Czasopismo: CD-ACTION 07/2011
Jak zawsze świetny CD-Action, szkoda, że Gothic 3 był rok temu w Play ale King's Bounty sprawia, że i tak kupię. :D
Ale u nas jest z dodatkiem Zmierzch Bogow + patche m.in. poprawiajace wydajnosc i grafike.
mnie sie bardziej podobało jak na Markolfie było info żę drugim pełniakiem będzie Dead Space z dodatkiem! :D dodatkowo podwójne info o G3 +ZB, no ale poprawili to ;)
Mam pytanko - czy Gothic 3 Zmierzch Bugów... Bogów jest od razu spatchowany (nie chodzi mi o te ''finalne'' patche zmieniające grę w wersję specialną)? Pytam ponieważ z ciekawości zagrałbym w wersje 1.0 i zobaczył te słynne błędy na oczy;)
a kiedy w cda była gra do której potrzebna płyta? odkąd sięgam pamięcią to takowej nie kojarze..(smuggler, to pomysł na konkurs z nagrodami)
btw: dobry numer, chętnie poczytam co tam Hut wypocił o tych targach
@up - Na pewno kiedyś była ;-P
[10] - Kurcze blade. Czy to tak trudno zrozumieć że pytanie dutyczy Wojowniczej księżniczki a nie Legendy?!
Dołączam się do pytanie o zabezpieczenia? Mam Legende z wydania Premium Games, ale StarForce skutecznie zniechęca do zakupu kolejnych części. W sumie to jedyny pełniak który mnie interesuję, ale cały numer zapowiada się ciekawie.
Zero zabezpieczen na plycie.
Gothic 3 swietne ale juz dawno przeszedlem :P king's bounty nic ciekawego...
Nadal czekam na cd-action w wydaniu bez plyt lub w formie pdf :P interesuje mnie tresc a nie zbedne dodatki :)
Ależ pełniaki przypier*olili!!! Mimo, że KB i G3 już przeszedłem, to obiektywnie patrząc wszystkie pełniaki są, że tak powiem, godne. Tym bardziej jako zestaw 3 gierek za free!
Kupię ze względu na te Gothic i ,jak był w Playu to ja akurat bez kasy byłem :(
---> Emisariusz
Też chciałbym takie CD-Action i fajnie byłoby gdy wyszło także na systemy Apple.
A ja się najbardziej cieszę na "Zmierzch Bugów"... Nie, nie zwariowałem ;]. Gra od początku wydawała mi się zbyt kiepska by wydawać na nią kasę, ale z drugiej strony (jako fan serii) zawsze chciałem dać jej szansę i spróbować zagrać. Poza tym całkiem fajny numer - będzie w co pograć i co poczytać ;D.
PS. Wiem że to nie działa tak łatwo, ale jeżeli mogę coś poradzić na następnego pełniaka, to proponowałbym Bioshock'a.
Już tłumaczę dlaczego. Gra jest tania (dostępna w taniej serii za 29.99), ale ma (w tej wersji) jeden, aczkolwiek bardzo poważny defekt (na tyle poważny że gry nie opłaca się w ogóle kupować!). Powodem jest CENZURA (nie będę tłumaczył o co chodzi, bo pewnie większość kojarzy. A jak nie to szukać w necie). Dlatego też obecnie jedynym źródłem "normalnego" Bioshock'a jest zagranica albo torrent. Ta pierwsza opcja jest nieopłacalna (bo trzeba będzie wyłożyć z 80-90zł - gra liczona w "ojro" + transport), a tej drugiej chyba wyjaśniać nie muszę...
Tak więc sobie myślę, że licencja nie powinna być zbyt kosztowna (skora gra "szlaja się" po tanich seriach już od lat), a obecność gry w waszym piśmie byłaby doskonałą okazją dla wielu osób. Poza tym gra jest na prawdę doskonała (dla wielu gra roku), i myślę że nikt by specjalnie nie narzekał.
muhabor ---> Byly takie gry w CDA ktore wymagaly plyty w napedzie. Ladne pare lat temu plyty w napedzie wymagaly Mortal Kombat, Shadow Man i Psi-OPs, ten ostatni o zgrozo, to nawet Starforcem byl zabezpieczony.
