LCD vs Plazma

Forum Komputery
Odpowiedz
30.10.2011 22:16
1
odpowiedz
zanonimizowany755084
67
Generał

LCD vs Plazma

Zauważyłem że u mojego brachola gry na PS3 na plazmie 42c. czy tam 45c. chodzą płynniej niż na moim LCD 32c. u mnie czasem spada lekko animacja albo widać że nie chodzi to tak płynnie jak u brachola na sprzecie , może być to wina TV czy coś z konsolą nie tak?

30.10.2011 22:25
2
odpowiedz
DEXiu
151
Senator

Przyczyną na pewno nie jest TV - to tylko wyświetlacz, nie może mieć wpływu na wydajność. Zatem ALBO jest jakaś różnica w waszych konsolach, ALBO jego TV np. ma technologię interpolowania klatek żeby uzyskać ileśtam herców (wówczas obraz wydaje się "płynniejszy" ale przez to też np. w filmach pojawia się tzw. efekt teatru telewizji), ALBO... po prostu Ci się wydaje :) (trawa zawsze jest bardziej zielona u sąsiadów ;)

30.10.2011 22:58
Mr.B-F
3
odpowiedz
Mr.B-F
107
Generał

stawiam na roznice w odswiezaniu obrazu. Im wiecej akcji, dynamiki w wyswietlanym obrazie tym bardziej bedzie sie to rzucac w oczy.

30.10.2011 23:04
4
odpowiedz
zanonimizowany755084
67
Generał

no też mi się wydaje że jest to częstotliwosć odświeżania u brachola na plazmie jest 100hz u mnie chyba 30 ale nie jestem pewien

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl