Lenovo S5000H a karta micro sim
Witam. Posiadam kupionego w Media Expert tableta marki Lenovo model S5000H z wejściem karty micro sim do pracy (przeglądanie internetu i praca przy KINGSOFT OFFICE) i moje pytanie jest takie. Czy gdzieś po za salonem Plusa mogę gdzieś kupić kartę micro sim do tableta gdzie będę mógł mieć internet ? Czy muszę w salonie wykupić specjalną kartę micro sim do tableta ? Powiem tylko (o ile ja dobrze pamiętam) że ten model obsługuje moduł 3g. Bardzo proszę o odpowiedź.
Dostawca uslugi jest dowolny. Wazna jest tylko obsluga przesylu 3G - czyli karta musi byc w zasiegu dobrego sygnalu ( przyklad - mieszkasz na wsi gdzie masz dobry zasiag z Playa, a slaby z O2. W takim przypadku tylko kupno karty z Playa ma sens - kupujac karte z O2 mozesz nie miec zasiegu 3g ). Jezeli tam gdzie mieszkasz nie ma problemu z zasiegiem sieci - powinna ruszyc karta dowolnego operatora.
Dobra. Ale moje pytanie brzmi. Dostawcę to ja wybieram, ale... Mój tablet ma wejście karty micro sim i moje pytanie jest takie Czy po za salonem dostawcy mogę gdzieś indziej kupić kartę micro sim ? Nie wiem w kiosku. . . Czy muszę to normalnie w salonie u operatora kupić ?
PS: Mówię po za salonem bo chyba wiem że tam trzeba będzie te papierki z umową podpisać itp. A tak po za tym mieszkam w Mieście powiatowym.
Przy zamówieniu usługi bazującej na karcie, taką kartę powinno się dostać.
A ewentualne przerobienie karty SIM -> micro SIM kosztuje w serwisie komórkowym 'co łaska na piwo'.
Ale wydawane dziś karty są raczej uniwersalne.