logitech z5500 poloczenie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
31.03.2013 21:32
1
odpowiedz
zanonimizowany910174
2
Junior

logitech z5500 poloczenie

Posiadam dwa zestawy logitech z5500 5+1.W tej chwili wykorzystuje jeden z nich jako kino domowe, kablem optycznym polaczony jest z tv. Natomiast za pomoca kabli hdmi od tv do konsoli ps3 oraz do dekodera telewizji N. Przy tym polaczeniu wszystko gra poprawnie. Ale pozostaje jeszcze drugi zestaw, ktory rowniez chcialbym wykorzystac do tego samego sprzetu i stworzyc cos na wzor 10+2. Oczywiscie interesuje mnie jak najlepsza jakosc dzwieku(cyfrowa) bez wiekszych strat. Czy do tego o czym mowie potrzebny jest amplituner lub jakas przejsciowka optyczna?Jesli ktos ma jakis pomysl to niech napisze, tylko prosze o komentarze bez krytyki ze taki sprzet wykorzystuje do sluchania. Zeby bylo jasne jest to wedlug mnie w tej chwili najlepszy sprzet z tych tanich kin domowych. Prosze o konkretna porade. Dzieki.

31.03.2013 21:38
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Jesli interesuje cie "jak najlepsza jakosc dzwieku(cyfrowa) bez wiekszych strat", to odpusc sobie takie kombinowanie, proste. Jeden zestaw w zupelnosci wystarczy, dokladanie drugiego moze co najwyzej zepsuc efekt.

31.03.2013 21:42
3
odpowiedz
zanonimizowany896083
3
Generał

nie ma czegoś takiego jak 10+2, to co próbujesz robić jest więc zupełnie bez sensu.

31.03.2013 21:50
4
odpowiedz
zanonimizowany910174
2
Junior

Panowie, jednak mnie interesuje takie polaczenie.Prosta krotka wypowiedz, da sie?czy nie?jesli tak to w jaki sposob.bede wdzieczny za konkrety.

31.03.2013 21:52
5
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Poki co to jest max chyba 9.1 wiec twoje podlaczenie odpada :) A w fi;lmach to chyba jest 7.1 :) Wiec po co podlaczac i tworzyc sztuczne 10.2 ?

31.03.2013 22:08
6
odpowiedz
zanonimizowany910174
2
Junior

Ok.spytam inaczej. Kupilem niedawno optyczny rozgaleznik, taki zwykly z dolnej polki, jedno wyjscie i dwa wejscia i polaczylem to razem kablami optycznymi. Z tv do wejscia, a z dwoch wyjsc do jedneo i drugiego zestawu. Jest tak ze z jednego zestawu dzwiek plynie bez zaklocen,a z drugiego przerywa. Teraz nie wiem czy to wina tej przejsciowki,moze wade ma, czy czegos innego. Wiem,ze to o czym pisze ma sens i jest jaknajbardziej mozliwe i to nie podlega dyskusji, pytam tylko jak to zrobic by razem graly poprawnie bez zaklocen. Czy moze do tego potrzebna jest przejsciowka z zewnetrznym zasilaniem wzmacniajacym sygnal optyczny czy moze lepiej amplituner, ktory posiada wiele optycznych mozliwosci.

31.03.2013 22:23
wysiak
😊
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Nie ma praktycznej mozliwosci, zeby taki wynalazek gral "poprawnie bez zaklocen", bo glosniki odgrywajace ten sam kanal nie beda odtwarzaly tych samych dzwiekow dokladnie jednoczesnie (opoznienia pradu, opoznienia elektroniki i ukladu DAC glosnikow, rozna dlugosc kabli, itp). Wiec jesli rzeczywiscie zalezy ci na jakosci dzwieku, to zwyczajnie zapomnij o takim pomysle.

To tak, jakbys mial dwie pary dobrych sluchawek, i - skoro jedna para gra dobrze - to wymysliles sobie, ze bedzie jeszcze lepiej, jesli wsadzisz obie pary na glowe jednoczesnie. To tak nie dziala.

31.03.2013 22:41
8
odpowiedz
zanonimizowany910174
2
Junior

Wiele osob, chocby na youtube ma polaczonych kilka takich zestawow lub podobnych i przeprowadzaja testy dzwieku,basu itp.Gra to bardzo dobrze bez zaklocen i problemow.Problem polega na tym,ze nikt nie pisze ani nie pokazuje jak to laczy i jakimi kablami lub urzadzeniami. Ludzie maja wiele pomyslow i wiedza jak je zrealizowac.Niestety nie sa to nasi bracia slowianie:)A widzial ktos z was trzy logitechy z5500 razem lub slyszal jak to gra?nie? to zalujcie. ja mam tylko dwa i wiem ze to w zupelnosci wystarczy aby naglosnic 50m2 salonu.Dobrej jakosci dzwiek przestrzenny,mocny gleboki bas itp.dodam nawet ze niektorzy wykorzystuja jeszcze wzmacniacze. Osobiscie uwazam ze to co proponuje logitech w tym przypadku nie musi byc dodatkowo wzmocnione. Czy jest ktos kto mi pomoze??moze amplituner?tylko jaki i z jakimi kanalami?

02.04.2013 17:49
9
odpowiedz
zanonimizowany910174
2
Junior

wszystkim bardzo madrym dziekuje za pomoc.Temat rozwiazany,wystarczy kupic optyczna przejsciowke i razem graja dwa zestawiki,a dla tych co twierdzili,ze nie da sie tak zrobic pozdrowienia srodkowym palcem!!!

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl