Klej do Chocimia :)

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
30.10.2011 23:09
1
odpowiedz
zanonimizowany648743
53
Pretorianin

Klej do Chocimia :)

Witam, od razu przejdę do rzeczy, kupiłem edycję kolekcjonerską Twierdzy 3 ( I wcale tego nie żałuję, gra przypadła mi do gustu :)) i jak wiadomo znajduje się w niej model zamku Chocim do sklejenia. Ostatnio mam więcej wolnego czasu więc postanowiłem się trochę pobawić i skleić to cholerstwo, ale problem tkwi w tym, że nie wiem czym mam kleić. :) Zwykły klej do papieru chyba odpada bo boję się, że się nie będzie trzymał i zmarnuję nowiuśki model. A więc jakiego kleju mam użyć ?

30.10.2011 23:10
2
odpowiedz
mefek
106
Senator

Może kleju modelarskiego?

30.10.2011 23:12
3
odpowiedz
zanonimizowany293901
40
Legend

Papier czy tam karton?

Wikol albo butapren.

Z butaprenem uważać, bo można mieć loty jeśli długo się go niucha w niewietrzonym pomieszczeniu...

30.10.2011 23:36
4
odpowiedz
zanonimizowany648743
53
Pretorianin

Papier czy tam karton?

Hmm... Papierem tego nazwać nie można, kartonem raczej też nie :) No dobra chyba bliżej mu do papieru, taki sztywny i śliski :)

Dzięki za odpowiedzi, ktoś jeszcze się wypowie ?

30.10.2011 23:44
5
odpowiedz
zanonimizowany104045
41
Legend

butapren > łatwiejszy w klejeniu (szybko łapie)

>kiedys był znakomity do papierowych modeli>hermol , nie wiem czy jeszcze do zdobycia

30.10.2011 23:56
6
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Jesli papier to albo "butapren" (brudzi) albo "klej szewski" (czy "obuwniczy" - ma rozne nazwy). Smarujesz oba elementy/powierzchnie ktore chcesz polaczyc, czekasz chwileczke az przeschnie i laczysz. Praktycznie masz jedno podejscie wiec wszystko dokladnie spasuj przed klejeniem.

Osobiscie uzywam kleju szewskiego do wszystkich modeli papierowych i nie mam z nim wiekszych problemow.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl