Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: MAD MAX - 1080p 60FPS - Gameplay - 25.08 godzina 20.00

25.08.2015 18:56
1
Markill
55
Konsul

MAD MAX - 1080p 60FPS - Gameplay - 25.08 godzina 20.00

Nie wiem czy za moją nagonką (Twitter, Facebook i YouTube) czy takie mieli plany, ale dziś o godzinie 20.00 (czasu polskiego) odbędzie się stream z gry w wersji na PC (1080p - 60FPS) - Oryginalny tytuł stream'u: "Open World and Mission Gameplay w/ Avalanche! [PS4]" - Tak więc podejrzewam, że pierwotnie miał to być kolejny gameplay na konsoli. Męczyłem ich strasznie, aby w końcu pokazali rozgrywkę na PC! Aż w końcu odpisali na FB:

Avalanche Studios:
"...be sure to check twitch.tv/madmax tonight at 8 PM CET. We'll be streaming a full hour of Mad Max on PC. Then you can judge for yourself :)"

Odpisałem:
"Finally my prayers have been listened :)...a bit sceptical about the title though (PS4) ? Just please make sure it's running 60 Fps - Mouse and Keyboard setup would prove it's running on PC :)"

Avalanche Studios:
"Yeah, sorry we haven't been able to give an answer sooner. It's not because we have anything to hide, there's just a lot of moving parts so close to the release of a game. We will play the game at 1080p and 60 fps and I believe my fellow Avalanchers will show that they are playing on a PC. Just note that this is a stream. The number of frames you see will be reliant on the quality of the video feed"

http://www.twitch.tv/madmax

25.08.2015 18:58
2
odpowiedz
zanonimizowany1070630
1
Generał

Czy ta gra stanie się ciekawsze w większej ilości klatek?

25.08.2015 19:10
nagytow
3
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

^ Ciekawsza nie, ale plynniejsza i przez to przyjemniejsza w odbiorze na pewno.

25.08.2015 19:26
4
odpowiedz
Markill
55
Konsul

...może przynajmniej ten cholerny pop-in nie będzie tak widoczny. Może będzie też kilka opcji graficznych występujących tylko w wersji PC.

p.s
30 klatek/sek = gdzie tu jest "next gen" ? LOL

25.08.2015 19:28
5
odpowiedz
Kiss
122
Generał

Czy ta gra stanie się ciekawsze w kolorze niż na czarno-białym odbiorniku?

25.08.2015 19:30
6
odpowiedz
Markill
55
Konsul

Kiss

HeHe....dobra gaśnica :)

25.08.2015 19:33
.:Jj:.
7
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

Czy ta gra stanie się ciekawsze w większej ilości klatek?

Na gry, jako rozrywkę z natury z prawie zerową interaktywnością, jakość technicznego przedstawienia nie ma wpływu. Więc nie.

Irytacja w żaden sposób nie stoi na przeszkodzie przyjemności.

25.08.2015 20:56
8
odpowiedz
zanonimizowany1070630
1
Generał

Czy ta gra stanie się ciekawsze w kolorze niż na czarno-białym odbiorniku?

Nie, nie stanie się ciekawsze?

[6] hehe guano nie gaśnica, ta gra jest po prostu słaba i nawet stałe 120 klatek tego nie zmieni

25.08.2015 21:03
9
odpowiedz
Markill
55
Konsul

Bardzo krótki stream i do tego zwiesił się im sprzęt LOL :)
Pomimo setki pytań o Menu opcji graficznych - totalna zlewka - nie pokazali żadnego menu poza tym gdzie konfigurujemy brykę.
Pytanie o konfigurację sprzętową, na której robili stream'a również bez odpowiedzi..
Pop-in może trochę mniej widoczny niż na Ps4, ale za to draw distance cieni tragiczny.

Bez jakichś dobrych modów się chyba nie obejdzie....

25.08.2015 21:04
10
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

A będą narzędzia moderskie?

25.08.2015 21:06
11
odpowiedz
Markill
55
Konsul

KoRReq

Ja rozumiem, że zadowala cię 30 fps...
...ale pomiędzy 30 a 60 jest jednak zauważalna różnica w płynności - nie oszukujmy się :)
Co do jakości gry - no cóż - tak jak już wspominałem wcześniej - być może jacyś zdolni moderzy się za nią zabiorą i poprawią to i owo - o ile usłyszą o grze bo marketing to mają słaby.

25.08.2015 21:10
12
odpowiedz
Markill
55
Konsul

nie...ale czy brak oficjalnych narzędzi powstrzyma moderów ?
Just Cause 2 miał mnóstwo modów.

26.08.2015 00:42
nagytow
13
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Ktos ogladal streama? Jak to wygladalo?

26.08.2015 07:39
14
odpowiedz
Markill
55
Konsul

Negytow
Post nr 9

26.08.2015 08:19
15
odpowiedz
zanonimizowany652110
37
Generał

Znacznie więcej spodziewałem się po tej grze. pop-in i draw distance to jakieś nieporozumienie. W dodatku zwieszenie sprzętu na pokazie, nie wróży zbytnio nic dobrego i brak odpowiedzi na temat sprzętu podczas pokazu daje obawy, że gra będzie bublem na poziomie nowego batmana.

26.08.2015 11:31
16
odpowiedz
Markill
55
Konsul

Warass
Dziś rano Avalanche pośrednio odpowiedziało na moje pytanie odnośnie sprzętu na którym prezentowali demo. Tak więc był to ich mocniejszy sprzęt jaki mieli w studio (brak konkretnej specyfikacji) ponieważ grali w 1080p 60 klatek/sek. + stream'owali na twitch + nagrywali w HD...i podobno dlatego się im raz "zwiesił" - to ich słowa z Facebooka.
W kwestii screenshot'ów menu opcji graficznych odpowiedzieli że się temu przyjrzą - w sumie to nie wiem nad czym sie tu zastanawiać. ...zrobienie kilku zrzutów ekranu i ich publikacja to mniej niż 5 min roboty.
Podejrzewam że ustawienia gry były maksymalne więc niestety pop-in nadal będzie widoczny. Używam modów w innych grach, ale nie znam zasad ich tworzenia więc nie wiem czy można stworzyć taki, ktory będzie ingerował w wielkość obszaru pojawiania się tych wszystkich mniejszych obiektów. Jest parę innych już teraz denerwujących niedociągnięć ale już o tym wspominałem.

26.08.2015 16:39
Irek22
17
odpowiedz
Irek22
165
Legend

Jeżeli twórcy wyznaczają datę premiery swojej gry na dzień, w którym premierę ma mieć MGS V, który - jak już teraz można się dowiedzieć - według branżowych recenzentów okazał się jedną z najlepszych gier tego roku*, to świadczy tylko o jednym - sami twórcy nie wierzą w swoją grę i to, co zrobili. A jeśli dodać do tego to, że za Mad Maxa odpowiada Avalanche Studios...

*A nawet gdyby jeszcze nie było wiadomo - to w końcu i tak wielka marka.

26.08.2015 18:30
18
odpowiedz
Markill
55
Konsul

Irek22
Osobiście nie grałem w MGS, a tak naprawdę gra w ogóle mnie nie intersuje - tak wiem masa ludzi powiedziała by teraz "WTF" ? Nie mój klimat skradać się w kartonowym pudle:), odsyłać wszystko i wszystkich balonami do mother-base:). ..grafika piękna i do tego open world, ale jakoś interfejs wydaje się aż za nadto rozbudowany. Dla weteranów Mgs to oczywiście prościzna ale nowicjusza może troszkę zniechęcić. Mad Max jako gra bez żadnego zaplecza w postaci oryginalnej trylogii + fury road pewnie kiepsko by się sprzedała. Jest jednak mnóstwo fanów całej tej apokalipsycznej "religii" - dla których gra osadzona w tych samych realiach bedzie jak "kropka na i"....a do tego gra nie będzie skomplikowana w obsłudze (jedziemy, idziemy, strzelamy i zbieramy) To że za grę odpowiedzialne jest Avalanche Studios to akurat dobrze - Bardzo podobał mi się Just Cause 2 - a 3-ka też zapowiada się super. Poza widocznym pop-in'em, graficznie gra prezentuje się wyśmienicie. Na pewno lepsze to studio niż Ubisoft mistrz downgrade-ingu. Od lat powstają mody do innych gier mających na celu mimikę świata Mad Maxa. A teraz bedzie nam dane zagrać w jego prawdziwe wcielenie. Błędy na pewno będą - widać je w gameplay'u, ale to pierwsza odsłona gry (nie 5 jak w przypadku MGS czy GTA czy 4-ta w przypadku Fallout 'a) i jeśli będą kolejne części to w przyszłości Gra może okazać się równie silną pozycją jaką dziś cieszy sie MGS, GTA,Fallout, Battlefield,COD itd.

26.08.2015 22:10
Irek22
19
odpowiedz
Irek22
165
Legend

Markill [18]
Osobiście nie grałem w MGS, a tak naprawdę gra w ogóle mnie nie intersuje

Mnie też ani MGS V ani cała seria kompletnie mnie nie interesuje - odpycha mnie wręcz, chyba nawet bardziej niż Halo. Co nie znaczy, że nie uznaję, że jest ona swego rodzaju fenomenem i co oznacza dla sporej liczby graczy.

To że za grę odpowiedzialne jest Avalanche Studios to akurat dobrze

No widzisz, ja z kolei uważam to studio za gwarancję nudy, monotonii, słabych rozwiązań i ogólnie niewykorzystanego potencjału (pierwsze Just Cause to dla mnie opakowana w ładną grafikę kaszana).

26.08.2015 22:58
20
odpowiedz
Markill
55
Konsul

Irrek22
Ale ja pisałem o Just Cause 2. Tak ja ty napisałeś że MGS jest swego rodzaju fenomem ....myślę że podobnie było w przypadku JC2 na czasy w których gra została wydana.
Mnie gameplay z MM póki co przekonał i pomijając zastrzeżenia, o których wspominałem wcześniej myślę że gra ma potencjał. Przynajmniej nie będzie to kolejny typowy shooter. ... potyczki pojazdami na pewno wprowadzają powiew świeżości :)
Aha....no i coś o czym wspominałem już kilka razy. Naprawdę nie widzę sensu w porównywaniu gry z prawie 30 letnim stażem (MGS) z grą której produkcja zajęła 3.5 roku i dopiero co debiutuje.

Forum: MAD MAX - 1080p 60FPS - Gameplay - 25.08 godzina 20.00