Co do numeru to jak zwykle nie kupuje. Gothica 3 kupilem zaraz po premierze i pszeszlem go ze trzy razy lacznie ze wszystkimi patchami. Zmierzchu Bogow nie gralem i nie zamierzam, bo nie zrobila tego Pirahna, a inne gry mnie nie intersuja
Bardzo fajny zestaw pelniaków - niestety wszystko mam więc odpuszczam.
RedCrow - Ile razy było tłumaczone, że cena w sklepie nie ma nic do ceny licencji.
Damian1539 - Wiem, ale mnie nie chodzi o cenę jako taką, tylko o fakt że BS znajduje się już od kilku w taniej serii (chyba nawet najtańszej). Zresztą gry z takowych często lądują na płytkach czasopism.
Pospacerowaliśmy też lochami w Dungeon Siege’u III (wrażenia na pewno milsze niż po „dwójce”)
Zaraz, zaraz- że co? O ile pamiętam dwójce daliście chyba 8-9/10, no nie? To ile dacie skonsolowanemu badziewiu pt. DS3, 10/10? Rozumiem że pewnie inny recenzent, ale trochę "redakcyjnej spójności" by się jednak przydało.
DS2 było gorsze od jedynki, owszem ale nadal- trójka jest katastrofą, przynajmniej na pc. Sterowanie m/k to jawna kpina z pecetowców, a level design z wracaniem się kilometrami po własnych śladach to taka padaka że dwójka przy tym czymś- jest cudem. Do tego tu praktycznie NIE MA dungeonów...! Nie dość że gra krótka 12h z WSZYSTKIM, to ma ze 3 dungi, nie licząc badziewnych jak zawsze jaskiń (po co to komu, w każdej grze wyglądają tak samo i po 3min. się nudzą, żadnego klimatu) i jakiejś huty która z dungami nie ma wiele wspólnego. A tak to las za dnia, lśniące miasto i temu podobne bzdety. A Dungeon Siege to powinny być mroczne dungeony, tak jak było w jedynce, krypty, lochy tego typu rzeczy. A tu nic! 80% gry NIE dzieje się w lochach... Ta gra nie trzyma nawet poziomu dwójki, już nie mówiąc o jedynce... Jeżeli wy, jako pecetowe pismo wystawiacie tej pomyłce ocenę choćby powyżej średniej to ja nie mam pytań o upadek pc. Pecetowcy powinni tę grę zjechać z góry na dół, a tu widzę że szykuje się dobra ocena... OMG. A fabuła nie ratuje tytułu- fabuła w h&s przeszkadza, i być jej nie powinno! Jak ktoś kiedyś zjebie gran turismo, a za to zrobi obowiązkowe rozmowy z innymi kierowcami przed wyścigiem to uznacie to za plus??? To będzie minus, bo nie o to w wyścigach chodzi! I tak samo w h&s- to nie rps żebym miał siedzieć godzinę w jednym miejscu biegając od dialogu do dialogu- mamy przeć naprzód i siekać!
A WSZYSTKO poza fabułą w tej grze jest zepsute!
Nie ma artykułu o mirencjumie?
Oczywiście kupię dlatego,że będzie gothic 3 i dlatego że jest pismo zajebiste też.
[25] Masz problem by oddzielic sprawy prywatne od pracy? Bo ja nie.
Mam nadzieję, że za kilka(naście) miesięcy dadzą King's Bounty: Crossworlds bo nowe KB jest świetne, ale skoro CDA dało już podstawkę i pierwszy dodatek, to nie będę kupował Crossworlds, a nie ukrywam, że także w ten dodatek bym z chęcią zagrał.
A, ja bym wolał 2 poprzednie black mirror. Recenzują najnowsze, a dwóch poprzednich nie można już nigdzie dostać
w sierpniowym mile widziany byłby F.E.A.R. najlepiej dwójeczka :) fajnie by było.
W dwójkę od dłuższego czasu można się zaopatrzyć w taniej kolekcji. No ale miło by było.
No w końcu coś konkretnego na DVD...
fajnie by bylo jak by byl fear albo gears of war ewentualnie gta vice city