Mandat?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
26.06.2015 14:53
Valis
1
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin
Image

Mandat?

Czesc.

Czy ktos mi może wyjaśnić za co ja dostałem mandat ? Jechałem sobie dzisiaj A4. Na prawym pasie dostrzegłem Policje , ktora jechała 80 km/h ,przed nim jakis dostawczak no i jakies tam inne samochody. Ja środkowym pasem zaczałem do nich dojezdzać i zaczałem ich wyprzedzać za mna przez jakis dobry kilometr nikogo nie było . Na wysokosci drugiego samochodu który miałem zamiar wyprzedzać i własnie wjeżdzac na pas prawy , spoglądam w lewo a tam już z lizakiem do mnie. Zjeżdzamy na bok . Policjant : czy wie pan jaka jest przyczyna zatrzymania ? Mówie nie? Więc słucham ? Jechał pan 800 m środkowym pasem ,gdzie miał pan możliość zjechania wczesniej na prawy pas. Ja zdziony tłumacze mu ze wyprzedzałem te dwa samochody z prawej wiec jak miałem możliowść przy 120 km na wcisnac sie pomięzy nich na odcinkach 3-5 m ? Miał pan za plecami samochód , który pana chciał wyprzedzic ? Ja zdziwiony od tego miał przecież lewy pas -mówie . Na tym sie skonczył i bez słowa poszedł , nawet nie życzać miłego dnia ...

Ktoś mi wyjaśni za co dostałem mandat ?

26.06.2015 14:56
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

To w koncu dostales ten mandat czy nie?

26.06.2015 14:56
Valis
3
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin

Tak.

26.06.2015 14:58
wysiak
4
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

No to na mandacie powinno byc napisane za co go dostales. A jesli uwazales, ze sie nie nalezal, to trzeba bylo nie przyjmowac, zawsze masz takie prawo.

26.06.2015 15:00
Cainoor
5
odpowiedz
Cainoor
284
Mów mi wuju

Pierwsze słyszę o takim mandacie. Dlaczego przyjałeś?

Ehh... dziwnie podobna historia jak ta z 2012:
http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/378472-jazda-srodkowym-pasem-ruchu-odmowa-przyjecia-mandatu.html

26.06.2015 15:00
Valis
6
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin

Tresc mandatu : naruszenie obowiazku jazdy jak najblizej prawej krawedzi jezdni.

Uwazam ,ze nie zasłuzenie zostałem zatrzymany. Co drugie auto jechało tak jak ja .

Mogłem nie przyjac to fakt ...

26.06.2015 15:03
ilprincipino
7
odpowiedz
ilprincipino
67
Senator

wysiak
nie przyjmie i co? ma zeznania dwoch policjantow na swoja niekorzysc, a on jest sam, jak myslisz, komu przytaknie sad?

a co do mandatu to coz... efekty tego, ze maja prikaz co do ilosci zamandatowanych ludzi

26.06.2015 15:05
Valis
8
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin

Cainoor dokładnie ta sama sytuacja i ta sama a4 . Kierunek gliwice...

26.06.2015 15:44
Drackula
👍
9
odpowiedz
Drackula
243
Bloody Rider

Ja środkowym pasem zaczałem do nich dojezdzać i zaczałem ich wyprzedzać za mna przez jakis dobry kilometr nikogo nie było

no i bardzo dobrze, nalezalo sie cwaniakowi co uwaza ze jazda prawym pasem to ponizej jego godnosci.

Policjanci w lusterku widzieli ze jechales dluzszy czas srodkowym pasem, kiedy prawy za nimi byl wolny i bez problemu mogles sie nim poruszac. Szkoda ze takich mandatow czesciej nie sypia, bylaby to znacznie lepsza opcja niz czaejenie sie na tych co to kilka kilometrow dopuszcalna predkosc przekrocza.

26.06.2015 16:00
Valis
10
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin

Moglem sie za nimi poruszac 80 km na h gdzie dopuszczalna 140 ? Po co te 3 pasy jak cala trasa pusta ? Jaki sens takich drog ? Nikogo nie blokowałem . Kto chcial mogl sobie bez problemu lewym pasem mnie minac 150 i wzwyz .

26.06.2015 16:02
Valis
11
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin

Jechal sznurek prawej strony torow.i dostawczakow nie przekraczajaca 80 to sobie wczesniej wjechalem na srodkowywidzac ze nikogo nie ma .

26.06.2015 16:16
Deton
12
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

No i to jest wykroczenie. Jedziesz prawym a lewe TYLKO do wyprzedzania.
Jak wygląda to w praktyce - wiadomo.

26.06.2015 16:34
Valis
13
odpowiedz
Valis
53
Pretorianin

Nastepnym razem bede pamietal by robic slalom.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl