Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jakie wytrzymałe słuchawki douszne/dokanałowe?

11.11.2011 13:57
Łysack
1
Łysack
69
Pan Zagadka

Jakie wytrzymałe słuchawki douszne/dokanałowe?

Szukam słuchawek dokanałowych, charakteryzujących się przede wszystkim wytrzymałością.

Do tej pory używałem słuchawek z jakiegoś tesco czy carrefoura za 16zł, ale minęło coś około roku i przerwał się kabelek. Jakość była wystarczająca, choć oczywiście nie rewelacyjna. Chodzi jednak bardziej o to, żeby coś grało w drodze na autobus czy na uczelni.

Jeśli uda mi się znaleźć coś co wytrzyma dłużej bez specjalnego dbania i dodatkowo zaoferuje niezłą jakość dźwięku, to jestem w stanie przeznaczyć coś około 100zł. Jeśli nie ma nic co zagwarantuje mi wytrzymałość, to nie widzę sensu wydawać 7 razy więcej za samą jakość dźwięku i kupię ponownie te carrefourowe za parę złotych.

12.11.2011 12:22
Łysack
2
odpowiedz
Łysack
69
Pan Zagadka

^^

12.11.2011 12:29
BIGos
👍
3
odpowiedz
BIGos
60
bigos?! ale głupie

Ja sobie kupiłem model Sennheiser CX 200 wiosną tego roku.
Na razie działą świetnie, nie wykazuje żadnych oznak połamanego kabla, chociaż noszę je zwykle pomięte w kieszeni jak spaghetti. Jakość dźwięku dla mnie bardzo dobra, ale ja nawet mp3 od FLAC nie odróżniam, więc mną się nie sugeruj. Są wygodne i dobrze izolują od otoczenia -- to też zależy od kształtu Twoich uszu. Do tego modelu są dołączone 3 rodzaje gum w różnych wielkościach.

12.11.2011 12:32
General E'qunix
4
odpowiedz
General E'qunix
110
Arena Master

Nie ma nic co zagwarantuje ci wytrzymałość, bo kable w słuchawkach za 5 i 500 zł są takie same.

12.11.2011 13:13
5
odpowiedz
QrKo
159
Yarr!

General E'quinix - kable moze i sa takie same, ale juz sposob/jakosc ich polaczenia jest zupelnie inna. Brat kupil 2 tygodnie temu sluchawki w supermarkecie i po 2 godzinach przestaly kontaktowac. Nie mow mi, ze porzadne firmowe sluchawki przestaja grac po dwukrotnym wsadzeniu do kieszeni, bo nosze moje Creativy (zadne wymyslne, zwykle z zestawu z mp3 playerem) juz 6 lat w plecaku powyginane, miedzy kluczami, dlugopisami i innymi pierdolami i graja jak graly.

Nie ma sluchawek niezniszczalnych ale sa dobrze wykonane, ktore nie padna przy pierwszym wygieciu kabla czy upadku na ziemie.

Jak jestes w stanie zaplacic za jakosc to wez http://allegro.pl/sluchawki-brainwavz-alpha-hit-do-ipod-iphone-gw-fv-i1919231751.html a jak nie to wio do marketu :)

12.11.2011 13:25
wysiak
😐
6
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Nie lepiej wydac raz a dobrze, i po prostu starac sie odrobine dbac o sluchawki? Zwyczajnie nie rozumiem jak ludziom udaje sie urywac te kabelki, lamac wtyczki, toz to naprawde nie trzeba sie specjalnie opiekowac by nic sie nie stalo, wystarczy odrobina podstawowej troski i myslenia..

12.11.2011 13:26
PrzemoDZ
7
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

kable w słuchawkach za 5 i 500 zł są takie same.

Chyba kpisz...

12.11.2011 13:56
8
odpowiedz
Ptosio
182
Legionista

Tez mnie to interesuje, choc ZUPELNIE nieobchodzi mnie jaksc dzwieku, (sluchal glownie podcastwo) za to wazne jest odpowiednie tlumienie odglosow otoczenia. Cena powina byc taka, zeby mi sie kalkulowalo, wychodzac z zalzenia ze sluchawki za 20 zl zyja przecietnie trzy miesiace.

12.11.2011 14:17
Łysack
9
odpowiedz
Łysack
69
Pan Zagadka

Ptosio -> mi słuchawki z carrefoura wytrzymały rok noszenia wymiętolonych w kieszeni, czyli całkiem nieźle.

12.11.2011 15:28
10
odpowiedz
Alvarez
186
Generał

Soundmagic PL30. Posiadam i polecam. Naprawdę dobra jakość dźwięku.

http://audiomagic.pl/soundmagic/22-soundmagic-pl30.html

12.11.2011 16:14
Kompo
11
odpowiedz
Kompo
212
Legend

Dołączam się do pytania, również szukam słuchawek dla siebie. Mają kozacko grać (z dobrym bassem), tłumić odgłosy otoczenia i pożyć trochę.

Phillips SHE8000 nadadzą się? Widzę, że nawet te Creative EP630 jeszcze są popularne, a zastanawiałem się nad nimi już parę lat temu.

20.11.2011 17:38
Kompo
12
odpowiedz
Kompo
212
Legend

UP w niedzielne popołudnie.

Forum: Jakie wytrzymałe słuchawki douszne/dokanałowe?