Komentarze: Top 10 gier półrocza wg Lordareona [10-6]

Forum Inne Gry
Odpowiedz
17.08.2010 01:14
1
odpowiedz
zanonimizowany729504
24
Centurion

Komentarze: Top 10 gier półrocza wg Lordareona [10-6]

Wg. mnie Mass Effect 2 powinien być na pierwszym miejscu ;)

17.08.2010 01:46
Ychos
2
odpowiedz
Ychos
43
Pretorianin

Osobiście przechodząc heavy rain nie myślałem o tym co robię. I dopiero gdy zboczyłem 1 zakończenie pomyślałem " Kurcze może jakbym zrobił to i to to byłoby inaczej" i odrazu po zakończeniu gry wczytałem poszczególne sceny. Trwało to krótko, ale w zasadzie to i tak dobrze bo na ogół po przejściu gry leci ona na półkę ( nie mówię tu o MP ) Osobiście gra złapała mnie trochę za serce, i czasem aż czuje się jaki dramat przeżywają bohaterowie. Ciekawi mnie co znajdzie się w górnej stawce. Mam jedno pytanie, czy wy w redakcji pompujecie trofea/ achievmenty, robicie platyny i nimi szpanujecie ? Chciałbym zobaczyć chociaż odpowiedz w komentarzu :) Życzę udanych targów.

17.08.2010 04:32
3
odpowiedz
zanonimizowany676205
15
Pretorianin

Swoje 3 grosze wtrącę, gdy ujrzę pełną listę. Co do wymienionych gier. StarCraft II po zakończeniu singla pozostawia rzeczywiście niedosyt. Niektórzy mogą czuć się oszukani, bo za cenę niemałą (bo to jednak 200 zł za produkcję na pieca) otrzymują tak naprawdę jedną trzecią gry i mini kampanię protosów. Ja jestem jednak zadowolony, bo wszystko jest wspaniale zrealizowane, a i nawet polskie głosy nie są najgorsze. BioShock 2 nie jest już tak dobry, ale muszę przyznać, że 2K odwaliło kawał dobrej roboty, bo jak na kontynuację nie było aż tak źle. Pierwsza część postawiła poprzeczkę wysoko i niestety zrobienie czegoś lepszego nie było moim zdaniem możliwe. Bądźmy jednak szczerzy. Kontynuacje dobrych gier okazują się często wielkim szajsem i marnują cały potencjał, a w tym przypadku nie byłem zawiedziony. FF XIII - największa wada tej gry to przerażająca liniowość. odcięcie bohatera od tak pięknego świata (nigdzie jeszcze nie spotkałem się z taką grafiką) jest według mnie karygodne. Rozgrywka jest świetna, chociaż dla początkujących może być trudna do ogarnięcia. Fabularnie już nie tak świetnie jak w innych częściach, ale warto w tę grę zagrać. Mario to Mario, więc nie będę się rozpisywał. PS3 nie mam niestety, więc w Mocny Deszcz pograć okazji nie miałem. Niestety. Jak już napisał, swoje propozycje podam, gdy ujawnisz całą listę. Zastanawiam się, czy znajdzie się na niej miejsce dla Alana Wake'a. Cóż, miłych targów i dużo materiałów! Pozdro.

17.08.2010 10:42
4
odpowiedz
zanonimizowany653201
25
Legend

Moja Top lista tego półrocza wygląda tak :
1.Assassin's Creed II
2.GTA IV Episodes from Liberty City
3.BioShock 2 (jestem fanem serii więc proszę się nie dziwić)
4.Heavy Rain
5.Splinter Cell Conviction
6.God of War 3
7.Metro 2033
8.Red Dead Redemption
9.Battlefield Bad Company 2
10.Mass Effect 2

Co do twojej to jest okej ale trochę mnie dziwi obecność dwóch pierwszych tytułów...

Wiem ,że zaraz się zlecą fani Mass effect'a i Red Dead'a i mnie zjedzą :D ale sorry ME2 jest jeszcze bardziej uproszczonym rpg'iem niż ME1 tak więc jeśli uważacie tą grę za dobrego rpg'a no to powodzenia.Co do RDR to przyznam z bólem ,że nie przepadam za westernami (dlatego tak niska pozycja) dodatkowo gra posiada średni wątek fabularny i po pewnym czasie bardzo się nudzi IMHO oba te tytuły są mocno przereklamowane.

17.08.2010 11:49
Ychos
5
odpowiedz
Ychos
43
Pretorianin

Lukas172_Nomad_ jakby na to nie patrzeć ACII był już w listopadzie( tylko na konsole, ale widzę że masz konsolowe gry), a co do pozycji FFXIII i SMG2 to nic dziwnego, mario to kupa zabawy, a FFXIII naprawde wciąga i się przyjemnie gra.

17.08.2010 13:58
6
odpowiedz
knowing
57
make believe

Lukas172_Nomad_

Ja z kolei dwie gry z twojego top umieścił bym w kategorii "Tragiczna optymalizacja", a chodzi mi tu mianowicie o Splinter Cell i dodatki do Gta 4, obie te gry na moim 4870 i 4 rdzeniowym procesorze są nie grywalne.
Moje TOP tego roku wygląda następująco :

1.Just Cause 2
2.God of War 3
3.Red Dead Redemption
4.Mass Effect 2
5.Assasin`s Creed II (PC)

Cóż, za dużo tych tytułów wyszło ale wg. mnie to właśnie ta piątka najbardziej wybiła się w tym roku.
Heavy Rain i Demon Soul`s nie ruszałem, więc siłą rzeczy nie mogły się na tej liście znaleźć.

17.08.2010 15:26
7
odpowiedz
zanonimizowany653201
25
Legend

Ychos -> Konsoli jako tako nie mam ;) ale gdy wyjdzie jakiś fajny ex na coś to pożyczam od kumpla :P on ma obie konsolki.

17.08.2010 18:09
Harry M
8
odpowiedz
Harry M
201
Master czaszka

Dziwi mnie, że dałęś Starcrafta 2 na 7 mijesce. Myśłałem, że dasz mu od 1 do 4

18.08.2010 09:34
9
odpowiedz
Pawlo94
96
Illusive Man

1. powinien być AC2 jeżeli grałeś na PC, albo ME 2. No chyba, że Bad Company 2

23.08.2010 21:02
10
odpowiedz
HPV
34
Centurion

Modern Warfare 2 powinien znaleźć się przynajmniej na 5 miejscu.. gra jest niesamowita, rozgrywka, klimat, fabuła, wyśmienita muzyka... na dodatek wszech-powszechny multiplayer.. ;D
W pierwszej trójce obowiązkowo GTA IV ;]

23.08.2010 21:04
11
odpowiedz
zanonimizowany652620
46
Generał

MassEffect 2 MUSI być pierwsze :) ta gra jest cudowna :)

23.08.2010 21:15
12
odpowiedz
zanonimizowany663499
12
Konsul

według mnie dolna lista jest idealnie zrobiona a co do tych lepszych to tak:

5.Assassin's creed II (PS3)
4.Just Cause 2 (PS3)
3.Red Dead Redemption (PS3)
2.
1.God of War III (PS3)

Narazie nie mam gry która zajeła by 2 miejsce w mojej top liście pewnie mógłbym wpisać ME2 ale szczerze nie lubie tej gry i z oczywistych powodów tego nie zrobiłem jest wiele gier które lubie i mógłbym tam wpisać ale miałbym spory dylemat ale największe szanse na drugie miejsce ma u mnie ??? nie jednak nie mam takiej gry pewnie mi sie przypomni jak napisze ten post i może jak jeszcze będe miał szanse poprawić to to zrobię

23.08.2010 21:33
rog1234
13
odpowiedz
rog1234
77
Dragon Install

1. Super Street Fighter IV
2. Bayonetta
3. MegaMan Zero Collection
4. BlazBlue: Calamity Trigger
5. Mass Effect 2
6. Beat Hazard
7. Assassin's Creed II (traktując wersję PC)
8. Split/Second
9. Just Cause 2
10. Puzzle Quest 2

Ciężko coś komentować, lista jest pokręcona, ale tak lubię. Capcom zmiótł WSZYSTKO w co grałem przez ostatni rok swoim SSFIV. Aż ciary przechodzą co zrobią w "trzeciej czwórce". Bayonetta to dziki szał w najlepszym wydaniu, MMZC to po prostu zestaw jednych z moich ulubionych gier. Do BlazBlue trzeba się przekonać, bo jako "tylko" bijatyka to średniak, ale ma fajny story mode. ME2 przemówił do mnie, w przeciwieństwie do "jedynki". Beat Hazard to najfajniejsza gra niezależna jaką widziałem, świetna zabawa. ACII wciągał jak szalony i miał wspaniały klimat. Split/Second po prostu było fajne, nic więcej jak fajne, ale aż tak fajne, żeby tu być :) Just Cause 2 to gra o jakiej marzyłem, i choć daleko jej do ideału (a nawet bardzo dobrej gry), to bawiłem się (i bawię, bo nadal nie ukończyłem jej na 100%) świetnie. A PQ2 albo nie da się wytłumaczyć tym co nie grali, albo nie trzeba tłumaczyć tym co zagrali.

24.08.2010 13:44
14
odpowiedz
Dominatorix
56
Pretorianin

cóż, dla mnie taką grą jest Assassin's Creed 2 z racji, że grałem w niego dopiero w tym roku i Batman: Arkham Asylum, w które grałem na samym początku 2010, bo kupiłem go sobie z części kasy po świętach, obie gry polecam

02.09.2010 20:08
15
odpowiedz
ozoq
59
Generał

Nieporozumieniem bylby brak God of War 3 w zestawieniu.

03.09.2010 23:18
16
odpowiedz
Homeronzo
33
Chorąży

W dalszej 5 powinny bezapelacyjnie pojawić się: Batman: AA, Mass Effect 2, Assassin 2 i Bayonetta (chociaż zapewne ta ostatnia nie została doceniona przez graczy...)

Ps. świetny pomysł z serwisem!

14.09.2010 18:52
Harry M
17
odpowiedz
Harry M
201
Master czaszka

Kiedy 5-1??

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl