Komentarze: Polski dziadek
kwestia konsoli ruchowej nomen omen sensoryczno motorycznej dla dzidka to nic w porównaniu do przedstawianiu mamusi i tatkowi czarnoskórej dziewczyny czy chinki, lub wyznania jestem gejem czy lesbijką. Normalnie ubolewam nad tym i liczę na to że kiedyś-( konsole płeć rasa)- te koleje losu przykleją się do naszej szarej zacofanej mentalności narodowej
@Matekso
A ja nie toleruję gejów. Jestem homofobem i jestem z tego dumny! Lesbijki mogą być z wiadomych przyczyn.
Co by zrobiła moja Babcia gdyby zauważyła konsolę pod swoją choinką? Zaraz leciałaby przez okno. Kiedy tylko przyjedzie do mojego miasta, narzeka, że ciągle siedzę przed komputerem. A kiedy dowiedziała się, że kształcę się w kierunku informatyka, powiedziała mojej mamie, że mogła temu zapobiec. o.O
Obecne pokolenie dziadków to już raczej uzna to za jakiś żart, niż dobry prezent. Konsola pod choinką? WTF?! Myślę, że ich się raczej już nie przekona do tego, czym jest wirtualna rozrywka. Sądzę, iż dopiero, jak nasze pokolenie zostanie dziadkami (kiedyś, kiedyś...) albo nasi rodzice, to inaczej będą patrzeć na tego typu sprawy i gra albo konsola jako prezent nie będzie czymś abstrakcyjnym.
Wszystko zależy tylko i wyłącznie od podejścia. Co prawda jakoś nie specjalnie widzę moich dziadków skaczących i wymachujących rękami przed TV ale wszystko się zmienia. Kiedyś myślałem że dziadek nie będzie nawet próbował dojść do komputera, a teraz nie da się go oderwać od Chessmastera :)
Matekso jak żyjesz na wiosce to może twoi rodzice jak wracają z pola nie chcą oglądać syna z czarną dziewczyną ale w miastach nikt nie ma z tym problemu
UNO- helias16 moi rodzice nie pracują i nie wracają z pola, bo takie miasto jak ty odebrało rolnikom pracę na wiosce.( poważnie to pracują w fabryce i firmie), i ps źle mnie odebrałaś, sam nie mam z tym problemu. Due -- Radanos to mało widać wiesz o życiu jako tako partnerskim i homoseksualnym, skoro twierdzisz jako tako że nie tolerujesz gejów bla bla bla, a kobiety 2dwie to co innego- sorry ale teraz to obrażasz wszystkie kobiety i współczuje tej która z tobą jest lub będzie, bo jesteś ch...-pospolitym i do tego homofobem- przeczysz sam sobie kobiety-lesbijki to też homofobia jest wiesz. i trzy nie mam dziadka