Komentarze: Piguła #13 - nieobiektywny bilans tygodnia (13-19.11)
Wcale nie dziwię się że twórcy Blura i SW II pożegnali się z robotą. Skoro zrobili słabe gry a zyski nie były odpowiednie do wcześniejszych założeń to niestety ale powinni szukać nowej pracy.
1. Na wiedźmina trzeba czekać, bo w marcu będzie Dragon Age 2.
2. Jestem pewny, że FU2, sprzedał się słabo, ponieważ miał za mniej QTE niż jego "skądinąd niezły" poprzednik. :P
Michael Jackson:The Experience taka wysoka temperatura!?
"Największy dystrybutor gier w Polsce pomyślnie przeszedł transformację w Optimus S.A" A co to jakiś transformers
Qwik15 ->>> Wg mnie to będzie jeden z tych tytułów, dla których ludzie będą kupować Wii a potem także Kinecta. Fanów Jacksona nie brakuje (chociaż ja akurat się do nich nie zaliczam).
sssebi ->>> tak, transformację. Firma została "wykupiona" przez Optimus S.A. Tyle, że dawnego Optimusa już nie ma. Jest to więc CD Projekt w kostiumie Optimusa. Wszystko to służyło temu, by "tylnymi drzwiami" wejść na giełdę i akurat powiodło się.
Blur nie miał praktycznie marketingu... gra była nieciekawa... beznadziejnie wyglądała jazda, w ogóle koncept na tą grę był denny -_- Strzelanie, zbieranie power-upów, nitro itp to nie w BMW, a w kreskówkowych samochodzikach i sukces murowany!
No jak dla mnie premiery na przyszły tydzień to same suchary. Najsłabszy tydzień w listopadzie.