Najtańszy możliwy komputer do Battlefield 3
Witam. Możecie podać mi najtańszy możliwy komputer (z części używanych najlepiej) jaki uciągną by battlefield3? Mam podzespoły ze starego kompa więc chodzi mi o płytę główną, zasilacz, procesor, kartę graficzną. Chodzi mi o ustawienia low/medium. Nawet niech będzie to low tylko żeby dość płynnie chodził. Nie piszcie żebym dozbierał czy coś bo nie o to mi chodzi :P
No właśnie nie ma określonej kwoty tylko żeby była jak najmniejsza jak to tylko możliwe i jak wyjdzie taka jaka po zastanowieniu mi odpowiada to kupie.
to kup w tej "kwocie", co Ci odpowiada i powiedz jak się grało, a my tu powiemy Ci, czy kupiłeś dobrze ;-)
No wiesz chętnie bym kupił ale nie mam pojęcia co z czym będzie działało (np. czy karta będzie pasowała do płyty itp)
"konsola" i BF3????
to jak kierować autobusem za pomocą drucianego wieszaka ....
fuj
Poczytaj troche na necie jak sobie złożyć kompa, czym się kierować przy zakupie itd. Potem ustal sobie kwote, dobierz części i graj.
Chyba, że jesteś leniwy.
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lxix/zdbe8c38?N=1
[7] ja na Pececie gram w niektóre FPS-y na padzie nawet (a to dlatego, że gram na TV). Można ? Można.. :)
Sam mam kompa za jakieś 1900zł, za używane części pewnie wyjdzie (nie licząc pamięci, dysku) jakieś 1450, pi razy drzwi. Karta graficzna - minimum Radeon 4850 i przyzwoity procesor z czterema rdzeniami.
Tak w ogóle to dozbieraj kolejne 2000zł* i kup jakiś Pentium i7, Radeon 7770 i można grać.
*nie mogłem się powstrzymać, w końcu to gol i tradycja...
[9] można
ale po co?
- żeby nire było - w kilka gier na PC ostatni grałem na padzie - L.A. Noir, Alna Wake - jest super - tyle, że to nie są FPS'y .... tutaj nie ma to żadnego sensu - pad jest ZAWSZE wolniejszy
emil kuroń
Ale BF3 na konsolach ma limit graczy w multi do 24, a do tego wygląda dosyć słabo w porównaniu na PC.
PeeJay
Tak, ale na konsoli każdy ma pada, więc każdy jest wolniejszy.
Bezi2598
wolniejsi razem (wszyscy graja na konsoli) - ok - zgoda :) ale nie o to mi chodziło.....
przyjemność grania? - poczucie "kontroli"! (2 headshoty w jednym obrocie 360!) - nie jestem w stanie tego na padzie zrobić..... ale to możne moje ograniczenie ;)
Na konsoli, jak się gra to tak bardziej, żeby sobie popykać pare minut dla relaksu. Jeśli chodzi o takie prawdziwe granie, by być jak najlepszym, to zgadzam się z tobą, że PC jest lepszy. Ale nie wszyscy gracze są tacy. No i dla takich osób konsola jest dobrym rozwiązaniem.
Na konsoli, jak się gra to tak bardziej, żeby sobie popykać pare minut dla relaksu. Jeśli chodzi o takie prawdziwe granie, by być jak najlepszym, to zgadzam się z tobą, że PC jest lepszy.
Takie bzdury, że aż głowa mała. Sprawdź sobie rankingi na Battlelogu między platformami.
Jestem tu nowy i to jest mój pierwszy post.
Mam pytanie.Kupiłem synkowi grę Battlefield3
Niestety nasz komputer okazał się za słaby.
Wybrałem takie cuda.
Czy możecie doradzić który będzie najlepszy do grania i ogólnie w użytkowaniu.
Zdaję sobie sprawę że nie są to komp z górnej pułki więc gra nie będzie chodziła na najwyższych detalach.
Dziękuje.
Zeby było łatwiej po prostu podajcie 1,2,3
1 [link]
2 [link]
3 [link]
VelPavel, Nie możesz wkleić linku, bo jest to zabezpieczenie antyspamowe. Dopiero konta zarejestrowane dłużej niż 1 miesiąc mają taką możliwość. Poza tym zdajesz sobie sprawę z tego, że BF3 ma kategorię wiekową od 16 lat i gra jest dość brutalna i dialogi są dość soczyste, ale z drugiej strony nie wiem czy osobę, która pisze "pułka" w ogóle to obchodzi.
Co do komputera, to w tym wątku https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-71/z3c30edd?N=1 masz podane gotowe aktualne zestawy w różnych kategoriach cenowych.