Moje Recenzja - Oceni ktoś może ? :)
Jeden Wielki Mish - Mash. Tworcy postanowili połączyć kilka gatunków gier aby była ona przystępna dla każdego i naprawdę wciągała . Ale czy tak się stało ? U nas się tego dowiecie
(Wstęp) Nowa gra niezależna która pojawiła się na wszystkich 3 potęgach dzisiejszego rynku gier komputerowy : Ps3 , Xboxa 360 i PC jest połączeniem crpg, tower defense oraz gier akcji . Dungeon Defenders został opracowany i wydany przez niezależne studio Trendy Entertaiment , produkcja jest dostępna wyłącznie poprzez dystrybucję elektroniczną
Krótko o Fabule
Miejsce akcji gry jest Etheria , magiczna kraina której po latach wojny z siłami zła w końcu udało się odnieść sukces , a to za sprawą 4 bohaterów : Mnicha Maga Rycerza i łowczyni. W grze wcielimy się w dzieci wyżej wymienionych bohaterów które muszą zmierzyć się z nacierającym przeciwnikiem
Konstrukcja / Rozgrywka
Gra opiera się na trybie rozgrywki tower defense . Naszym zadaniem jest obrona Magiczne Kryształu zwanego Eternia Crystal . Do naszego arsenału należeć będą Kusze miecze tarcze , kosy , topory , dzidy a także karabiny maszynowe i plazmowe . Do wyboru mamy jedną z 4 klas postaci : Maga Mnicha Łowczyni i Giermka . Każda z postaci posiada osobny zestaw umiejętności oraz defensyw jakimi będzie broniła się przez atakami wrogów. Zatem mnich będzie posiadał Aury spowalniające , rażace czy też osłabiające potwory.Giermek używać będzie maszyn wojennych zaczynając od zwykłych blokad a kończąc na urządzeniach siekających naszych przeciwników. Łowczyni rozsiewać będzie pułapki które podobnie jak aury mnicha będą spowalniać oraz zadawać obrażenia naszym wrogom. Z kolegi Mag będzie korzystał z wieżyczek ciskających w potwory ogniem , porunem czy też kulami energetycznymi . Do wyboru do koloru , kazdy znajdzie coś dla siebie . W Dungeon Defenders zawarty został także system petów opierający się na posiadaniu zwierzaków zaczynajać od zwykłych smokó a na cyborgach kończąc. Warto także wspomnąć że gra została musnięTa cel shadingiem .
Raj dla coop-owców
Produkcja postałą głownie z myślą o graczach coopowych. Zawarta została kooperacja lookalna oraz internetowac do 4 graczy. Oczywiście można grać samemu ale wtedy gra nie sprawia takiej frajdy . To uczucie kiedy siadasz obok brata/znajomego , łapiesz pada i odpalasz i razem kosicie hordy przeciwników , nie do opisania
Podsumowanie , wg mnie gra jest świetna i warta wydania 36 zł .Myślę żę każdy powinien jej spróbować ponieważ sprawia ogromną frajdę i naprawdę starcza na długo
Interpunkcja, stary... To leży. O literówkach nie mówię. Przysiądź.
Chcesz szczerze czy politycznie poprawnie?
recenzje legrooch'a lecza raka
Pisząc tutaj specjalnie nie starałem się o interpunkcję i literówki , poprawione wszystko zostanie w wersji finalnej :)
Co to za dziwny nawyk oddzielania znaków interpunkcyjnych spacjami z obydwu stron?
Krótko, w dodatku z błędami(głównie literówki). Na niczym bardziej się nie skupiasz - ten tekst bardziej przypomina opis gry z podsumowaniem niż pełnoprawną recenzję.
gier komputerowych nie pasuje za bardzo.Ja bym inaczej napisał:
3 potęgach dzisiejszego rynku gier wideo.
Łuqciu - bądź łaskaw przedstawić nam pełną, poprawioną wersję. Umieszczanie brudnopisu z prośbą o ocenę to marnowanie swojego i naszego czasu.
Tak jak Kompo napisał, nie stawia się spacji przed przecinkiem, kropką i innymi znakami interpunkcyjnymi. To tak na początek.
Pisząc tutaj specjalnie nie starałem się o interpunkcję i literówki
Panu juz dziekujemy...
[7]>+1
Za mało w tej recenzji jest recenzji. To co ty napisałeś, można by umieścić np. w miejscu opisu gry w encyklopedii gry online (prócz ostatniego zdania), bo recenzji to "coś" za bardzo nie przypomina.
Przecież tego się nie da czytać. Zamiast się skupić na treści myślałem: "Ale z tego gościa tempak".
Żargon w stylu "coop-owy" to jakaś nowomowa dla "gimbusów"? Pisz ładną polszczyzną tak aby każdy zrozumiał, a nie slangiem dla kolesi. A w ogóle - jaki jest tytuł gry?
Pisząc tutaj specjalnie nie starałem się o interpunkcję i literówki , poprawione wszystko zostanie w wersji finalnej :)
LOL. Jak można czytelnikom oddać niekompletny tekst? Trzeba pisać od razu dobrze, a nie na zasadzie "ja porobię x błędów, dam do przeczytania, a potem może poprawie". Szczerze mówiąc talentu nie masz. Poćwicz, to może. Jakie ocenki z Polskiego?
A w ogóle - jaki jest tytuł gry?
^ Dungeon Defenders? Nie wiem czemu, ale z początku myślałem, że jest o... Fable (!).
O co chodzi z recenzją legroocha?
[18] O nic.. chcą tylko wejść mu w dupę robieniem hype'u wokół niego.
OK , wszystko poprawione : myślę że interpunkcją będzie dobra , jeśli nie dajcie znać . Jest dokładnie 767 słów,myślę że to powinno wystarczyć
Dungeon Defenders
Jeden wielki Mish-Mash. Twórcy postanowili połączyć kilka gatunków gier aby była ona przystępna dla każdego i naprawdę wciągała. Ale czy to się udało? Tego dowiecie czytając tą recenzję
Wstęp: Nowa gra niezależna Trendy Entertaiment, która pojawiła się na wszystkich trzech potęgach dzisiejszego rynku gier video: Ps3, Xboxa 360 i PC. Jest dostępna wyłącznie poprzez dystrybucję elektroniczną. Dungeon Defenders to produkcja utrzymana w konwencji fantasy łącząca w sobie elementy gier akcji, cRPG oraz Tower Defense. Powstała na silniku Unreal, Engine, który moim zdaniem przy tej produkcji wraz z lekkim Cel shadingiem sprawuje się świetnie
To nie moja wina!
Fabuła praktycznie tutaj nie istnieje, ale postaram się ją tutaj pokrótce przedstawić
Miejscem akcji gry jest Etheria, magiczna kraina, której po latach wojny z siłami zła w końcu udało się odnieść sukces, a to za sprawą czwórki bohaterów: Maga, Wojownika, Łowczyni oraz Mnicha. Ze scenki rozpoczynającej grę możemy dowiedzieć się, iż dzieci owych bohaterów bawiąc się przez przypadek otworzyły siłom zła portal, którym dostały się one do ich świata, a więc łatwo się domyśleć, że to właśnie my będziemy musieli odeprzeć ich atak – w końcu nasi rodzice są w podróży.
Nie oddam kryształu!
Jak to zwykle bywa w grach tego typu, rozgrywka sprowadza się do obrony w tym wypadku kryształu zwanego „Eternia Crystal?. Do wykonania tego zadania twórcy postanowili udostępnić nam szeroki arsenał zaczynając od kusz i mieczy poprzez dzidy , kosy a na karabinach maszynowych i plazmowych kończyć (wtf?!) Karabiny Plazmowe i Maszynowe w średniowieczu? Tak w tej grze jest to możliwe. Postanowili dać nam do dyspozycji także czwórkę bohaterów: Maga, Mnicha, Łowczynię oraz Giermka – ja osobiście preferuję Łowczynię.
Tower Defense? Siekanka? A może RPG? Wszystko w jednym!
Przed odpaleniem fali musimy ustawić defensywy, które będą blokować oraz zabijać potwory, należą do nich między innymi maszyny wojenne, pułapki, aury oraz magiczne wieże. Łatwo się domyśleć, że nie jest to jedyna forma walki z owymi potworami. Gra pozwala nam także cieszyć się z siekania potworów sprzętem opisanym przeze mnie wyżej. Po każdej fali czy też mapie dostajemy punkty doświadczenia, których zebranie odpowiedniej ilości skutkuje wbiciem poziomu. Możliwości wydania ich jest wiele zaczynając od zadawanych obrażeń, ilości życia bohatera poprzez ulepszanie specjalnych jego zdolności a na polepszaniu zadawanych obrażeń oraz ilości życia defensyw kończąc. Myślę, że każdy fan RPG znajdzie tutaj coś dla siebie.
Tawerna
Po zalogowaniu się do gry, przekierowuje ona nas do tawerny. Jest to swojego rodzaju lobby, w którym gracze mogą się ze sobą spotykać, czatować, rozmawiać, i wymieniać się przedmiotami. Jedynym NPC’em w tawernie jest Tawern ShopKeeper, który za odpowiednią cenę sprzedam nam nowy ekwipunek oraz będziemy mogli u niego wykonać kilka czynności: rozdać od nowa punkty umiejętności, zmienić imię bohatera czy też doładować sobie poziom. Bardzo fajnym aspektem według mnie jest pokazanie osiągnięć graczy poprzez umieszczenie ich w formie pucharów na specjalnie do tego przygotowanych pułkach rozmieszczonych po całej tawernie. Warto także wspomnieć, że w naszym lobby umieszczona jest kuźnia (ang. The, Forge) która składuje nasze przedmioty oraz możemy w niej ulepszać nasze dotychczas pozyskane przedmioty, za opłatą oczywiście.
Coopa czas
Dungeon Defenders stawia głownie na tryb rozgrywki cooperative.
W dużym uproszczeniu znaczy to, że można grać do 4 graczy lokalnie oraz w sieci.
Oczywiście można usiąść samemu i zanudzić się na śmierć, ale można też wziąć znajomego i razem tłuc hordy orków, ogrów i całego tego innego ścierwa, i wtedy gra nabiera sensu ,sprawia dużo więcej przyjemności. Wiem z własnego doświadczenia i szczerze polecam kupować tą grę, kiedy ma się kogoś do grania.
Potężni Bossowie?
Gra składa się z 12 map + bonus, razem 13, podzielona jest na 3 sekwencje, każda po 4 mapy.
Na końcu każdej sekwencji następuje walka z bossem, który zbyt potężny na podstawowych poziomach trudności nie jest zbyt wymagający. Walka z nim zaczyna nabierać sensu dopiero na najwyższym poziomie trudności: Insane. Wtedy Ma on wielokrotnie więcej punktów życia, zadaje potężne obrażenia oraz strasznie trudno jest go utłuc samemu. Właśnie w tym momencie ujawnia się prawdziwy potencjał na Coopa w tej grze.
Steam wspiera swoje gry
Warto wspomnieć także, że gra jest wspierana przez Steam, dodając ciągle nowe dodatki, organizując eventy dotyczące aktualnych świąt, wprowadzając nowe stroje i nowe postacie. Gra naprawdę jest wspierana i ma szansę zajść daleko.
To już jest koniec, nie ma już nic
Na samym końcu tej recenzji chciałbym gorąco polecić wam tą grę i zachęcić was do jej kupna, bo jej cena 36 złotych nie przekłada się na to, co w niej znajdziecie. Mnóstwo godzin przegranych i mnóstwo śmiechu, Naprawdę Warto!
OCENA KOŃCOWA:
+ Sam pomysł oraz świetne wykonanie
+ Przyjemna oprawa audiowizualna
+ Adekwatna do jakości cena
+ Coop 
- Zżera popołudnia
- Mało rozwijana fabuła oraz praktyczny brak cut-scenek
- Stosunkowo niewielka ilość map (do nadrobienia w przyszłych łatkach)
8/10
[20]
tak, zawsze o ty marzylem zeby tam wejsc
"ubóstwiam recenzje legroocha - są perfekcyjne." - Will Barrows
"Ja czytam znajomym recenzje legroocha, dzięki nim jestem zawsze duszą towarzystwa i wszyscy mnie lubią :)" - kosik007
"Co prawda to prawda, recenzje Legroocha to po prostu nowa, lepsza jakość" - Amadeusz ^^
"Recenzje Legroocha odmieniły moje życie. Dzięki nim stałem się lepszym człowiekiem." - Przemo_888
"Recenzje legroocha leczą raka." - eJay
"Faktem jest nawet to ze wlasnie od legroocha Zbyszek Nowak pobieral lekcje zanim zaczal w polsacie leczyc swoimi recoma." - draug_xii
"A dzięki recenzji legroocha trafiłem 6 w lotka." - kong123
"Recenzjami Legroocha inspirował się Peter Jackson kręcąc Władcę Pierścieni." - deTorquemada
"Kiedyś recenzja legroocha pomogła jego siostrze wygrać konkurs :)" - tomazzi
