Metro 2033 - problem z... klawiszami?
Jak w temacie, grę niedawno zassałem, a w jednej misji, gdzie po raz pierwszy spotykam bandytów, nie chcą działać mi niektóre klawisze, a i nie mam niektórym elementów interakcji (np. powinien pojawić się jakiś element pokazujący, że mogę wsiąść naboje czy broń). Mogę chodzić, rozglądać się i zapalić światło, ale już nie da rady wsiąść broni, naboi, użyć apteczki czy zgasić np. lamp. Do tej misji wszystko było cacy, teraz nagle gra zgłupiała.
Wie ktoś o co chodzi?
A grasz na laptopie, czy stacjonarnym ? Bywają problemy z klawiaturą laptopów, sam niektóre misje przechodziłem na stacjonarnym, bo w laptopie gra dziwnie się zachowywała (np podczas ucieczki na poziomie Armory na laptopie próbowałem uciec ze 100 razy, dopiero na stacjonarnym przeszedłem za pierwszym ...)
Na stacjonarce, zresztą widać sygnaturkę. To w ogóle da się na laptopie grać w Metro?
DOWN
Dude... takie rzeczy jak reinstall gry/sterowników są dla mnie tak oczywiste, że nawet o tym nie wspominam...
No to może spróbuj rozegrać ten rozdział od nowa (nie kontynuuj tylko wybierz go stamtąd gdzie są wszystkie dotychczas rozegrane rozdziały). Ewentualnie sprawdź czy nie masz w opcjach włączonego v-sync'a.
^ Tam ma ktoś podobny problem :)
Ano co do płynności - wszystko ok. Ale bywa dziwnie ,zwłąszcza z klawiaturą, jak pisałem. Jakby była pełnowymiarowa, z numeryczną, pewnie byłoby lepiej