Komentarze do wiadomości: "Walka konsol nowej generacji zakończy się remisem" - Al King

Forum PlayStation
Dodaj komentarz
24.08.2006 15:06
👎
1
odpowiedz
Volvox
99
Pretorianin

Jak na razie pokazala sie tylko 1 z 3 konsol, a koles juz mowi o remisie.. hmm...
To tak jakby obstawaic wynik meczu nie wiedzac kto bedzie gral.

24.08.2006 15:52
😍
2
odpowiedz
zanonimizowany326516
28
Generał

ja jestem niedzielnym graczem? stfu noobs... palant.

24.08.2006 15:58
zarith
😊
3
odpowiedz
zarith
254

może jesteś kobietą lub masowym odbiorcą ;>

24.08.2006 16:00
😜
4
odpowiedz
zanonimizowany326516
28
Generał

musze sprawdzić co trzymam w majtkach bo nie jestem pewien :P:P

24.08.2006 16:04
😊
5
odpowiedz
Ju--th
83
Legend

Ja jestem niedzielnym graczem i wcale się tego nie wstydzę :) I zamiast bredzących slangiem lol'ujących wymiataczy chętnie spotkam ludzi co również w internecie potrafią składać całe zdania, i nie załatwiają mnie strzałem w głowę przez ścianę ;) Jeśli w Xbox Live ta usługa polegająca na dobieraniu graczy pod względem wieku i umiejętności działa, to bardzo chętnie nabęde tę konsolę gdy dotrze do Polski.

24.08.2006 16:04
😁
6
odpowiedz
zekke
34
Generał

Jaki remis rotfl, az nie chce sie wierzyc ze mowi to osoba dzialajaca na rynku gier. Jakies nowe mortale pewnie powychodza na wszystkie konsole, ale jak mozna mowic o remisie ; ). Xbox wyszedl rok temu, wii jest raczej niszowe i targetuje specyficzna spolecznosc, ps3 wychodzi dopiero teraz. Jedyne sensowne stwierdzenie jakie padlo to to ze kazda konsola znajdzie swoich odbiorcow ale to jest logicznie i nie trzeba jakiejkolwiek orientacji na rynku aby to stawierdzic ;p.

24.08.2006 16:33
😁
7
odpowiedz
zanonimizowany194481
24
Konsul

Al King:
"Droga, którą obrało Nintendo jest nastawiona na masowego odbiorcę"

zekke:
"wii jest raczej niszowe i targetuje specyficzna spolecznosc"

:D

24.08.2006 16:52
8
odpowiedz
zekke
34
Generał

Haha ; ) N na masowego, khe.

Chociaz jak bedzie rzeczywiscie az tak tanie to ludzie kupia jako dodatek do x360/ps3/mebli ; ).

24.08.2006 17:28
9
odpowiedz
zanonimizowany366650
11
Pretorianin

pewnie nintendo zawsze było masowe dlatego gamecube sprzedał się tak samo jak xbox, ds lepiej od psp, n64 w ilości 35 milionów...

24.08.2006 17:59
10
odpowiedz
zekke
34
Generał

jezu, wyciagasz handhelda prownujac go do nextgenow - tylko po co, aby sie przypierdolic ? napisz mi jeszcze ze wii nie jest niszowe w porownaniu do 360/ps3 lub ze gc nie byl niszowy w porownaniu do x/ps2.

24.08.2006 18:12
jiker
11
odpowiedz
jiker
164
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

zekke --> To, ze Gacek sprzedal sie ponizej oczekiwan nie swiadczy o tym, ze byl niszowy. Mylisz pojecia. Niszowa to jest muzyka polskich zespolow bluesowych. A Nintendo w przypadku Wii nastawia sie jak najbardziej masowo. Wystarczy obejrzec reklamowki - w poszczegolne gry graja dzieci, staruszkowie, bogats mlodzi ludzie po studiach i nastolatkowie. Na Wii zapowiedziano chyba najwiecej zroznicowanych pozycji, ktore moga trafic do kazdego. To jest oznaka masowosci. Nawet gdy Wii nie sprzeda sie dobrze, to nie bedzie mozna o nim mowic jako o produkcie niszowym. Bo takim nigdy nie mial byc.

