Naziemna telewizja cyfrowa a brak TVP 1 i 2.

Forum Technologiczne
Odpowiedz
11.06.2013 18:57
Aen
1
odpowiedz
Aen
252
Anesthetize

Naziemna telewizja cyfrowa a brak TVP 1 i 2.

Mieszkam obecnie w Olsztynie i zakupiłem dekoder Apollo AHD 102, podłączyłem z niewielką anteną pokojową kablem euro. Mam ok.10 kanałów (min.Polsat, Polsat Sport, TV PULS i inne gówno), ale brak jedynki i dwójki. Wie ktoś może czy da się jakoś to ustawić, czy może kanały te dołączą po wyłączeniu sygnału (u nas 17.06)? Smutno będzie bez wieczorów z Tadkiem Sznukiem ;). Dodam że zanim kupiłem skrzyneczkę, TVP 1 i 2 bez problemów odbierałem.

11.06.2013 19:03
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Źle nakierowana antena IMHO (albo po prostu za słaba). Sprawdź z jakiego najbliższego miasta nadają i skieruj na nie antenę. Programy TVP są i to w wersjach HD nawet (chyba już wszędzie?).

http://www.telewizja-cyfrowa.com/antena_dvb_t.html do 10km od nadajnika na pokojówce.

11.06.2013 19:07
jarekao
3
odpowiedz
jarekao
170
PAX

Widocznie nie łapiesz tego Mux z kanałami tvp. Zmień ustawienie anteny, ewentualnie odłącz zasilacz.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl