki (ewentualnie pada). Nie jestem pewny, który Youtuber nagrał jakiś odcinek z tej gry, ale możliwe, że był to Tivolt, może Rojo lub Rock (albo inny twórca z czasów największej świetności kanału Tivolta lub nawet z czasów starych kont Tivolta. Odcinek ten został udostępniony na platformie Youtube raczej najpóźniej 2 lata temu a najwcześniej możliwe, że nawet 5 / 6 lat temu. Grafika z tego co kojarzę była dość dobra, zbliżona z tego co pamiętam do gry Hatred (a może nawet Wasteland 3, jeśli to możliwe, żeby gra sprzed tylu lat miała taką grafikę). Kategorią w jakiej umiejscowiłbym tę grę, bazując na mojej pamięci byłaby gra akcji / gra RPG / hack'n'slash.
Czy jesteście w stanie pomóc namierzyć mi tytuł tej gry? Bardzo mi na tym zależy. W celu ułatwienia tego zadania opisałem urywki z tej gry, siedzące w mojej pamięci, w możliwie najlepszy sposób.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas ;).

Pozdrawiam, Jankerowski ;)

27.09.2021 22:13
suicidal
2
odpowiedz
suicidal
17
Baldurs Gate III

lol, Diabololo III

27.09.2021 22:32
3
odpowiedz
zanonimizowany1341139
10
Generał

Może Van Helsing.

27.09.2021 23:30
4
odpowiedz
jankerowski
1
Junior

Problem w tym, że sprawdzałem czy to czasem nie jest jedna z tych gier i niestety nie. :/

27.09.2021 23:35
Forcebreaker
5
odpowiedz
Forcebreaker
54
Generał
post wyedytowany przez Forcebreaker 2021-09-27 23:37:38
27.09.2021 23:36
6
odpowiedz
DUNCAN_83
172
Generał

nvm... Forcebreaker byl pierwszy

post wyedytowany przez DUNCAN_83 2021-09-27 23:36:57
27.09.2021 23:46
Deton
7
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

Bayonetta, Castlevania?

03.10.2021 19:15
Tomeis
8
odpowiedz
Tomeis
117
Konsul

jankerowski

moze to Blood knights
część rzeczy się zgadza

03.10.2021 19:20
John_Wild
9
odpowiedz
John_Wild
53
Okropnie_Wściekły_Dzik

Victor Vran? Choć to chyba zbyt nowe ?

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl