karta graficzna temperatura
Witam mam GTX 570 z windforce 3 i umieszczam obrazek na którym widać że ma on nietypowy system chłodzenia ciepło ucieka na boki. Mam wentylator 120 na bocznej plexi w obudowie który zawsze wiał na grafikę 8800 czy poprzednią 570 i zawsze było chłodniej niż bez niego, tutaj jest na odwrót gdy boczny wentyl wieje na grafe pod obciążeniem jest cieplejsza niż bez niego czy to może być dlatego że chłodzenie na karcie wydmuchuje w jego strone powietrze a on dmucha w przeciwnym kierunku i ciepłe powietrze zostaje w otoczeniu karty?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, -> podrzucam ci troche przecinkow, bo widze ze z tym krucho i w efekcie tekst sie ciezko czyta i do tego jest malo zrozumialy.
A na pytanie sam sobie odpowiedziales - nie wystarczy miec kupe wentylatorow w obudowie, trzeba jeszcze miec dobry obieg powietrza - jesli jeden wentylator wydmuchuje gorace powietrze, a drugi je z powrotem wtlacza, to wtedy nie dziwota, ze sie sprzet grzeje.
Skoro tak to jakoś nie przemyślany pomysł tego chłodzenia, dużo osób ma na bocznej scianie wentylator.
Widzialy galy co braly :)
Ale to chyba zaden problem sobie tak ustawic, zeby pasowalo.
U mnie jest ok, a mam 2 wentyaltory w obudowie - jeden wdmuchuje powietrze od przodu, a drugi wysysa z boku na zewnatrz obudowy...
Tylko taki że mi na rękę wieje bo mam obok monitora pc :D
No kuzwa to kup se rekawiczki albo sie zastanow na czym ci bardziej zalezy - wietrzyku czy chlodnej karcie, przestaw PC, albo kup Old Spice'a i usiadz na koniu.
hehe poprawiłeś mi humor :)
you're welcome