Komentarze: gejboj #1 - O tym jak Nintendo z(r)ewolucjonizuje przenośne granie

Forum Inne Gry
Odpowiedz
29.01.2011 13:33
1
odpowiedz
zanonimizowany701005
22
Pretorianin

Komentarze: gejboj #1 - O tym jak Nintendo z(r)ewolucjonizuje przenośne granie

Moim zdaniem 3DS nie będzie rewolucją tylko zwykłą ewolucją. Taka sytuacja miała już miejsce w kinie gdzie 3d było od dawna ale dopiero teraz stało się atrakcyjne dla odbiorcy. Co do nowego PSP to na pewno będzie popularną platformą do grania jeśli tylko otrzyma odpowiednią ilość dobrych tytułów do grania typu Monster Hunter. Co do walki tych dwóch platform to najbardziej skorzysta na tym iPhone. PS. zajebiste zdjęcie Markusa SIŁA!!! :D

29.01.2011 13:33
2
odpowiedz
zanonimizowany701005
22
Pretorianin

EDIT: skopiowało :/

29.01.2011 13:34
kokoju
3
odpowiedz
kokoju
110
Handlarz z Neverwinter

W przedostatnim zdaniu miałeś chyba na myśli Nintendo a nie Sony. To w 3ds-ie jest przecież 3D i jeden analog. Chyba że pierwsze zdanie odnosi się do NGP a drugie do 3DS-a to wtedy mój bląd:)

29.01.2011 13:44
😱
4
odpowiedz
zanonimizowany738555
4
Konsul

Ten Super Mario Bros. 3D to FAKE, czy prawdziwy screen? :O

29.01.2011 13:44
kwiść
5
odpowiedz
kwiść
129
Generał

Być może trochę niejasno się wyraziłem w ostatnim akapicie ;)

Chodziło mi o komentarze jakie by się pojawiły gdyby PSP2 oferowało tylko takie zmiany jakie wprowadza 3DS, czyli lepszą grafikę, 3D i jednego analoga. Wszyscy by narzekali, że znowu nic ciekawego i wciskanie 3D na siłe (tak jak w przypadku PS3). Myśle, że siła(!) marki DS jest tak duża (zresztą zasłużenie), że nawet dodanie wycieraczek na ekranik i podstawki pod kubek wiele osób uznałoby za rewolucję ^^

@bezio
Fake ^^

29.01.2011 13:51
kokoju
6
odpowiedz
kokoju
110
Handlarz z Neverwinter

Kubek z logiem Mariana w zestawie z grą? Nie bądź marzycielem, wtedy cena zestawu wyniosła by chyba 1600zł ;)

29.01.2011 14:57
7
odpowiedz
CaRRon
13
Legionista

IMO, 3D w ogóle nie powinno być uznawane za "rewolucję". Jak dla mnie, ma to być tylko urozmaicenie dające więcej radochy w trakcie gry.

29.01.2011 15:09
kwiść
8
odpowiedz
kwiść
129
Generał

@kokoju
Kubek z Marianem, to broń ostateczna, której nawet Nintendo boi się użyć ^^

29.01.2011 18:54
9
odpowiedz
zanonimizowany670524
15
Chorąży

Wiadomo, że 3D to żadna rewolucja bo jest z nami już od bardzo dawna.Dobrym określeniem jest ewolucja, pierwsze urządzenie na masową skale gdzie efekt 3D jest prawdopodobnie o wiele lepszy i możliwy bez okularów. Myślę, że gry niekoniecznie będą takie same tyle że w trójwymiarze. Niektóre studia mogą wykorzystać potencjał 3D do rozrywki jak np. level-5 z layotnem wykorzystując do gier logicznych itp. Wszystko przed nami bo dopiero po pewnym czasie od premiery zaczną się pojawiać tytuły wykorzystując pełne atuty 3DSa.

29.01.2011 19:52
10
odpowiedz
zanonimizowany591372
20
Centurion

Jedyne co mnie ciekawi, to jak będzie wyglądać 3D ale rewolucji raczej nie będzie.

31.01.2011 12:24
11
odpowiedz
zanonimizowany676289
11
Legionista

3DS będzie rewolucją ze względu na to do jakich ludzi dotrze i jak dobrze się sprzeda. Detale techniczne nie mają znaczenia. Weźmy takiego Avatara w 3D. Na podstawowym poziomie to po prostu do bólu przeciętny film, ale zanotował rekordowe zyski ($2,8 mld) i trafił do ludzi do których żadna inna bajka SF nigdy nie trafiła.

31.01.2011 13:07
kwiść
12
odpowiedz
kwiść
129
Generał

@me_myfa
Dobre porównanie. Całkiem możliwe, że tak właśnie będzie :)
Ciekawy jestem co to na Sony. Z jednej strony reklamując swoje TV z 3D, zwiększa hype na 3DSa, a z drugiej 3DS może spopularyzować TV Sony ^^

02.02.2011 18:30
13
odpowiedz
zanonimizowany591372
20
Centurion

Kiedyś byłem wielkim fanem sony, lecz im bardziej zagłębiam się w dziedzine gier, tym bardziej mi to przechodzi ;p Na PSP jest za mało "oryginalnych" tytułów, czego nie można powiedzieć o nintendo.

02.02.2011 18:52
14
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

Czemu Nintendo miało zmieniać coś co jest dobre i się świetnie sprawdza?
Patrząc chociażby na rozwój gameboya widać, że nie każda generacja konsol przenośnych musi przynosić rewolucję, aby przynieść nowe gry.

3DS to stary dobry DS, ale z lepszymi bebechami. Akurat w tym przypadku już nie chodzi tyle o samą grafikę, ale o możliwości dla programistów. Nowe układy pozwolą na stosowanie bibliotek fizycznych takich Box2D, czy Havok w większym zakresie, a to na pewno wpłynie na jakość gier.

W przypadku NGP też nie można powiedzieć, że to zwykły upgrade sprzętu. Sony dodaje touchpad z tyłu i ekran multitouch z przodu, co też jest pewną nowością.

Pytanie tylko jak zareaguje rynek. Każdy z trzech graczy ma coś unikalnego:
- Apple: dużo tanich i nowatorskich gier, które są wręcz idealne na podróż metrem, czy pociągiem
- Nintendo: specyficzne, bardzo dopracowane i złożone gry, łączące cechy oldschoola ze współczesnymi elementami
- Sony: konwersje gier z dużych stacjonarnych platform...

Dla każdej platformy jest miejsce, ale mam wrażenie, że najmniej użytkowników będzie miało Sony. Po prostu ich nisza jest najmniejsza, przeznaczona dla młodszych graczy, bo starsi (22+) i najmłodsi wolą Nintendo lub Apple.

05.02.2011 22:54
kwiść
15
odpowiedz
kwiść
129
Generał

@Likfidator
Też nie mam nic do zmian w 3DSie, bo moim zdaniem jedyne czego brakowało DSowie, to była właśnie ładniejsza grafa. Jeszcze w 2D dawał radę, ale niektóre trówymiarowe tytuły wyglądały koszmarnie. Śmieszy mnie tylko marketing Nintendo i ogłaszanie rewolucji :)

Zgadzam się też co do targetu poszczególnych konsol. NGP iPhone'a nie przebije z prostego powodu - nie jest telefonem ^^ Co do starcia z DSem, ciekaw jestem jak Sony wykorzysta nowej bajery (dotykowce, żyroskopy itp.). Ma bardzo dobrego przeciwnika, ale nie jest bez szans :)

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl