Komentarze: PEGI na wesoło - odc. 2 - Sklep
1!!!! Zryte sa te pegi na wesolo!!!
Wszystkie komiksy z gola są nieprawdopodobnie suche.
Trochę za krótkie, Mleczko nie zna się na grach. W ogóle to po co taka seria komiksów ?
no, dla 7latków może i fajne. wasz nowy target?
Gol-owe "Next geny" i "Cartoon games " bija prace pana Mleczki o dwie głowy.
właśnie że fajne
tylko dla was jak coś nie jest coO0Oo0l i śmieszne to znaczy, że suche i badziewne.
Sami zróbcie jeśli potraficie lepiej. Teraz młodsze pokolenia chciałoby techniki komputerowej, kwadratowych gęb, mang i wirtuozów zła. Jak powie się "komiks" to pierwsze wasze skojarzenie to Batmany, Spidermany i inne Venomy. Mi komiksy kojarzą się z nieśmiertelnymi Asterixem i Obelixem, Kajko i Kokoszem czy Tytusem, Romkiem i Atomkiem. A Wam te nazwy pewnie nic nie mówią.
Może to nie jest śmieszne (poprzednie było), ale tu chodzi o akcję promującą PEGI i tyle.
Rod --> "Jak powie się "komiks" to pierwsze wasze skojarzenie to Batmany, Spidermany i inne Venomy..." dla Twojej wiadomości pierwszy komiks z Batmanem pojawił się w 1939 roku, a Spider-Man w 1962 roku, więc moim zdaniem trochę przegiąłeś pałe xP
Co do komiksu to na własne oczy widziałem jak w Empiku dziecko, na oko 9-10 lat, kupiło bez problemu GTA 4 więc te wszystkie ograniczenia wiekowe na g*wno się zdają moim zdaniem.
Dobre, dobre - nie jest to na rechot, ale na uśmiech i uznanie, że bardzo pomysłowe jak najbardziej :)
Rod -> Sorry Winnetou, ale Batmany, Spidermany i inne Venomy były wcześniej od naszego poczciwego Kajko i Kokosza więc to porównanie jest lekko z d... wzięte.
Pana Mleczko bardzo szanuję, a te obrazki na "akcję uświadamiającą" są bardzo dobre.
Zidgris -> Mam na myśli te nowe komiksy, na podstawie seriali z CN itp. Nie łap mnie za słowa. Bo tych starych to już tym bardziej młodzież nie pamięta.
Takie średnio dające po głowie. nijakie.
To juz leprze niż ostatnio ale i tak Króleska była the best!
Takie nijakie według mnie.
Widać, że Pan Mleczko nie zna się na grach i trudno mu się w tej tematyce poruszać. Komiks jest przyzwoity, ale można to było zrobić o wiele lepiej. Proponowałbym, aby autor przejrzał chociażby listę dozwolonych rzeczy w każdej z kategorii wiekowych PEGI, a być może da mu to pomysł na następne odcinki.
Rod -> Z tym się zgodzę, to co puszczają w CN to już nie to samo co klasyka na papierze ;)
Niestety prawdy w tym obrazku nie jest za wiele.
Ileż to razy widziałem jak smarkacze lecą do kasy z jakimś GTA.
Tam nikt jakoś nie protestował bo wiadomo -pieniądze nie śmierdzą. . a "gry są dla dzieci."
Komiks przyjemny - spelnia swoje zadanie znakomicie, nie oszukujmy sie, to nie ma rozmieszac, takie komiksy powinny byc stricte dla rodzicow z dziecmi, duzo czytac nie musza a w temacie sie polapia ;)
Większość tutaj widzę nie rozumie pojęcia "komiks". :) On nie musi zawsze śmieszyć, czasem ma w sobie coś do przekazania. Młodsi mogą nie rozumieć prac autorstwa Pana Mleczka. Komiks całkiem przyzwoity
beznadziejny komiks
Komiks może ma coś do " przekazania " ale w tych czasach takie prace daleko nie zajdą i tym samym dla mnie kiepski ten komiks
Pan Mleczko jest świetny! Widać, że to odpowiedź GOLa na zarzuty o komiksy wprost niesamowicie żałosne, i to odpowiedź udana.
Cytuję:
Dzięki uprzejmości Stowarzyszenia Producentów i Dystrybutorów Oprogramowania Rozrywkowego możemy zaprezentować komiksy poświęcone systemowi ratingowemu PEGI. Oto drugi z nich.
Nigdzie nie jest napisane, że to komiksy tworzone dla NAS.
Komiksy na GOLu w większości przypadków nigdy nie były wysokich lotów ale te to już kompletne dno :/
Nie no, to staje się już żałosne.
Wiadomo że w dzisiejszych czasach trudno rozśmieszyć pewnych ludzi, ale niektórzy też nie chcą być rozśmieszeni lub po prostu śmiać się nie potrafią. Jak dla mnie wszystkie komiksy na gry online są śmieszne i spoko, czasami może trafi się jakiś beznadziejny ale to coraz rzadziej. I tak nic nie przepije drugiego Duke Nukem.
Nawet dobre
Trochę takie se te komiksy. Autor nie zna się za bardzo nad treściami gier od np 12 lat. W pierwszym komiksie smok powiedział, że nie może skrzywdzić królewny ponieważ ta gra jest od 12. Tej no sorry, ale nawet w grach od 7 roku życia jest przemoc, tylko że pozbawiona krwi i okrucieństwa. W tym komiksie było by lepiej gdyby chłopcy przynieśli dwie gry do wymiany od 8 lub 9 lat na grę do 16 lub 18 roku życia.
Kreska Mleczki jest rewelacyjna, komiks - cóż - nie jest śmieszny, jest po prostu bardzo sympatyczny i wywołuje uśmiech. Spełnia swoje zadanie. :)
U mnie spotkał się z uśmiechem - politowania. PEGI na wesoło to naprawdę kiepskie komiksy.
o jest żałosne...nawet nie wiem o co chodzi
7+7=14, Jak skończysz pierwszą klasę, zrozumiesz
Fatalny komiks. a do tego nie lubie Mleczki
Wg mnie w komiksie powinno być "Nic z tego, spryciarze. Nie mogę wam wymienić sześciu gier od trzech lat na (np.) GTA 4." ;)
Komiks wykonany bardzo fajnie, niestety pomysł trochę słaby, zresztą tak samo jak w przypadku odcinka pierwszego. Mam nadzieję, że w trzecim będzie lepiej i obok wspaniałego wykonania będziemy mieli także dobry tekst.
Buuuu wszyscy buczymy :P
Panie mleczko, niech pan obejrzy jakiś program o grach, przeczyta dowcipy o grach, pogra w kilka- a potem niech pan wymyśli coś mądrego, śmiesznego i niegłupiego!
Kreska fajna, ALE komiks do bani!
Mleczko proszę, ja rozumiem zarabiać trzeba, PEGI zapłaciło to rysujesz. Ale brachu przez to tracisz w oczach graczy. Dobrze się czujesz w tematyce alkoholu i gołych bab? To złap kontrakt z Tyskie i Dureksem. Szacunek za twórczość, ale proszę posłuchaj czasem gówniarzy i zostaw to o czym (prawdopodobnie) nie masz pojęcia.
Ale beton !
Hehe, dzieci się zezłościły, że komiks pokazał ich prawdziwe oblicze(a?).
Komiks trzeba pojąć, aby okazał się zabawny, pojawił się uśmiech na mojej twarzy :)
Straszna bieda. Jest tyle fajnych komiksów (np. te robione edytorami do gier jak kiedyś Concerned itd.), a na GOLu ciągle jakieś smuty.
ja wole cartoon games tam to chociaz naprawde sliczna kreska a tutaj nie dosc ze denny przekaz tak samo jak w pierwszym komiksie o PEGI to jeszcze narysowane absolutnie bez polotu ale jak widac znane nazwisko odmozdza i wszyscy sa zachwyceni
Hmmm... to już koniec?
A tak na serio to pan Mleczko, którego twórczość do tej pory budziła u mnie ciepłe uczucia, nie sprawdza się.
kuuurde słabe.. odc.1 był lepszy
Świetne
Po obejrzeniu pierwszego obrazka spodziewalem sie kolejnego. Komiks sprawia wrazenie troche niekompletnego a tak moglby byc calkiem niezly.
rod -> Mi komiksy kojarzą się z nieśmiertelnymi Asterixem i Obelixem, Kajko i Kokoszem czy Tytusem, Romkiem i Atomkiem. A Wam te nazwy pewnie nic nie mówią.
Kaczor Donald ftw.
Mleczko chyba sądzi, że jego target to dzieci to 10 lat... niech ktoś mu wytłumaczy, że target jest szerszy i raczej starszy, co?
Suabe... jak mój komentarz.
Wystarczy popatrzeć na okładki gier i te plakaty Batman i Superman by stwierdzić, że pan Mleczko jednak o grach pojęcia nie ma...
weźcie mi wytłumaczcie bo jakos mnie to nie bawi i nie wiem czy zajarzyłem o co biega??
"Mleczko chyba sądzi, że jego target to dzieci to 10 lat... niech ktoś mu wytłumaczy, że target jest szerszy i raczej starszy, co?"[75]
Dobrze sądzi. Pooglądaj sobie komentarze innych ludzi tutaj. Więcej niż połowa jest żałosna i wygląda jakby była napisana przez dziesięciolatka
kiedyś lubiłem twory pana Mleczko...teraz niestety cieszą tylko oko:/
mleczko wykazał się kompletną nieznajomością tematyki a komiks bardzo mierny.
Kreska bardzo słaba, wysiada przy Next Genie.
śmietanko lepsze komiksy robi..........
takie średnie....
właśnie że fajne
tylko dla was jak coś nie jest coO0Oo0l i śmieszne to znaczy, że suche i badziewne.
A jakie wg. Ciebie powinno być PEGI na WESOŁO? Nieśmieszne? Powinno być co najmniej radosne, pozytywne... a to jest po prostu nijakie.
To ma być śmieszne czy co ?? jaka porażka
Pokazuje tyle że tak nie jest i niestety sytuacje pokroju 10latka kupującego GTA IV są prawdą.
[9] Luxter. Hahahahahha najlepszy ze wszystkich.
[69] bartek183 A. Mleczko jak zwykle wymiótł wszystkie GOLowe komiksy :)
hfff??
Jak dla mnie to była kompletna porażka.Pan Mleczko was zatrudnił??