Mody do Mount&Blade warband

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
12.10.2014 10:59
1
odpowiedz
kubalten
10
Legionista

Mody do Mount&Blade warband

Witam czy mogłby mi ktoś polecić najlepszego moda do Mount&Blade warband? najlepiej po polsku ale po angielsku też może być

12.10.2014 11:31
2
odpowiedz
zanonimizowany1034644
0
Centurion

Nie podam Ci najlepszego, bo to zależy już od własnych upodobań, ale podam Ci te, które na ten tytuł mogą zasłużyć. Jeden polski i pozostałe po angielsku.

Nowa Ojczyzna wydaje się być najbardziej wartą zagrania polską modyfikacją. Niestety z tego co wiem, to nie jest ona ukończona i prace nie zostaną wznowione, więc należy cieszyć się tym, co ma w sobie w tej chwili. Akcja dzieje się na świecie z podstawki.
Pobierz: mountblade.info/forum/index.php?topic=7522.0

Prophesy of Pendor jest tak rozbudowana, że pozwala nawet stworzyć od podstaw własne jednostki dla własnego królestwa. Ostatni update był rok temu, ale twórcy nigdzie nie napisali, że to finalna wersja, także nigdy nie wiadomo czy nie wypuszczą jeszcze czegoś nowego. Akcja dzieje się na Pendorze, czyli świecie specjalnie stworzonym dla tej modyfikacji.
Pobierz: forums.taleworlds.com/index.php/topic,126952.0.html

Brytenwalda również rozbudowana, ale oferuje inny świat, i to bardzo, ale to bardzo duży. Mowa o dobrze odwzorowanych Wyspach Brytyjskich. Pojawiają się historyczne miejsca czy postaci. Nie wspominając o tym, że królestw jest cała masa. Chyba nawet ma ich więcej niż wszystkie razem wzięte wymienione tutaj modyfikacje. Prace nad Brytenwaldą są uznane za zakończone. Więc grasz w kompletny produkt.
Pobierz: forums.taleworlds.com/index.php/topic,281277.0.html

Floris Mod Pack jest tak samo rozbudowana jak Prophesy of Pendor, no może poza tymi własnymi jednostkami, ale generalnie modyfikacje są na podobnym poziomie. Różnicę stanowi tylko miejsce akcji. Prophesy of Pendor oferuje nowy świat, a Floris Mod Pack ten z podstawki.
Pobierz: nexusmods.com/mbwarband/mods/3489/?

A Clash of Kings (Game of Thrones), to modyfikacja oparta na uniwersum A Song of Ice and Fire. Jeśli oglądałeś serial Gra o Tron, to nawet i to wystarczy, by zrozumieć co i jak. Akurat ja po serialu strasznie nabrałem ochoty na grę w tę modyfikację, i nie żałuję; nadal w nią gram. Ma świetnie odwzorowany świat. Posiada lokacje, które mają za sobą pewną historię. Można się do nich dostać i bardziej im się przyjrzeć. Na przykład The Chamber of the Painted Table w Dragonstone. Jest to stół z namalowaną mapą Westeros, gdzie Aegon planował inwazję na kontynent Westeros. Poza tym pojawiło się sporo nowych questów, a także random eventów przy których Twój wybór jest naprawdę istotny, bo możesz zyskać renomę lub ją stracić. To samo z umiejętnościami. Prace nadal trwają, ale i tak już wiele oferuje. Tyle samo co pozostałe modyfikacje, a nawet więcej na innych obszarach gry.
Pobierz: moddb.com/mods/a-clash-of-kings

Grałem we wszystkie w/w i zostaję przy A Clash of Kings, bo Gra o Tron mi się spodobała, no i nie spotkałem się jeszcze z takimi random eventami w żadnej znanej mi modyfikacji. Są naprawdę fajne. Czasem potrafią wkurzyć, ale to tylko dlatego, że te wybory naprawdę są istotne. Można wiele stracić, ale też wiele zyskać. Opis przygotowałem sam, także zdecyduj sobie, co najbardziej Ci pasuje, sprawdź modyfikacje w grze, no i miłej zabawy. Ja lecę pomóc Stannisowi Baratheonowi, bo pajac przez te wojny straci piękne Dragonstone i okolice. Powodzenia.

12.10.2014 12:03
kzwwdo
3
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał
12.10.2014 12:07
.:Jj:.
4
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Poszukaj w archiwum, ja sam parę razy polecałem.

Wejdź na moddb i szukaj według popularności.

Najlepszy- "The Last Days". Robiony pod 'jedynke' ale jest wersja pod Warband.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl