minigierka 2048
http://gabrielecirulli.github.io/2048/
Kto pierwszy dobije do płytki (albo kafelka, bo one teraz w modzie;)) o wartości 2048? Screen jako dowód obowiązkowo.
Ruszamy strzałkami na klawiaturze (wszystkie kierunki) i scalamy ze sobą płytki o tej samej wartości.
I tak do oporu (a ten wynosi ponoć tytułowe 2048;)).
ed. nie udało się, 1024 i mnie zatkało.
raziel,
ale wiesz, że to nie chodzi o high-score tylko o to żeby na JEDNYM kafelku uzbierać 2048?
Sądzę, że na to jest jakiś sposób, ale jeszcze nie wyłapałem do końca jaki. Póki co gram podobnie jak w Tetrisa, czyli wszystkie klocki staram się dodawać od góry. Nie używam w ogóle strzałki w górę, chyba, że mnie zablokuje, ale po takim zagraniu plansza mi się deorganizuje i jest bajzel.
Na początku gry można spokojnie wykonać kilkadziesiąt chaotycznych i nieprzemyślanych ruchów strzałkami dookoła.

Druga gra, ~30 sekund
Za pierwszy razem dotargałem do 1024, również w kilkadziesiąt sekund.
Arxel,
jakoś nie widzę tam kafelka z 2048?
@down: aaaałeeee... HS jest najmniej ważny, trza to p$$%#$# 2048 uzbierać... argh... :-(
A czy ja napisałem, że dobiłem do niego? :)
Chciałem tylko pobić "wynik" raziela. Biedaczyna 10 minut męczył się nad 2380, hłehłe
Wstępny poradnik by Arxel:
1. Klikaj wyłącznie na przemian góra / lewo
2. Kiedy nie będziesz w stanie wykonać ruchu, kliknij w dół
3. Powtórz kroki 1-2
4. ???
5. PROFIT
W kilkadziesiąt sekund jesteśmy w stanie uzbierać 512 w lewym górnym narożniku. Później można zwolnić i wbić 2048, ale mnie się nie chce.
;)

Mam cię!
Ciekawa lekka łamigłówka. Ale na dłuższą metę może nieco znużyć. Niemniej 2-3 dni temu ponoć na 5 milionów rozegranych gier wygranych bylo tylko około 13 tysięcy.
Stosowałem swoją "tetrisową" taktykę, ale trzeba było wypracować schemat postępowania i się pilnować, by nie popełnić gafy, która ruinowała całość.
Aha, i nie wiem nadal jak dodawane są nowe płytki (czy jest jakaś zasada, czy jest w tym trochę przypadku), ale bez odrobiny szczęścia by się nie udało.
@kjx dzięki:)
Losowo w sensie lokalizacji, ale nie z większą wartością niż 4, a więc tylko 2 i 4.
Ja nazbierałem 23436 jako rekord. Spadła motywacja po osiągnięciu płytki 2048 i się nie przykładałem. Za to widzę, że tmk13 pozamiatał nas wszystkich :D

Kto mnie pobije?

No ale nuda. :D
@Kaja
Możesz mi powiedzieć skąd masz 8192?
Teraz jest pełno przeróbek tej gry. Przykładowo z postaciami z mang.
Jest też multiplayer. - http://emils.github.io/2048-multiplayer/
bizon - Ma 8192, bo po prostu wie jak w to grać. Po wygranej (czyli uzyskaniu kafelka z liczbą 2048) można kontynuować grę, więc nie rozumiem Twojego zdziwienia. Sam dzisiaj uzyskałem liczbę 4096 (oczywiście nie chodzi mi o całość), sama gra jest banalna, jeżeli obierze się odpowiednią taktykę. Nie mniej jednak jest to jedna z lepszych gier w jakie miałem okazję grać na androidzie :)
Taktyka jest prosta - cały czas skupiasz się na jednym boku - np. ja wszystkie liczby zasuwam do góry - za 5 podejściem miałem 36,5k(nie chce mi się screena wrzucać :P) kumpel tak dobił do 80k; tu macie wizualizację strategii - http://www.youtube.com/watch?v=VMYP657i0o8#t=21
spoiler start
kaja to jest oczywiste że można wbić taki wynik, ale twoja wersja 2048 strasznie mi przypomina tą "zhackowaną" tzn wybierasz klocki które chcesz i się pojawiają, a statystycznie 8192 pojawia się przy minimum 120 tys. pkt - wygląda na to, że albo kantujesz albo masz najzajebistszego farta w losowaniu klocków ;)
spoiler stop
To jest proste. Niecałe 20 min i taki wynik. :)
Ale ja tam widzę u was UNDO. Pierwotna wersja nie miała żadnych czitów :P
Jeden błąd i koniec nadziei o skończeniu.
Ale i tak podziwiam cierpliwość, mi po scaleniu płytki z 2048 (za 5 czy 6 razem) odechciało się dalej układać.
[31] tyle że UNDO nie działa tak że przegrywasz i cofasz ruch :P więc za czit tego bym nie uznał, a i tak masz 1 undo na grę - w zasadzie jest bezużyteczne
@Thermometrr
Dziwię się bo nie wiedziałem że można mieć liczby 2048+. Ja miałem najwięcej 1024 i myślałem że na 2048 gra się kończy.

Sorry że tak trochę odkopałem wątek ale mam dobrą wieść dla słabszych graczy i dla tych którzy chcą grać i grać.
Otóż pojawiła się wersja tej gry nazywająca się 2048 plus, można w niej ustawić grę od 3x3 do 8x8, wiadomo że 8x8 jest najłatwiejsze. A teraz kolejna ciekawostka...w tej wersji jest przycisk "undo", czyli można cofnąć ruch jeśli coś wyjdzie nie tak lub się zablokujemy, mnie zablokować się jeszcze nie udało.
Gra jest oczywiście w sklepie Play.
Oto mój screen z gry, gram już 2,5h i dalej nie umiem zrobić więcej niż 16384 :/

No i jest...ufff
Sposób jest prosty...trzeba obrać jeden róg i do niego wszystko kierować
[38] był sens żeby odkopywać temat tylko żeby napisać coś co było już wymienione parę razy w tym wątku?
Następnym razem przeczytaj inne posty zanim coś napiszesz...
Ja tam mam najwyzszy klocek ponad 8000 ale nie mam jak zamiescic screna z telefonu :(

A tam 2048....
Kiedyś na starym tablecie miałem już płytkę ponad milion i jedną półmilionową ale skończyłem grać.
Maksymalnie można dojść do miliarda. Po ostatniej aktualizacji można też zrobić swoją wersje tej gry tzn ustawić wartość płytek że np zamiast 2, 3, zamiast 4, 6 i tak dalej. Kllory płytek też można zmieniać.