ATI vs. nVidia – wojna trwa nadal
Bardzo dobrze że trwa wojna, dzięki temu otrzymujemy coraz lepsze karty po rozsądnych cenach.
Ja mam na moim 9500 130000 pkt na 3d marku 2oo3 :D Wiece podkrecilem go na 10000/20000 (gpu /ddr ) odblokowalem 200 potokow i zmienilem szyne z agp x8 na agp x 800 :P
Moim zdaniem 2000 zł. lub więcej to nie jest rozsądna cena.
Oby się nie skończyło !!!
Ale było by sympatycznie gdyby do każdej z tych par producentów dołączyła kolejna para z konkurencyjnymi układami, wtedy moim zdaniem, walka o klienta była by większa. Cenowo również było by chyba lepiej :). Ale póki coo..... ja stawiam na ATI :)
A ja mysle ,ze to kolejna sciema z nVidii ,nawet sam autor news'a hiperbolizuje i pokazuje jak bardzo widoczna jest sciema.
Moze to spozniony zart prima aprilis.
Tak czy innaczej, ja juz nVidii nie wierze :)
MasterDD--> ja już dawno przestałem wierzyć kupiłem R9700 i jestem zadowolony niech se wsadzą te PCIex... do tego nowy procdek nowa karta graf. nowy ram GDDR3 i jeszcze pytka i te chip;sety łącznie pewnie z 5 tysia za nowiutki sprzęt miezy którym nie widać różnicy w wydajności (żart) ale jeszcze wiel wody upłynie zanim sie przezuce...
A ja tam wierze w nvidie bo ona potrafi uczyc sie na bledach i nie powtorzy drugi raz takiego bledu choc moge sie mylic . Ale raczej jz uteraz bedzie doobrze ;] . No ale neich wychodza te nowe uklady to te dzisiejsze wreszcie stanieja do rozsadnych kwot :] A te r420 czy nv40 to dopiero mzona sie kupic w 2005 roku bo na dzis sa zupelnei zbedne :D:D:D
Mr_Hyde-->dokładnie tak jak mówisz, na co komu taka wydajność dziś, gdy gry które ją wykorzystają powstaną za trzy lata...
Ja mam nadzieję, że obronną ręką wyjdzie z tego ATI, ale nvidia niech nie odpuszzca, ceny muszą przecież lecieć w dół.
Mam szczera nadzieje ze ta wojna sprowadzi sie do obnizenia cen kart i zwiekszenia jakosci......