Mandat od straży miejskiej - bać się?
Stało się. Dostałem od tych gnoi pierwszy mandat. 100zł, 1 pkt karny(zlitował się bo miałem dostać 5). Mandacik kredytowany. Jaki mam czas na zaplacenie mandatu? Jedni mówią, że na kredytowany mam 7 dni. Inni mówią, że nie mam się co przejmować bo jakby co to przyjdzie zawiadomienie, niektórzy w ogole nie płącą...
Nie spiesz się. Jak będą się upominać po pewnym czasie to zapłacisz. Odsetek nie naliczą.
Nie płać. Ja kiedyś dostałem mandat (jakieś 3 lata temu) i do tej pory nie poniosłem żadnych konsekwencji z tym związanych.
Zawsze lepiej zaplacic. Kiedys site upomnia.
Ale jesli masz wazniejsze wydatki to go narazie olej.
Odsetki said niskie.
Dopiero Jack zaczna Pisa o komorniku to wazne zebys zaplacil
Za parkowanie style wlasnie site placi. I 1pkt
Wiec specjalnie laski city nie robi
Zależy od straży. W niektórych miastach można olać, w innych dostajesz wezwanie po kilku dniach od upłynięcia terminu.
A kto wam powiedział, że dostałem za złe parkowanie? Nigdzie tak nie napisałem :p
No nic...bede musial spiac poslady i zaplacic...
Za bicie ruskich?
Nie, za bicie konia...
publicznie czy wjazd do domu zrobili?
1 pkt karny(zlitował się bo miałem dostać 5)
to tak da radę ?
[16] Jak widac da.
Dostałem od tych gnoi pierwszy mandat. 100zł, 1 pkt karny(zlitował się bo miałem dostać 5).
No to szkoda, powinien ci zostawić 5 i dowalić więcej kasy. Ja wiem, że na pewno byłeś niewinny i w ogóle, ale jakiś szacunek wypada mieć. Zlitowali się, ale nie, gnoje.
A co do tematu płacenia - 100 zł to nie majątek, lepiej zapłacić i mieć z głowy. Nigdy nie wiadomo, kiedy ci to nie wypłynie, a dla 100 zł chyba lepiej sobie problemów nie robić.
[19] Szacunek? Przecież jp100% itd.
A jak to cool potem na forum zaszpanić, że się dostało mandat, i jeszcze frajery mniej pkt. dali?
ale frajery, dali mniej punktow i jeszcze nie zaplaci, haha, ale im dales, dobrze tak powinno byc zią, jotpe100pro
Po pierwsze 100 zł. to nie majątek. A po drugie to jak wyżej piszą po jakimś czasie komornik murowany. Sąsiad bardzo bliski przez rok nie płacił mandatu i po roku komornik mu z ogrodu zarąbiste figurki zagarnął. Niepłacenie pogorszy tylko sutuację.
No pewnie, zrobcie ze mnie lysego dresa z czapka jp100%...Ocencie mnie chociaz mnie nie znacie.
I tak, gnoje i darmozjady. Straz Miejska to zbedna mundurowka i nikt mi nie powie ze nie, nie ma ich w wiekszosci przypadkow kiedy sa potrzebni, pierwsi spie*dalaja kiedy robi sie goraco wiec na moj szacunek nie zasluzyli. A wasza opinia na moj temat lotto mi wybitnie misiaczki :)
Tak, pewnie...szpanuje na forum internetowym ze dostalem mandat, no fap fap...Wy czytacie co piszecie?
straż miejska tak jak i polska policja jest od karania. Co im w sumie dobrze wychodzi.
Limbo --> Ale przecież my nie oceniamy czy SM jest przydatna czy nie - po prostu nie rozumiem jak można dostać (z pewnością zasłużony) mandat i zamiast 5 pkt dostać 1, a nazywać kogoś gnojem, mimo, że on się nad tobą zlitował.
Kwestia kultury.
Ja się z Mutantem i yakuzem nie zgadzam, że się chwalisz mandatem, krytykuje tylko określanie "gnojami" ludzi, którym w sumie powinienieś być wdzięczny, że cię dobrze potraktowali.
[23] nie, nie czytamy bo piszemy.