Muve i przelew tradycyjny
Szybkie pytanie na wieczór.
Zamówiłem grę na muve.pl z płatnością przelewem tradycyjnym. Jutro udam się do okienka i wpłacę hajs. Pytanie - kiedy otrzymam paczkę?
Odpowiedź wróżki ze szklaną kulą:
gra zostanie wysłana po odnotowaniu wpłaty
Koniec przekazu.
Nie dziękuj
Spodziewałem się wypowiedzi kogoś kto już zamawiał w ten sposób w w/w sklepie.
Dostaniesz maila jak odnotują wplatę. Wraz z numerem przewozowym dla kuriera. Dalej sam będziesz wiedział.
Wróżka zamawiała i spoglądała w swoją kulę, która stwierdziła, że paczka zostanie wysłana po odnotowaniu wpłaty na konto.
Kula nie wspomniała sytuacji, aby gra została wysłana wcześniej niż odebranie wpłaty.
Zapłacisz w banku gdzie mają konto - zaksięgują od razu - paczka do 2 dni roboczych, w innym banku - 3 dni... na poczcie - 5 dni.
Nie ma znaczenia bank, jak korzysta z przelewu natychmiastowego, to pieniądze idą od razu. :) A zakładam, że używają jakiegoś serwisu do płatności, jak prawie każdy sklep.
Jeśli chodzi o wpłatę na poczcie - myślę, że ok. 3 dni, zanim dojdzie, więc łącznie tak 4-5. Ale to bardzo orientacyjnie.
korzystają z PayU - ale jak nie wybrał swojego banku - to nie będzie "natychmiast"
W czwartek lub piątek dostaniesz przesyłkę.
Promyk -> No, ale raczej gdy już pokazuje się okienko takiego wyboru, to każdy wybiera właśnie swój bank, nie? :)
Nie o tym jest jednak wątek. Teraz poczta znacznie się poprawiła, więc możliwe, że przelew dojdzie do dwóch dni. :)