Przystawka, przystawką ale czy gry będą ją wpełni wykorzystywały? No i co z tak ulubioną przez PCtowców konfiguracją klawiszy - mam nadzieję że nie będzie to na zasadzie kilku zestawów obłożenia klawiszy do wyboru. Jednak warto się zastanowić bo do grania w FPSy na padzie nigdy się nie przekonam:) no i mam nadzieję, że przez to gry nie staną się duużo prostsze. Czekam na pierwszą recenzję sprzętu.
Wyjdzie aktualizacja systemu i zabawka stanie sie bezuzyteczna.
Jeżeli będzie można zagrać na tym w COD3 i wrażenia będą takie same jak grając w FPP na PC to lecę do sklepu po Xbox'a360!
takie przystawki są do PS2 - można podłączyć klawiaturkę, ale to symuluje użycie pada. Więc jest bardziej precyzyjne, ale nie to samo co klawiatura.
A ponieważ nie jest to standard, twórcy gier nie wyważają rozgrywki pod kątem klawiatury tylko pada.
Mysz i klawiature USB od zawsze mozna podlaczyc do X360. Klawiatura mozna sobie bez problemu pisac wiadomosc w dashu. Zastosowania myszy nie znalazlem.
Ale z tego ze mozna podlaczyc jak gry tego nie wspieraja ?
CHESTER80,
Nie polecisz,Microsoft juz przed premiera konsoli oglosil ze kazdy kontroler do xboksa 360 musi byc przez nich certyfikowany,inaczej nie zadziala z grami - wiele osob wowczas zarzucalo im praktyki monopolistyczne.
Jezeli w jakis sposob firma XCM obeszla te zabezpieczenia i ta przystawka bedzie dzialac W GRACH,to raz dwa malymiekki wypusci odpowiedni update blokujacy. :-P
http://www.afterdawn.com/news/archive/6724.cfm
Bibel - to jest do PS2 i 360
Salim- podlaczysz do kompa pada i powiesz ze masz konsole?
Dawać mi to!! jeżeli ten sprzęt będzie działał i microsoft go nie zblokuje to będzie hit, bo ja nienawidzę grać w FPS i TPP na padzie (przywiązanie do pc) wow!!
Mam xboxa 360 od tygodnia, na kompie gram przy pomocy Logitech G5 i wiecie co? Juz sie przyzywczailem do pada ( a w FPSy na konsoli gram moze 5h) i naprawdę nie widze roznicy! Te wszystkie mity o tym ze pad nienadaje sie do FPsow to zwykla bajka.
nienadaje sie w 10%-
-brak insyktownego ruchu jak na PC robimy to myszka w ET czy CS grajac snajperem czy kims innych
-czasami pad za wolno sie obraca, mycha bysmy mogli zrobic pare kolek juz :)
a te 90% jest ze sie da :)
wie ktoś może czy pezprzewodowe pady do xboxa360 trzeba ładować tak jak myszke bezprzewodowe ?
2 paluszki wchodzą i starczają na ~ 25-30H gry.
Możesz ewentualnie kupić zestaw do ładowania tego i grania bez baterii
wielki dzięki Marcio
wie ktoś może jak sie zgrywa gry na dysk twardy ? z góry dzięki