24.08.2006 18:35
😃
12
odpowiedz
zanonimizowany376292
45
Generał

Zarówno konsole starej generacji jak i nadchodzące nextgeny to produkty dla masowego odbiorcy:))

24.08.2006 18:38
jiker
13
odpowiedz
jiker
164
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

cossacks --> Oczywiscie. W innym wypadku zadna z firm nie moglaby liczyc na sukces. Jednak to wlasnie Wii i gry na nia produkowane sa najbardziej zroznicowane i moga objac swym zasiegiem najwieksza liczbe graczy i nie-graczy (ale nie musza, bo tego przeciez nikt do konca nie jest pewny).

24.08.2006 19:03
14
odpowiedz
zekke
34
Generał

jiker - zgodze sie, choc nie do konca. Nie mowilem przeciez o tym ze gc byl niszowy dlatego ze slabo sie sprzedal. Poprostu byl marnie supportowany, gier nie bylo tyle ile na pozostalych konsolach, glownie malo zroznicowane. Nie wiem czy miales gc, community ogolnie jest male, gier wychodzi jak na lekarstwo stad wsrod posiadaczy utworzylo sie takie przekonanie ze sa 'hardcore`owymi graczami' ;p wiesz, wyciskanie max z gry katujac ja 20 razy (oczywiscie nie dlatego nic ciekawego nie wychodzi juz na ta konsole ;p).

A przy Wii N pokazuje ze bawic sie moga ludzie w kazdym wieku - yea right. Jakos nie przekonuje mnie to patrzac na set gier =]

cesarzyk - pewnie roznimy sie tym ze ja mialem gc a ty wklejasz nfo nt. sprzedazy wyczytane na jakims sajcie =]

24.08.2006 19:07
15
odpowiedz
bladyk
17
Generał

Wydaje mi się , że niedzielnych graczy jest znacznie więcej , niż hardcorowych :P

24.08.2006 19:42
16
odpowiedz
zanonimizowany338750
130
Generał

nie moge sie zgodzic,wezmy te najlepsze gry które sa tylko exclusivami na danym sprzecie ciekawe co nam wyjdzie gdzie wiecej :D

Ja sadze ze remisu nie bedzie z prostej przyczyny ps3 wygra, robi to do 94 roku wiec czemu teraz mioloby przegrac?
druga sprawa jak ktos bedzie chcial zelde to kupi zelde,jak jakies halo mu odwali to je bedzie miec.
Jedno na pewno moze cieszyc, ze fakt kupna konsoli zdecyduje o tym ze nikt nie bedzie darł kopary, ze mu gra sie wiesza na pc zlomie :D

24.08.2006 20:01
17
odpowiedz
zanonimizowany326516
28
Generał

jak cie nie stać na dobry komputer to nie znaczy, żę musisz po nim jeździć, stfu.

24.08.2006 21:31
jiker
18
odpowiedz
jiker
164
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

zekke --> GCNa mialem i w dalszym ciagu mam. Akurat problem malej ilosci gier we mnie nie uderzal - kupilem te konsole glownie z mysla o platformowkach i ecslusive'ach, w ktore nie mialbym okazji zagrac na konsolach Microsoftu lub Sony.

community ogolnie jest male, gier wychodzi jak na lekarstwo

Ostatnimi czasy - tak. Ale jeszcze kilkanascie miesiecy temu ludzi bylo sporo. Gry rowniez wychodzily w zadowalajacej ilosci.

25.08.2006 08:44
graf_0
19
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Zastanawiam się czy Wii faktycznie jest bezpośrednią konkurencją dla PS3 - będzie chyba circa dwa razy tańsze (i słabsze technologicznie) i choćby z tego powodu te konsole nie będą ze sobą konkurować jak równy z równym.

25.08.2006 09:57
20
odpowiedz
albz74
134
Legend

graf_0 - nie mów tego głośno bo cię zaciukają- moje zdanie jest podobne, a zapewne i ludzie w Sony mogą mieć podobne zdanie, tak jak mieli w sprawie DS i PSP (że DS nie jest konkurencją dla PSP - większość posiadaczy i nieposiadaczy DS odebrała to jako wyraz arogancji).

Przy obecnych specyfikacjach, cenie, wachlarzu gier - to niekoniecznie są konkurujące platformy. Tzn nie widzę zbyt wielu sytuacji w któych ktoś chciał kupić PS3 a zdecyduje się na Wii- chyba że głównym argumentem przy wyborze sprzętu jest cena, a nie gry. Podobnie nie widzę sytuacji, w których ktoś zdecydowany na Wii raptem kupuje PS3.

Forum Forum PlayStation
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl