Raz AMD góra a raz Intel :)
chyba troche przesada z tym panikuje w temacie wiadomości , niesądze aby Intel mógł mieć jakiekolwiek obawy , bo w tej chwili AMD stoi na pozycji przegranej ...
za to ja panikuje, bo za pol roku producenci gier stwierdza ze nei ma co sie gimnastykowac skoro sa tak szybkie procki
i znowu wejda w nowy standard "optymalizacji" kodu
HIE, HIE, HIE. a niech się biją
stanowczo popieram tą rywalizacje, gdyby tak było z każdą branżą to teraz Warcraft III oryginał byłby za max 10 zł
spoxmaster ==> go*** prawda; programistow i grafikow, itp. tez trzeba czyms oplacic
Fajek Ty ewidetnie nie lubisz Intela (rulz:P), z moich danych wynika ze NAPARWDE go kupic w SKLEPIE bedze mozna najwczesniej w grudniu... Wojna na kartce;) W takim wypadku moglbym 'wypuscic' procesor Shadow-O-Tron 19900 - 99999GHz ALE wejdzie do sprzedazy za 50 lat.. narazie o Intela sie nie boje:)
ShadowNET --> ujme to tak, nie lubie firm które wykorzystuja swoją pozycję w celu wyciagniecia wiekszej kasy od ludzi. Intel tak postepuje i gdyby nie AMD to pewnie teraz mieli bysmy procesory rzedu 1GHz za 5 tys PLN. Przyznać muszę iż intel przez ostatnio kilka/nasice miesiecy zmądrzał i postępjue całkiem rozsądnie, ale nie ma sie co oszukiwać, jeśli AMD nagle zrezygnowało by ze wspólzawodnictwa nie było by zbyt wesoło...
A co do lubienia i nielubienia...
Moim zdaniem należy non-stop podsycać rywalizację pomiędzy dwiema firmami, gdyż wyjść może nam ona tylko na dobre.
A ja, bidaczek, zbieram cenne grosze na Athlona 1700 XP...w dodatku z plyta ECSa. Tak niziutko, podczas kiedy na gorze toczy sie Wielka Wojna.
AMD RULEZ!!! INTEL OUTSIDE!!!
Gwoli ścisłości - testy w których nowy Athlon wyprzedza sporo inne procki wykonano na płytach z nForce2, co pozwala domniemywać iż na zwykłym KT333/400 wydajność będzie znacząco niższa. A wszystko za sprawą technologii promowanej przez nVidię - Dual DDR (dla niezorientowanych w temacie odsyłam na www.nvidia.com).
Drugi problem to czas pojawienia się nowych Athlonów na rynku - kto będzie czekał do 2003 roku, skoro mniej więcej w tym samym czasie (a niektóre źródła mówią, że nawet wcześniej) pojawi się P4 z technologią HyperThreading (a to da nam więcej pożytku niż kolejne megaherce).
Pożyjemy, zobaczymy, byle by walka nie skończyła się źle dla jednej ze stron. Inaczej czeka nas sytuacja, o której wspomniał Fajek - za nowsze procki zapłacimy jak za woły, a rozwój technologiczny stanie w miejscu.
Hey ja mam dopiero Anemdeka 1800+ czas na upgrade !!!
...a ja mam PII 400 i zyje :-)) choc co to za zycie...
hmmmm... podobno polowa mocy najszybszego procka na rynku to poczatek myslenia o upgrade sprzetu - a ja dopiero co wstawilem athlona 2000+ - nawet nie zdazylem sie nacieszyc ;)