Komentarze: Cartoon Games - odc. 204 - Nieodkryta galaktyka
Znowu nic nie rozumiem... muszę zacząć śledzić wszystko.
Zamiast zrobić komiks który ośmiesza grę, zrobili komiks który ośmiesza Polaków.
Co następne? Cyberpunk ocenicie na 7.5??????
Pewnie tak zrobią bo to nie wiedźmin 3 tylko jakiś cyberpunk który nawet nie nawiązuje do polskich klimatów.
Oczywistym jest, że GOL zaniży ocenę Cyberpunka. Nawet jeśli będzie to gra skandaliczna, która będzie obrazą dla marki, to GOL i tak odnajdzie więcej minusów niż jest.
Już to pisałem ostatnio: szukanie na siłę minusów to domena takich recenzji (patrz: Wiedźmin 3, gdzie minusy były czasem wzięte prosto z tyłka), by ukontentować zakompleksionych Polaków, którzy nie byliby w stanie przeżyć tego, że coś polskiego jest dobre.
Ahh ten dystans do siebie... Mi sie tam podoba. Ostatnio poszedlem w Szwecji na spacer, siadam z dziewczyna na lawce, a tu puszka Żubra lezy na ziemi :D
który ośmiesza Polaków
Czemu tylko my? Ten problem obejmuje cały świat. Zawsze znajdą się chuligani wszędzie.
Myślałem że ilość znaków zapytania wystarczy by dać znać o sarkazmie. xD
@up bo mówią po polsku Kappa
Nie chce nic mówić, bo jestem wielkim fanem CDProject oraz Wiedźmina i uwarzam go za grę wręcz genialną, ale akurat na GOLu jego 'dobrość' jest trochę zawyżana, ale może nie, bo gra jest bardzo dobra, więc może to tylko moje odczucie. W każdym razie to 'zakompleksienie' Polaków... ja na polskich stronach widzę głównie komentarze typu "Wiesiek 3 najlepszą grą, nikt go nigdy nie przebije, [dalsze wychwalanie Wieśka], a te masy co HEJTUJĄ to CEBULA!!!!!". Sorry, ale ja tego rzekomo powszechnego 'hejtu' nigdy nie widziałem... Spodziewam się masy łapek w dół, no ale trudno. Nie przyszedłem tu po lajki.
Aż musiałem się zalogować, żeby skomentować.
Tu akurat zgadzam się z autorem tej krótkiej komiksowej scenki, bo taki widok często można zobaczyć spacerując przez polskie tereny - to przykre, ale pijaczki na każdym kroku tłuką butelki po piwie i rozrzucają wszędzie, bo nie potrafią inaczej.
A dlaczego mamy się nie śmiać z siebie? Bo co, jesteśmy wielkim, przewspaniałym narodem? Nieskazitelna, święta Polska ludzi niosących sztandar cudowności? xD No tak, w komunie była taka propaganda, że u nas nie ma pijaków, nie ma bezrobotnych, a wszyscy jesteśmy narodem wybranym do wielkich rzeczy xD
@Sir Xan - uwielbiam to komunistyczne myślenie, udające, że wszyscy są równi. Nic dziwnego, że komuna nam wraca i ludzie przyklaskują, skoro nie zmieniła się mentalność.
Oczywiście, że wszędzie znajdziesz chuliganów, pewnie nawet w Islandii ale chodzi o ich procent w danycm kraju o skalę tego zjawiska! Duuuuh!?
@Absolem - nic dodać, nic ująć :)
Tekst z trzeciego brazka pochodzi miedzy innymi z sławetnej polskiej komedi Seksmisja.
Jestem taki stary!!!!!
"Nasi tu byli" - Seksmisja
"Mały krok dla człowieka..." - lądowanie na Księżycu
Twarze lepsze niż w oryginale ;P
@up
Nie zaczynaj z tymi wielkimi głowami bo Cię zjedzą, jak mnie przy okazji Lary
Ah ten cytat z lądowania na Księżycu, którego tak naprawdę wtedy nie było, było później, pierwsze zostało wyreżyserowane przez Kubricka w Londynie, tak przy okazji, jak ktoś nie oglądał, polecam film "Koziorożec 1"
Rany, ale to słabe.
Natomiast bólu dupy "patriotów" od siedmiu boleści nie rozumiem.
Można zrobić podobny komiks z innym cytatem z Seksmisji: "Na wschód, tam musi być jakaś cywilizacja".
Hmmm można powiedzieć że trochę prawdy w tym jest ale bardziej czepianie się na siłę :)