Zephyr - nowa wersja Xboksa 360?
Kto pierwszy napiszę: "A co z tymi co kupili x-boxa 360 wcześniej?"?
A co z tymi co kupili x-boxa 360 wcześniej?
Mogliby by za darmo wymieniać na nowszą wersje.
hehe, ja bym chcial, zeby tak robili z komputerami :) kupuje nowe Geforca i jak pojawi sie nowsza wersja to mi go wymienia :) nie ma tak latwo...
Jednak komputer z założenia nie jest zamkniętą całością, a konsola tak. I ma jednego producenta, więc mimo, że to niemożliwe, mogłoby tak być :P
z tego co pamietam to np. w psx rowniez zmienialy sie zlacza graficzne (s-video chyba na poczatku bylo wyprowadzone osobno, pozniej nie dalo sie je podlaczyc przez multi out a dopiero w 3ciej wersji bylo ok - choc pamiec moze mnie mylic :P), nie ma co marzyc ze m$ wymieni to miliony konsol :)
Akurat jak na 18stke kupie sobie xboxa to juz bedzie prawdopodobnie nowa wesja :) Mam nadzieje ze cena nie bedzie wieksza, za to dysk 120 giga moglby byc :)
mnie wali hdmi, i tak nie bede gral na HDTV w bliskiej przyszlosci, wole za to aby dysk pasowal 120gb w poprzedniku
ps. moze beda wymieniac za doplata :)
Beda 2 nowe wersje:
Core v2 - dysk 120gb, hdmi $$399
Premium v2 - dysk 120gb, hdmi , wbudowany naped hddvd $$$599
Kochani ! jako obecny posiadacz X360 lekko bym się wk.....wił że mam konsolę z wyjściem analogowym a MS wprowadza wersję HDMI - przecież mówili rok temu że to w ogóle niepotrzebne itp itd. Większy dysk - jeżeli kosztowałby tyle samo to na drugi dzień zanoszę swoją konsolę i każę sobie wymieniać na nowy model.
A tak poza tym - zastanówcie się, na obrazku jest jeden szczegół który pokazuje że na 99% to fake
spoiler start
zamazane numery seryjne, po nich można łatwo zidentyfikować gdzie i kiedy wyprodukowano konsolę i w 3 minuty zdemaskowanoby fake
spoiler stop
Mam nadzieję, że jest tak jak mówi albz...nie po to parę dni temu kupowałem konsolkę.
Z jednej strony dobry ruch Microsoftu, a z drugiej nie uśmiecha mi się kupować nowej konsoli dla kilku drobiazgów. Grać tak, czy inaczej będę mógł, więc w sumie się nie przejmuję.
to jest ruch w którym MS przyznaje po kryjomu że ma gorszą w ficzersy konsolę i musi mieć to samo co PS3 na listach funkcji, które się umieszcza w porównaniach w gazetach typu CKM, na tabliczkach z cenami w sklepach nie dla idiotów itp. . Rok temu inne były rozmowy, no ale cóż. Przyszli posiadacze X360 jeżeli news okaże się prawdą, będą mieli konsolę z HDMI, jak wszyscy posiadacze PS3. A duży dysk się przyda, bo jeden duży film HD zajmuje po 6GB - tylko ciekawe ile ta wersja ma kosztować.
albz74 -->
no nie gadaj. Bo juz kto jak kto ale to wlasnie Sony wypuscilo z tego co wiem to 3 wersje PS2 przy czym kazda roznila sie dosc znacznie od poprzedniej. Tez wymieniales stara czarnulke na nowa slim? Bo byla cichsza i mniejsza? Zlacza jak pamietam tez sie zmienily...
Potrzebny jest teraz dysk 120 a nie rok temu bo dopiero teraz uruchomili VoD - wczesniej tego nie bylo. Dla grania zupelnie wystarcza 20GB.
Tak samo do grania nie jest potrzebny HDMI bo na 720p nie ma kompletnie roznicy pomiedzy componentem a HDMI na kablach do 2-3 metrow - a kable HDMi 10m+ kosztuja majatek...
Nie sadze aby zaczely wychodzic gry 1080p bo x360 i tak tego plynnie nie uciagnie, chyba ze mowimy o reskalowaniu przez ten nowszy chip HANA - ale to do prawdziwego 1080p i tak ma daleko...
Procki 65nm rok temu byly za drogie aby konsole sprzedawac po te 299$ dzis mozna sobie na to pozwolic i M$ to robi. IMO bardzo dobry ruch.
Do samego grania nie ma to kompletnie znaczenia, ot konsola moze bedzie troche cichsza - mam nadzieje.
Ponadto - tak rok temu takie "ficzersy" nie byly potrzebne bo NIE bylo PS3. Dzis PS3 jest i trzeba dodac to co ma konkurent, zwlaszcza, ze te elementy bardzo potanialy, wiec nie ma potrzeby podrazac wartosci konsoli.
i wlasnie dlatego nie kupuje konsol.
Tak jak kiedys kupilem GBA zafascynowany tylko po to, żeby potem dowiedzieć się że wypuszczają GBASP, przy którym GBA to golas.
Raziel -> haha, tos dowalil :D oczywiscie wolisz pc bo one sie nigdy nie zmieniaja, kupujesz raz i masz na cale zycie, prawda ?:)
albz74->> Jestem posiadaczem X360 i nie mam zalu do swiata, ze idzie do przodu.
mikmac - Playstation 2 miała chyba 13 wersji hardware - najbardziej zauważalna to oczywiście przejście na Slim (połączenie EE i GS w jednego chipa, wyrzucenie zasilacza na zewnątrz, dodanie portu ethernet, wyciszenie konsoli do 26dB) . Ale to było po 4 chyba latach egzystencji poprzednich modeli i jakichś 60-70 milionach sztuk sprzedanych konsol - na dodatek wśród dodanych funkcji nie ma nic, co by zmieniało zasadnicze funkcje konsoli zapowiadane przed launchem. O ile się nie mylę, AV block nie zmienił się od czasów PSX.
A tu chodzi o rzeczy które rok temu MS dokładnie zlewał mówiąc że gracze tego nie potrzebują, że nie ma rynku etc (i stąd 'HD' 720p oraz wyjście analogowe). Ja swoją konsolę kupiłem niedawno i krew by mnie zalała gdyby za chwilę wyszedł nowy model z 6x większym dyskiem i HDMI (dla mnie ważnym) za podobne pieniądze. A Ciebie nie ?
albz74 --> Nie było to po czterech latach, tylko od samego początku. Już po roku wprowadzili w niej poważniejsze zmiany, wiem bo znajomy od początku zajmował się przerabianiem i stale narzekał, że wprowadzają jakieś usprawnienia, nowe płyty główne, lepsze lasery, itp, które utrudniają mu życie.
A skoro MS jest według Ciebie bee bo wprowadza nową wersję konsoli, to co powiesz na Sony, które chce wykastrować PS3 z niepotrzebnego nikomu napędu Blu-ray i wprowadzić tańszą wersję? A co powiesz na nową wersję PSP, która ma posiadać aparat, więcej wbudowanej pamięci i kilka innych zmian?
Zresztą dziś rozpoczęły się CES i pewnie wszystkiego się dowiemy.
Kaczorowy - slim wyszedł na samym początku ?
Sony chce wyjąć Blue-Ray z konsoli ?? Gdzieś to wyczytał ?
Kastrowanie to rozumiem. Kktoś kogo nie stać, kupi za mniejsze pieniądze gorszą wersje.
Jednak wprowadzanie przez MS lepszej wersji, za te same pieniądze, to jest chamstwo. MS powinien wprowadzić usługę wymiany X360 za jakąś opłatą na te nowe wersje. W końcu 10 mln to nie tak dużo i pewnie nie każdy będzie wymieniał.
Cainoor -->
ale ta konsola naprawde nie jest w niczym lepsza! Wiekszy dysk? Przeciez do grania to nie jest potrzebne, skladowac tam swoich mp3 czy zdjec i tak nie mozna a to tak naprawde jest tylko do VoDa - usluga, ktora raczej ma marne szanse przy naszych laczah i limitach. Bo co to za radosc czekac 6 godzin na film i placic za niego ponad 20 PLN? 2 razy tyle co w wypozyczalni.
HDMI? NIe przeceniaj lacza cyfrowego! Widziales kiedys roznice na monitorze 17" lub 19" (1280x1024) pomiedzy DVI a D-SUB? Wiesz ja widzialem, ale na Eizo za 6 tys... To samo ma sie do 720p na stosunkowo malych TV - tego nie widac, roznicy znaczy sie.
W 1080p owszem widac roznice - ale dopiero na dobrych kablach! Ponadto roznica zwieksza sie wraz ze wzrostem dlugosci przeowdu i przy 10m jest juz naprawde widoczna.
Ale sa 2 ale - x360 NIE da rad pociagnac 1080p oraz kabel HDMI dobrej jakosci kosztuje naprawde duzo - krotki 300 PLN, dlugi jak do projektora 1000+ - kto to kupi nawet jak bedzie zlacze? Przy cenie 80 PLN za naprawde przyzwoity component?
A mnie to ten news cieszy może kupię sobie pierwszą konsolę i na pewno to nie będzie ps3