Konto dla 18stolatka.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
13.10.2011 21:04
1
odpowiedz
axel1
76
Generał

Konto dla 18stolatka.

Witam i dziękuję za odwiedzenie wątku!
Jak wskazuje tytuł, szukam odpowiedniego dla siebie konta bankowego (oszczędnościowego?). Uprzedzając pytania, przepatrzyłem gugle, ale nie znalazłem nic satysfakcjonującego i dlatego też zwracam się do was, Golowiczów, z prośbą o pomoc.
Kryteria:
- obowiązkowo, obsługa przez Internet
(- możliwość łatwych przelewów z paypala, moneybookers, etc)
- karta płatnicza też by była bardzo mile widziana
- możliwie niskie opłaty za wybieranie pieniędzy z bankomatu, przelewy i utrzymanie konta, aczkolwiek oczywiście dopuszczam istnienie takich opłat

Ma być to konto dla młodego ciułacza, głównie jakieś tam wpływy/wypływy związane z allegro, luźno rozumianym freelancingiem i moneybookers (nielegalny, brzydki, hazard jakim jest texas holdem).

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

ma_ko -> dziękuję za odpowiedź. Myślałem właśnie nad mBankiem. I mam nadzieję, że nikt nie będzie mnie tu przekonywał do Citi handlowego z darmową kartą :D

13.10.2011 21:08
ma_ko
2
odpowiedz
ma_ko
61

mbank? mimo ze ostatnio wprowadzili opłate miesieczna za karte (2zł) to nadal jeden z lepszych internetowych banków
i PayPala też używam...

spoiler start

nie nie jestem pracownikiem... :P

spoiler stop

13.10.2011 21:21
3
odpowiedz
axel1
76
Generał

hej, up! :)

13.10.2011 21:31
Popielny
👍
4
odpowiedz
Popielny
85
Grand

Alior Bank, pełna mobilność, konto zakładasz przez internet, otrzymujesz kartę do wyboru, wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce darmowe. Mobilne zarządzasz lokatami, jest opcja informowania o wpływie na rachunek smsem (ustalasz minimalną kwotę od jakiej ma informować)

13.10.2011 21:36
Sizalus
5
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Możesz też zainteresować się Deutsche Bankiem. Wypłaty ze wszystkich bankomatów, karta płatnicza, przelewy i prowadzenie konta za darmo - pod warunkiem, że wykonasz jedną transakcję kartą miesięcznie.
Podobnie jest w ING z kontem Direct. W tym przypadku jednak musisz dokonać zakupów kartą na kwotę 100 zł miesięcznie.

13.10.2011 22:00
6
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Od wielu lat mam konto w VOLKSWAGEN BANK i za największy plus uważam brak oddziałów w realu. Nie trzeba patrzeć w chciwe oczy bankstersów.

Konto e-direct to nowoczesne, bezpłatne konto osobiste
(tzw. ROR – rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy) przeznaczone dla osób pełnoletnich.

Wygodna obsługa przez internet, telefon stacjonarny i komórkowy zapewnia dostęp do rachunku z dowolnego miejsca przez 24 godziny na dobę.

Konto e-direct to same korzyści:

0zł za otwarcie i prowadzenie konta (Pakiet Standard)
0zł za przelewy wewnętrzne i zewnętrzne przez internet
0zł za realizację zleceń stałych przez internet
0zł za wydanie wznowienie karty Visa Electron
0zł za wypłaty kartą Visa Electron z bankomatów w Polsce od kwoty 400 PLN
0zł za token zapewniający najwyższe bezpieczeństwo
0zł za wyciągi z rachunku co miesiąc

Ponadto dostępne:

wysokooprocentowane lokaty
wygodny limit kredytowy w koncie
karty do płatności w internecie
bogaty pakiet ubezpieczeń w ramach kart płatniczych
usługa Visa cash back
doładowania telefonu komórkowego
spłacanie i monitorowanie Twojego kredytu samochodowego w systemie transakcyjnym
profesjonalna obsługa na bezpłatnej infolinii
możliwość ustanowienia pełnomocnika do rachunku wraz z określeniem zakresu uprawnień

http://www.vwbank.pl/

13.10.2011 22:22
Sizalus
7
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

mirencjum dlaczego od lat polecasz konto, w którym minimalna bezpłatna wypłata z bankomatu to 400 pln? Jest to wysoce niepraktyczne.

13.10.2011 22:24
8
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Sizalus --> Przestań wierzyć w te bezpłatne bzdety bankowców. 1,50 za wypłatę poniżej 400 zł we wszystkich bankomatach chyba można przeboleć. Ja przynajmniej toleruję taki haracz.

13.10.2011 22:26
Sizalus
9
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Ja na swoje konto w mBanku od czasu założenia (ok. 3 lata temu) nie wydałem jeszcze ani złotówki.

13.10.2011 22:31
👍
10
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Sizalus --> Ja na swoje konto w mBanku od czasu założenia (ok. 3 lata temu) nie wydałem jeszcze ani złotówki.

Ten dowcip będą sobie bankowcy opowiadać przez długie lata. Dobre!

13.10.2011 22:31
11
odpowiedz
zanonimizowany247738
106
Legend

Ja mam konto internetowe w banku BPH. Absolutne 0zł.

Jak chcesz mieć kartę to musisz z niej skorzystać 4 razy w miesiącu i też masz 0zł.

13.10.2011 22:36
Sizalus
12
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Ten dowcip będą sobie bankowcy opowiadać przez długie lata. Dobre! Trafiłeś na instytucje charytatywną.

Mają zysk z obracania moimi pieniędzmi i korzystania z karty. W dowcipach to ty celujesz polecając produkt, który delikatnie mówiąc prezentuje się słabo na tle konkurencji.

13.10.2011 22:40
13
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Sizalus --> W dowcipach to ty celujesz polecając produkt, który delikatnie mówiąc prezentuje się słabo na tle konkurencji.

Patrzysz na darmowe grosiki i ginie Ci z oczu ważny fakt o znaczeniu strategicznym. Polecany przeze mnie bank to bank niemiecki, a to w obecnej sytuacji banków europejskich jest poważnym plusem.

Kończę temat, bo mi nawet nie wypada polecać banków.

13.10.2011 22:48
Herr Pietrus
14
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

mBank to też bank niemiecki.
ma wypłaty za darmo z większości bankomatów (wszystkie ważne sieci)
i hasła smsowe zamiast durnowatych zdrapek i tokenów.

17.10.2011 19:59
👍
15
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

axel1 - Avatar masz zabójczy, gdybyś brał udział w zabawie o avatarach dałbym ci 10/10. Pozdro i sory, że nie na temat, ale musiałem to napisać.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl