Spotify Wrapped 2022 już jest, znamy też najpopularniejsze utwory w Polsce
Sanah jeszcze jako tako zrozumiem (infantylne teksty, niezły głos), ale reszta...
Sprawdziłem sobie w karcie incognito Whitea 2115 (dokładnie to czego się spodziewałem), wyłączyłem po kilku sekundach. Jak dla mnie nie do zdzierżenia.
SB Maffija...no cóż, jaki kraj BTS/Back Street Boys... (zresztą ta sama wytwórnia co Biały wyżej).
Ludzie, słuchajcie czego chcecie, ale miejcie jakieś standardy, proszę.
zwykła gimba i prosta nawijka w prostackim wykonaniu plus jakis tam trap beat, dzis dzieciakom nie trzeba wiecej, ba nawet nie da sie - jak jest za skomplikowanie, to ich mozgi tego nie trawia i odrzucaja, morda w telefonie to jest najwazniejsze
Bo młodzi zawsze słuchali "świetnej" muzyki, a twoje jęczenie, wcale nie jest zależnością znaną już od starożytności...
Odklejenie, egocentryzm i zerowa samoświadomość typowa dla GOLowego boomera.
"wcale nie jest zależnością znaną już od starożytności..." a Ty co jesteś ? ze starożytności Hipokrates jakiś ? ?? hipokrytes
"Odklejenie, egocentryzm i zerowa samoświadomość typowa dla GOLowego boomera." - nie masz pojęcia o czym piszesz synku, w realu przełożyłbym Cie przez kolano za twoje "missbihejwowanie" i dał lanie ??
Tylko, że Mata brzmi moim zdaniem jak ktoś wykreowany przez pieniądze starego. Ciekawe na ile jego Patointeligencja to wytwór wyobraźni na potrzeby skandalu i rozkręcenia kariery.
Nie lubie i nie slucham Maty czy innych artystow z tego podsumowania ale takiego boomerskiego pierniczenia jak Amoniasty to dawno nie slyszalem. :D haha co za splycenie i brak zrozumienia tematu.
Edit.
O ja… ale ten nizej jednak jeszcze lepiej odklejony. :D nie ma to jak zesrac sie na artystow i zespoly, ktore na stale zapisaly sie w historii muzyki.
Ja wychodze. To nie miejsce do dyskusji o muzyce. Milego. ^^
PS: Jak pokazałbym ci swoją topke LastFM, to nie skojarzyłbyś żadnego artysty.
Nie rozumiem w jaki sposob to zdanie ma byc przechwalka czy czyms w tym stylu. xd
Cieszę się, że udało mi się ciebie do takiego spienienia doprowadzić, ale wracając do tematu:
1. Ty i twoje kółeczko koleżków, w żaden sposób nie jesteście reprezentatywni dla całego pokolenia.
Ta "świetna" muzyka to do bólu overrated, basic bitch, mainstream thrash:
Micheal Jackson ? zamiast Kate Bush, czy Bjork ??
LOLZ
Queen ? Metallica ?? - nawet nie skomentuje.
Ogólnie NUDA - chciałeś się popisać, ale jak zwykle z ludkami takimi jak ty, po prostu zrobiłeś z siebie pośmiewisko godne pokazania na KiwiFarms.
PS: Jak pokazałbym ci swoją topke LastFM, to nie skojarzyłbyś żadnego artysty.
Nie słucham dziadostwa to i jak miałbym niby skojarzyć ? ??????
Nie jestem odklejony - po prostu nienawidzę pretensjonalizmu, a z tymi muzykami nie mam żadnego problemu.
Oni po prostu nie są niewiadomo jak zajebiści, a na pewno nie na tyle, by legitimizować zachowanie tego typka.
Ludki takie jak Amoniasty, trzeba sprowadzać na ziemie od czasu do czasu, żeby ograniczyli swoje spergouty, nie wspominając o tym, że jego wypociny są męczące w czytaniu.
PS: To z LastFM nie jest przechwałką, a odniesienem do "oskarżenia", że niby słucham Maty...
Ludki takie jak Amoniasty, trzeba sprowadzać na ziemie od czasu do czasu, żeby ograniczyli swoje spergouty, nie wspominając o tym, że jego wypociny są męczące w czytaniu.
Nie wiem co ci się w główce uroiło, ale prawdę powiedziawszy ty nikogo nie sprowadziłeś na ziemię, bo niby czym? W twoich postach nie ma ani grama treści, a erystyka to dla ciebie jakaś czarna magia. Dodatkowo używasz jakiejś 'wieśniackiej' gwary ["spergouty", "legitimizować"] typowej dla ludzi z dysfunkcją intelektualną. Wstań w końcu z kolan i podaj tych wykonawców, żeby było jakieś pole do dyskusji, zamiast tego twojego autystycznego ujadania i wycia :)
Widzę, że kolejnego do bólu pretensjonalnego boomera do szału doprowadziłem - dobrze, ma piec jak najmocniej te wasze umierające z wiekiem szare komórki.
[link]
[link]
Czytać ze zrozumieniem na pewno nie potrafisz, skoro nie ma dla ciebie treści w moich komentarzach. Slangu, ani nawet rodzimego języka zresztą też nie znasz.
Tym bardziej śmieszy mnie mówienie o erystyce i nazywanie mnie jednocześnie autystą lol - nie ma to jak oczekiwać decorum po randomowym forum w internecie.
Mocno projekcja od kogoś, kto sam nie rozumie norm społecznych.
Powiem ci tyle, na pewno nie ja tu mam dysfunkcję intelektualną...
Widzę, że oprócz projekcji i gryzienia nogawek żadnych ciekawych sztuczek nie posiadasz. Co ma mnie 'piec', skoro i tak cię tu nie będzie za parę miesięcy, bezimienny pieniaczu?
Czytać ze zrozumieniem na pewno nie potrafisz, skoro nie ma dla ciebie treści w moich komentarzach.
To mi ją wskaż - konkretnym cytatem. Pewnie ci to wyjdzie tak samo dobrze, jak wklejanie linków :D
Slangu, ani nawet rodzimego języka zresztą też nie znasz.
Ojej, nie znam jakiegoś plebejskiego slangu [poor me!].
A to jeszcze dopytam - który z tych dwóch zacytowanych wcześniej tworów znajduje się w słowniku języka polskiego?
Mocno projekcja od kogoś, kto sam nie rozumie norm społecznych.
Norm społecznych... a co one mają do mojego wcześniejszego postu?
Powiem ci tyle, na pewno nie ja tu mam dysfunkcję intelektualną...
Może nie masz, ale jesteś tak daleko od trzycyfrowego IQ, jak Meksyk od zwycięstwa w tegorocznych mistrzostwach. Dałem ci szansę, żeby wyjść z twarzą i wstać z ziemi, ale widać, że pozycja przy cudzej nogawce świetnie ci odpowiada. Poszczekaj sobie, może ktoś się w końcu ulituje i poklepie po główce, bo widać, że obecnie bardzo potrzebujesz czułości i zrozumienia.
Ale się dziadki zers***
"Odklejenie, egocentryzm i zerowa samoświadomość typowa dla GOLowego boomera." - nie masz pojęcia o czym piszesz synku, w realu przełożyłbym Cie przez kolano za twoje "missbihejwowanie" i dał lanie ??
Boże jakie to jest odklejone, że ciężko już jest takie komentarze pisane nieironicznie znaleźć. irl byś po prostu zabrudził pieluche i tyle, nie wiem czemu w starych typach jest tyle agresji podczas gdy ich ciała nie są już tak sprawne, to pewnie jakaś frustracja związana ze starzeniem się.
Polski rap przede wszystkim, ale też polski metal i nie tylko, to muzyka dla podludzi, no tak, nic nowego, polacy raczej nie potrafią robić muzyki, ale czym ty się chwalisz? To, co sam wymieniasz jest jakaś skrajnie nijaka muzyka dla normików tyle, że z innych czasów, chyba najbardziej basic przykłady jak się da. Jakby teraz w miejscu spotify tkwiło radio, a w nim leciałoby to samo co za twoich wieków, to młodzież również by tego słuchała. ludzie masowo przyjmują muzykę, którą im się masowo podaje. I nie chodzi o krytykę zjel muzyki, tylko, że jesteś niesamowicie odklejony, twoje pokolenie nie jest lepsze, tylko gorsze, bo starsze, wiek nie jest zaletą, jest obciążeniem.
Sanah jeszcze jako tako zrozumiem (infantylne teksty, niezły głos), ale reszta...
Sprawdziłem sobie w karcie incognito Whitea 2115 (dokładnie to czego się spodziewałem), wyłączyłem po kilku sekundach. Jak dla mnie nie do zdzierżenia.
SB Maffija...no cóż, jaki kraj BTS/Back Street Boys... (zresztą ta sama wytwórnia co Biały wyżej).
Ludzie, słuchajcie czego chcecie, ale miejcie jakieś standardy, proszę.
A boomerzy słuchają taką obciachową muzykę jak Czesław Niemen, Perfekt i Dżem.
A ja się nie wstydzę i jestem dumny, że słucham takiego gatunku, pośród tego co się słucha i sprzedaje w większości na świecie --->
A u mnie pierwsza piątka wygląda tak. Łącznie 34 621 przesłuchanych minut.
To ja jestem cienki bolek, tylko 7826 minut ;) Ale pierwsza piątka wykonawców już trochę bardziej podobna, Imminence, Skeler, Virgin Snatch, Thornhill i Killswitch Engage. Co ciekawe w pierwszej piątce ulubionych utworów jest tylko Imminence - fakt że przez jakiś czas słuchałem ich namiętnie, ale że aż tak, że nikt inny się nie załapał? ;)
Ten kawalek nr 1 to jakas smieszna patologia
Widzę, że oprócz projekcji i gryzienia nogawek żadnych ciekawych sztuczek nie posiadasz. Co ma mnie 'piec', skoro i tak cię tu nie będzie za parę miesięcy, bezimienny pieniaczu?
Cieszę się, że mogłem cię nauczyć nowych słów ;)
W każdym razie - jakiej projekcji ? To nie ja tutaj jestem boomerem i nie ja uważałem Micheala Jacksona i Metallice, za nie wiadomo jak świetną muzyka LOLZ
Widać, że musiało cię coś zapiec, skoro się tak pienisz i podobnie jak ten inny gostek, takimi obelgami zacząłeś rzucać.
Pewnie ci to wyjdzie tak samo dobrze, jak wklejanie linków :D
Nie moja wina, że ta śmieszna strona usuwa linki
Ojej, nie znam jakiegoś plebejskiego slangu [poor me!].
A to jeszcze dopytam - który z tych dwóch zacytowanych wcześniej tworów znajduje się w słowniku języka polskiego?
Wygoogluj sobie :)
Norm społecznych... a co one mają do mojego wcześniejszego postu?
Tego, że oczekiwałeś nie wiadomo jakiego decorum bo forum internetowym, jakbyśmi byli w kółku debat heh
Może nie masz, ale jesteś tak daleko od trzycyfrowego IQ, jak Meksyk od zwycięstwa w tegorocznych mistrzostwach. Dałem ci szansę, żeby wyjść z twarzą i wstać z ziemi, ale widać, że pozycja przy cudzej nogawce świetnie ci odpowiada. Poszczekaj sobie, może ktoś się w końcu ulituje i poklepie po główce, bo widać, że obecnie bardzo potrzebujesz czułości i zrozumienia.
Znowu nic ciekawego nie napisałeś...
Ja tu tylko wyśmiałem na całego odklejonego, egocentrycznego i bez jakiejkolwiek samoświadomości starucha jęczącego na młodzież (tak samo jak jego dziadkowie zresztą), a ty wychodzisz z nikąd z takimi tekstami.
Już prędzej ciebie powinni zbanować...
W każdym razie - jakiej projekcji ?
Wmawiasz innym zdenerwowanie, a jesteś tak roztrzęsiony, że nie potrafisz nawet kliknąć 'odpowiedz' w odpowiednim miejscu - właśnie tej.
Widać, że musiało cię coś zapiec, skoro się tak pienisz i podobnie jak ten inny gostek, takimi obelgami zacząłeś rzucać.
O właśnie, o tym mówię - pieniacz wmawia mi, że się 'pienie' - paradne! I jeszcze nawet znalazł jakieś nieistniejące "obelgi", które występują jedynie w jego głowie [peszek].
Nie moja wina, że ta śmieszna strona usuwa linki
To nie zobaczę tego screamo z Mongolii, serbskiego turbo-folka i inszych wykwitów twojego wyrafinowanego gustu? Olaboga, co ja teraz pocznę!
Wygoogluj sobie :)
Nie wstydź się - które z ww. słów konkretnie mam 'wygooglować'? Jesteś tak śmiesznie nieudolny i niedouczony; będziesz się błaźnił w nieskończoność, miast przyznać się do błędu - to tak odnośnie twojego niskiego ilorazu inteligencji.
Tego, że oczekiwałeś nie wiadomo jakiego decorum bo forum internetowym, jakbyśmi byli w kółku debat heh
Przecież od kiedy dowiedziałem się, że jesteś nieukiem, to niczego od ciebie nie oczekuję - po pierwszym poście prawie całkowicie zarzuciłem nadzieję.
Ja tu tylko wyśmiałem na całego odklejonego, egocentrycznego i bez jakiejkolwiek samoświadomości starucha jęczącego na młodzież (tak samo jak jego dziadkowie zresztą), a ty wychodzisz z nikąd z takimi tekstami.
Znowu coś ci się odkleiło - nikogo nie wyśmiałeś, prócz samego siebie. Ty robisz to samo tylko zamiast na młodzież, jęczysz na "starych" - masz jakąś niezdrową obsesję na punkcie tych "boomerów", ale to akurat się da wyleczyć.
"Z nikąd" -> dziecko drogie, miej litość dla twojego biednego nauczyciela języka polskiego.
Już prędzej ciebie powinni zbanować...
Hmm, nie widzę w regulaminie zapisu, który zabraniałby wycierania tobą podłogi.
Lubię statystyki z wrapped, można się dowiedzieć co najlepiej wchodziło w ostatnim roku.
W tym roku trochę kiepsko ale lepiej niż w poprzednim. W 2019 miałem ponad 66k minut.
Mata :skull:
Jeszcze jak zaczynał to nawet lubilem go czasami posłuchać, ale po tym jak wpadł za zielsko to wtedy zaczął się zupełnie nowy epizod w twórczości tego człowieka. Z gościa który jeszcze cos tam nawijał o tym co się wokół niego dzieje zmienił się w maniaka trawki z obsesją o władzy podkładającej mu kłody pod nogi
Cieszę się że tak bardzo nie lecę za falą tego czego sie teraz słucha, ale nasz rodzimy rap nie ma już takiego charakteru jak ten tworzony dekadę/dwie temu, chociaż i w tym współczesnym czasem można coś zeskrobać dobrego, i nie mówię tego tak bardzo subiektywnie
Racja, są jeszcze raperzy, którzy dają swoim słuchaczom rap przez duże R.
Podpowiedź: nie lecą na autotunie.
Sprawdziłem, wyszło że w 2022r. przesłuchałem 83627minut co łącznie daje ponad 8 tygodni
Polska muzyka to dno, sam nie jestem stary, ale jeśli chodzi o polską rap scenę, to słucham z kolegami po alkoholu, na trzeźwo nie mogę. Muzyka zagraniczna dalej trzyma klasę, a polska niestety upadła.