ME3 - wersja z Origin na allegro
Legalne toto czy znowu jakieś klucze zza granicy? Chcę zaoszczędzić trochę kasy, bo jednak 130 zł piechotą nie chodzi.
http://allegro.pl/mass-effect-3-pl-preorder-skan-cdkey-klucz-origin-i2165932001.html
http://allegro.pl/mass-effect-3-pl-wysylka-skan-cdkey-klucz-origin-i2180194525.html
Zapytaj się sprzedawcy, skąd ma klucze. My możemy jedynie zgadywać. Bana jeszcze nikt nie dostał (pewnie dlatego, że premiery jeszcze nie było).
Sprzedawca wydaje się ok, a na pudełkowej wersji mi nie zależy (kiedyś kupię w reedycji coby mieć co położyć na półce obok ME1 i ME2), a płacić 134 zł czyli tyle ile za pudełko mi się nie widzi. Spytam gościa na wszelki wypadek.
MM zapowiada cene 119. Jesli masz gdzies blisko to 10 zl warto dodac dla pewnosci.
Podobnie mialem za Skyrimem - 149(Empik) i 139(MM) mi sie nie usmiechalo. Niedlugo musialem czekac by Trafic na onizke w tym pierwszym do 119.
Wstrzymaj sie z tydzien, bo klucze spadna na allegro do jakis 59 pln.
Teraz to zdzieraja kase.
poltar -> 110 zł na ograniczony przedział czasowy czy na stałe?
Aha, mam jeszcze jedno pytanie: w razie problemów Origin uznaje zdjęcia/skany kluczy jako dowód sprzedaży? Bo znalazłem inną aukcję, nawet więcej pozyt. opinii i oni twierdzą, że support udziela pomocy na podstawie zdjęć/skanów.
Rozumiem, że w imię oszczędności 20 PLN chcesz ryzykować utratę gry (czyli byciem 109 PLN w plecy) i ew. inne nieprzyjemności, biorąc niepewny klucz? Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać.
Support EA uznaje numer zamówienia, który otrzymujesz po zakupie w mailu. Bez tego numeru nie masz supportu.
aope -> Nie zarabiam, polegam tylko na oszczędnościach i dorywczych robotach jak skoszenie trawnika czy porąbanie drewna, a na takie obecnie nie ma popytu, bo ni to zima ni to wiosna, a 20 zł + 20 zł przesyłki to dla mnie sporo.
Rod - tutaj masz za 135 PLN, zero kosztów wysyłki: http://store.origin.com/store/eaemea/pl_PL/html/pbPage.mass-effect-3-PL/ Moim zdaniem przy tak niewielkiej różnicy cenowej nie warto ryzykować. Niemniej decyzja należy do Ciebie.
Chwilowo kupił kumpel, zda mi relację. Liczę jeszcze, że Tesco/Carrefour zrobi promocję i dorwę grę taniej, a może i w pudełku.
Na 99 % sa to klucze (skany) z ruskich pudełem. Na ruskich stronach sprzedaja je za okolo 23$. Linka nie bede dawał bo zeby tam cos kupic to trzeba miec konto na webmoney, a dodanie paru $ tam nie jest wcale taką prostą sprawą.
ps: u mnie w miescie pudła stoją po 125zł
[11] Już? A nie trzeba czekać do 8-go by zakupić?
I tak nie zagrasz przed 8. Możesz mieć na dysku już ściągnięte i przypięte do Origina.
To akurat wiadomo, nie liczyłem na żaden early access. :P No nic, najlepiej będzie jak poczekam z gotówką aż mi Tesco/Carrefour zrobi prezent.
I tak nie zagrasz przed 8. Możesz mieć na dysku już ściągnięte i przypięte do Origina.
Jak nie zagra jak zagra? Dzisiaj od 16 można grać.
Jutro dostanę moją EK i nie zamierzam czekać do piątku z graniem. Do piątku tak, bo nawet jak u nas premiera jest 8 (tylko u nas jest 8, cała Europa 9) to grę się da odpalić najwcześniej w piątek o 1 w nocy.
Ciekawe, bo ja już mam 3h na liczniku.
Odnosnie skanow: nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu EA zadalo zdjecia pudelka, instrukcji i plytki oprocz standardowego dowodu zakupu.
[15] A gamecodes.pl?
Nie wiem skąd pomysł z polską premiera 8 marca, skoro gra będzie odblokowana dopiero 9 o pierwszej w nocy.
Swoją drogą, po kiego siejecie popelinę. Są na allegro sprzedawcy pewni to po pierwsze. A po drugie, gdy już Origin przyjmie kod gry i ją zarejestruje to co może złego się wydarzyć?
kęsik -->
A jak to cholerstwo odpalić wcześniej? Jestem kompletnym laikiem w tego typu kwestiach jak zabawy IP, etc.
1) Download the free VPN client from [1] http://www.flyvpn.com/download, you can get either version.
2) Don't bother registering an account they provide you with free trial username/password here [2] http://www.flyvpn.com/freetrial
3) Before logging into the VPN, make sure you're already logged into the Origin client.
4) Log in with whatever password is on at that page at the time. You'll have to use whatever combination they have at the time of Hong Kong ME3 release.