"Właściwie to serwis GOL-a jest tylko dodatkiem do recenzji Legroocha." - Baron Samedie
"Kiedyś miałem wade wzroku, nosiłem okulary. Po przeczytaniu recenzji Legroocha przywrócił mi się dobry wzrok." - Spoko92
"Apostołowie pisząc ewangelie, inspirowali się recenzjami legroocha." - Rod
"Słyszałem, że Jezus głosił recenzje legroocha." - Poohatch
"A mi się przypomniało że jak przeczytałem recenzję legroocha to odrosły mi ręce ! " - GaidenNinja
"Recenzje legroocha inspiruja mnie w zyciu" - qLa
"Legrooch to nowy Chuck Norris jeśli chodzi o recenzje!" - KoSmIt
"Podobno kiedy Mojżesz zszedł z góry Synaj z kamiennymi tablicami, wcale nie było na nich tekstu Dekalogu. Nieliczni wiedzą , że była tam jedna z recenzji legroocha." - Kanon
"...wszelka wiedzę o świecie czerpię z recenzji legroocha." - Kanon
"Podobno recytując recenzje Legroocha można zmienić wodę w wino." - adrem
ŁuQciu5253 ==> Na razie masz słaby styl, ale próbuj. Wszystko przed Tobą. Staraj się formułować logiczne wnioski i ograniczyć pleonazmy. Warto pisać w czasie przeszłym albo przynajmniej wybrać jeden czas, w którym chciałbyś pisać. Ogranicz imaginacje. Skup się na konkretach. Recenzja to nie opis, musisz zawrzeć w niej atuty i mankamenty konkretnego produktu. Możesz to zrobić trochę w stylu SWOT. Recenzja ładnie wygląda jeśli kończy się myślą, którą ją zacząłeś :).
Dla pojaśnienia jeśli chodzi o błąd logiczny: "Gra naprawdę jest wspierana i ma szansę zajść daleko". Gra nigdzie nie chodzi, bo nie ma nóg. To się nie kwalifikuje nawet do metafory (które trzeba też ograniczać), bowiem treść nie wynika z kontekstu. Ograniczaj również prawdy i kłamstwa, bo to się rozumie samo przez się ;-).
Nie znam się na recenzjach(od czasu do czasu jakąś przeczytam) muszę też wspomnieć, że nie znam tej gry, ale zauważyłem u Ciebie parę błędów, które można poprawić.
Przede wszystkim za mało szczegółów dotyczących rozgrywki. Wspomniałeś(tak, wspomniałeś to właściwe słowo), że do dyspozycji jest czterech bohaterów, ale nie napisałeś jakimi cechami się charakteryzują, a to poważny błąd :)
Gra składa się z 12 map + bonus, razem 13, podzielona jest na 3 sekwencje, każda po 4 mapy.
Okej, ale nie napisałeś tak naprawdę jak wyglądają te mapy. Nie chodzi mi o opisywaniem każdej z osobna, ale, że np. na każdej z map mamy cztery korytarze, którymi mogą się do nas dostać przeciwnicy, a to się wiąże z bla bla bla. Wiesz nie znam tej gry, ale wiem na czym polega i takie szczegóły powinny być zawarte.
Staraj się unikać moim zdaniem, sądzę że... (chyba, że w podsumowaniu) np.
Powstała na silniku Unreal, Engine, który moim zdaniem przy tej produkcji wraz z lekkim Cel shadingiem sprawuje się świetnie
tu jeszcze takie zdanie:
ja osobiście preferuję Łowczynię.
Nikogo nie obchodzi kogo preferujesz chyba, że napisałbyś powody. Ale w takim przypadku już lepiej brzmiałoby: najlepiej sprawuje się łowczyni
i na deser błąd powtórzeniowy:
Oczywiście można usiąść samemu i zanudzić się na śmierć, ale można też wziąć znajomego
Czyli za mało szczegółów. Napisz więcej o level designie, konstrukcji gameplaye'a i opcjach w nim zawartym. Ale i tak fajnie się to czyta i jeżeli poprawisz te błędy wymienione wyżej to może z tego wyjść dobra recenzja. Na razie kiepsko, ale ćwicz! :)
Będzie ktoś tak miły i wyjaśni o co chodzi z legroochem i jego, sądząc po komentarzach, cudownych recenzjach?
[28]