Witam tak jak w temacie mam zamiar kupić słuchawki do cs go i nie tylko.
Słuchawki chciałbym kupić do max 500zł lecz nie wiem jakie były by najlepsze.
Może w coś doradzicie, aha jeszcze powiem tylko tyle że strasznie podobają mi się słuchawki z Razera
link niżej tylko nie wiem czy one były by najlepsze.
allegro.pl/sluchawki-razer-kraken-7-1-z-mikrofonem-czarne-i4470120644.html
Ja od siebie mogę polecić dosyć tanie słuchawki w porównaniu do kwoty 500 zł a mianowicie Steelseries Siberia V2. Sam je posiadam od około 3-4 miesięcy i są na prawdę świetne. Bardzo dobry dźwięk oraz bardzo dobry mikrofon. Niektórzy narzekają na zbyt duży nacisk ale ja jakoś tego nie odczuwam. No i trzeba też zauważyć, że Siberie są używane przez wielu profesjonalnych graczy CS GO(skoro już mowa o tej grze). Większość graczy w Ninjas in Pyjamas z nich korzysta i nie tylko.
Nie wiem jakie słuchawki weźmiesz, ale nigdy nie kupuje się z mikrofonem, ten należy kupić osobno, jak każdy inny sprzęt.
@kaszanka9 co to za bzdura ? xD mógłbyś rozwinąć myśl czemu nie należy kupować słuchawek z mikrofonem?
On ma na myśli headset za 500 zł :O jak dla mnie to on jeszcze kawe powinien robić :D
@kaszanka9 co to za bzdura ? xD mógłbyś rozwinąć myśl czemu nie należy kupować słuchawek z mikrofonem? <- dodatkowe kable, dodatkowe luty - to wszystko "kradnie" jakosc ogolna jakosc, stad oddzielne sluchawki bez mikrofonu zawsze oddadza lepszy dzwiek.
Wybierz sobie jakieś słuchawki i dokup to:
http://allegro.pl/mikrofon-zalman-zm-mic1-bardzo-czuly-wysylka-dzis-i4506380840.html
Jaaasne. I pierdziel się potem z dodatkowym kablem, dodatkowym mocowaniem tego mikrofonu, nie mówiąc już o tym że on zbiera WSZYSTKIE dźwięki z otoczenia w przeciwieństwie do kierunkowych mikrofonów w zestawach słuchawkowych.
Ja wiem że masturbowanie się audiofilskim dźwiękiem jest teraz modne, ale do gier i komunikacji głosowej nie ma nic lepszego i bardziej wygodnego niż zestaw słuchawkowy z mikrofonem na pałąku.
Po co Ci do gier jakieś specjalne słuchawki? Poza tym po co pytasz skoro i tak kupisz słuchawki, które po prostu podobają Ci się z wyglądu, bo pewnie będziesz nagrywał na YT i musi wyglądać cool.
Rozwinę jeszcze może temat oddzielnego mikrofonu. Po co mu to? Raczej wątpię żeby był komentatorem ESL w CSie czy miał 500 tys. widzów na YouTubie żeby dźwięk był aż tak potrzebny jeśli chodzi o mikro. A jakość dźwięku który do niego dociera nie zmienia się w zależności od tego czy jest mikrofon czy nie... Słuchawki takie jak te Siberie V2 za 220 zł(a to mało w porównaniu do ceny 500 zł jaką dysponuje) mają świetną jakość słuchawek jak i mikrofonu.
mają świetną jakość słuchawek jak i mikrofonu. <- i co z tego, skoro Superluxy za 100zl oddaja lepszy dzwiek niz te Steelseries za ponad 200zl?
i co z tego, skoro Superluxy za 100zl oddaja lepszy dzwiek niz te Steelseries za ponad 200zl?
A mają mikrofon? Nie. Musisz sobie podczepiać sobie ten niewygodny zalmanowski mikrofonek który będzie zbierał wszystkie odgłosy z całego pokoju i przyległości. Miałem, widziałem.
Róznica w dźwięku jest minimalna i to tylko dla audiofilskich masturbatorów, a wygoda i komfort w grach i komunikacji głosowej nieporównywalny. Poza tym nie trzeba od razu kupować Steelseries za ponad 200zł. Sam mam Creative Tactic 3D za ~150zł i w zupełności wystarcza.
A mają mikrofon? Nie. Musisz sobie podczepiać sobie ten niewygodny zalmanowski mikrofonek który będzie zbierał wszystkie odgłosy z całego pokoju i przyległości. Miałem, widziałem.
To już jest indywidualna kwestia, bo ja używam połączenia Superluxów + ten mikrofon zalmana i nie mam problemów, bo zazwyczaj nikt u mnie w pokoju się nie drze.
Ja ostatnio szukałem czegoś do 300 zł i wybrałem Razery z serii Kraken, jakość dźwięku i mikrofonu naprawdę spoko no i do tego są w różnych kolorach :))) [link] polecam gamingowo.pl na zakupy ;)