5) A menu will pop up when you log in, keep every setting default except select the "Asia" tab and click on one of the HongKong IP VPNs. Hit connect, it should then automatically disappear into your task bar.
6) Start up Mass Effect 3 from your shortcut or origin client.
7) Your release date check should now say March 5th, 2012 at 10:00.
8) After release date authentication, you can disconnect from the VPN and uninstall it if you desire.
Druga metoda:
Go to Internet Explorer
Options
Connections tab
Lan Settings button
Tick: Use a proxy server for your LAN
Add: 210.105.194.99, IP: 3128 (If this no longer works, try one from here: [1] http://www.xroxy.com/proxy-country-KR.htm
OK
Connect, decrypt game will load then just unselect the box when you're done.
Też zupełnie się na tym nie znam, ale druga metoda zadziałała. Tylko w multi póki co straszliwe lagi mam, ale to pewnie dlatego że mało osób z Europy gra.
Merci beaucoup, jesteś wielki.
Druga metoda działa aż miło.
To by było na tyle, przepadam.
Tylko później Rod, jak i reszta innych niech nie przyłazi i się nie żali o te klucze z allegro. Jakbyście wprost powiedzieli skąd je macie, to żadnej pomocy ze strony EA. W dodatku sorry, ale nie zbawi Was te kilka złotych na pudełko. Jest satysfakcja z pudełka, masz pełne wsparcie, dowód na to, wszystko.
[20] koobon A po drugie, gdy już Origin przyjmie kod gry i ją zarejestruje to co może złego się wydarzyć?
To samo co na Steamie, pewnego dnia gra moze zniknac z konta. Przypomne niedawna akcje z Dead Island na Steam. Albo znikanie Battlefielda 3 z Originu.
[25] Narmo EA tez? Slyszalem o Bioware.
EA się nie patyczkuje. Za złe słowo na ich forum są w stanie zablokować konto do rozgrywki online więc jak myślisz, co zrobią w sytuacji, gdy znajdą niepewną grę na koncie?
koobon:
Swoją drogą, po kiego siejecie popelinę. Są na allegro sprzedawcy pewni to po pierwsze.
Chyba nie sądzisz ze sprzedaja skany polskich pudelek? Kupuja skany u ruskich a potem odsprzedają. Jezeli rusek podchodzi do interesu powarznie jak i polski sprzedawca to nie ma o co sie martwic, wszystko bedzie działać chyba ze EA sie dojrzy ze klucz jest z innego regionu a konto z innego i bedzie chciało wyjaśnień, ale to juz nie jest wina sprzedajacych. Sam kupiłem skan na ruskiej stronie do BF3 i do dnia dzisiejszego wszystko jest ok. Podobnie jest z BF BC2 z tym ze tego kupilem na allegro od solidnego sprzedawcy i takze jest na koncie do dzisiaj, nadmienie ze to takze wersja RU. Reasumujac kupywac tylko od sprawdzonych bo sami biora od sprawdzonych z RU, aczkolwiek na dana chwile zbyt mala różnica w cenie w stosunku do wersji BOX lub Origin.
Że zacytuję pracownika jednego z najpopularniejszych sklepów z kluczami: "gry kupujemy hurtowo u wydawcy".
Rod - a co niby maja napisac? Ze kupuja od chinczyka kody kupione skradziona karta kredytowa? ;)
Nie, ale takie słowa zobowiązują.
Jeszcze nic nie kupiłem, trzymam kasę i wypatruję z lornetką jakichkolwiek okazji.
ME1 i ME2 mam kupione właśnie "z Allegro" (to spore nieporozumienie pisać o wszystkich sprzedawcach w ten dziwny sposób).
Klucze działają do dzisiaj, więc nie wiem w czym problem. Gry sobie co prawda odinstalowałem, ale w każdej chwili mogę ściągnąć (przez Origin).
Rod - no pewnie, że kupione hurtowo u wydawcy, tylko nie u naszego :]
matchaus - jeśli Origin nie będzie miał problemów z pobraniem, to ok. Problemy zaczną się, gdy Origin gry pobrać nie będzie mógł, jeśli wystąpią problemy np. z logowaniem w grze czy aktywacją. U mnie było tak z dodatkiem do Dragon Age - pobierał zawsze do 60 proc. i koniec, wykładał się. To samo miałem przy Mass Effect 2. Obie te gry wcześniej pobierały się bez problemów, problemy zaczęły się kilka tygodni po zakupie. Pomogła dopiero pomoc techniczna, która aby w ogóle zajęła się sprawą poprosiła o dowód zakupu. Nie żadne "skany" z fotoszopa (przy fizycznych kopiach żądają zdjęcia pudełka, instrukcji z numerem i płyty), tylko numer transakcji, który miałem w mailu. I dobrze, że go miałem (gry zostały zakupione w promocji świątecznej na origin za grosze), bo gdybym nie miał, to do widzenia, po grach. Więc radzę uważać.
kluha -> Niech Moc będzie z Tobą. Dzięki! Mogę jeszcze spytać o źródło?
Źródło Gazetka Tesco/forum markolf.pl
Tu link do gazetki:
http://www.okazjum.pl/tesco-hipermarket/gazetka/gazetka-promocyjna-tesco-hipermarket-08-03-2012,8424.html