Jakie PS 3
Witam postanowiłem zakupić konsole. Wybór padł na PS 3 ponieważ jest sporo gier w jakie chce zagrać i teraz pytanie jakie PS 3 wybrać ? Czy Slima czy Super Slima do tego z jakim dyskiem i czy kupić nową czy używkę. Na początku nie mam zamiaru podłączać konsoli pod Internet ale w przyszłości ją podłączę
Weź nową, Super Slim 500 GB. Albo, jeżeli jesteś oszczędny to kup nówkę 12GB i później dokup dysk. Bo Slim i Fat już nówek nie dostaniesz, a ja wychodzę z założenia że używanej elektroniki lepiej nie kupować. Szczególnie tej bez gwarancji. Taki Super Slim 500GB powinien cię kosztować koło 7-8 stów
Skąd ten pomysł? Wystarczy że nie będziesz trzymał jej w zamkniętej szafce w temperaturze +40 stopni Celsjusza. Wtedy wszystko będzie ok
Super Slim to badziewie z tandetnego plastiku, lepiej będzie jak weźmiesz Slima.
Co decyduje o tym że Super Slim to badziewie? A nowej Slimki to on już nie dostanie, a w używane to bym się na jego miejscu nie bawił
Oczywiście, że dostanie nową Slimkę, a co decyduje o tym, że Super Slim to badziewie to jakość wykonania.
Super Slim. Polecam. Nie słuchaj bredni, jak choćby wyżej przemądrzałego gościa... pewnie sam nie miał ten model PS3, tylko zwykłą starą Silm. ;)
Jordan to nie brednie tylko fakty, Super Slim jest gorzej wykonany od Slima pogódź się z tym.
Ale co, rozpadnie się po miesiącu?
Sam rozważam zakup Super Slim głównie ze względu jako odtwarzacz filmów Blu-ray.
Jordan jak zwykle fanboy mode on.
Poszukaj Slimki, SS faktycznie jest mega plastikowa. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to bierz SS. Nie rozpadnie się po miesiącu :)
No tym się zgadzam mckk. Sam miałem styczność z tym modelem i trochę jest tak jakby bardziej "twardsza". Tak, nie da się ukryć tego faktu, iż Slim ma lepszą jakość materiału niż Super Slim. Slim ma lepszą jakość materiału, ale za to w Super Slim możemy sobie wyczyścić choćby laser po rozsunięciu klapki, a w Slimie to już trzeba całą konsole rozkręcać. Dodatkowo w Super Slim jest funkcja 3D, a w Slimie nie. ;) Również jest łatwo dostępna i kupić można nową. Także, najlepiej kupować wersje Super Slim.
BTW. Wmawianie ludziom typu, że "Super Slim jest wykonana z tandetnego plastiku" to przesada. Oto mnie właśnie wnerwia. Jak tak uważacie to obejrzyjcie sobie ten filmik chociaż - www.youtube.com/watch?v=ShaSi8HiCBg haha xD
Mam Super Slim działa wporządku i wyglądem też wcale nie odstrasza jak to niektórzy twierdzą.
Mercury_99, ja swojej młotkiem nie będę okładał, więc myślę, że nie mam czym się martwić :-)
A, i ma się pewność, że konsola nie była "strobilizowana", że tak powiem. :D Slim to staruszek i nie polecam się ładować w ten model PS3.
Rivarossi, tylko chciałem uciszyć tych, którzy twierdzą, że Super Slim jest z tandetnego plastiku wykonana. xD
Slimka to bezawaryjny pewniak. Gdyby nie to, że nie jest dostępna jako nowa, nie byłoby nawet rozważań Slim vs SS.
Jak to nie byłoby rozważań? Może nie każdemu się podoba Slim? Przecież Super Slim jest o wiele mniejsza i lżejsza + dla mnie ładniej się prezentuje.
Ja ostatnio przeleciałem kilka sklepów, allegro i o fabrycznie nowej Slimce nie było w ogóle mowy.
Jordan zamilcz. To Twoje zdanie.
W moim przypadku miałem do czynienia z 3 egzemplarzami SS.
2 z nich chodziły o kilka tonów głośniej niż Slim. 3 też była głośniejsza, ale nie aż tak bardzo zauważalnie.
Jedną z nich trzeba było serwisować, druga chodziła dobrze, a trzecia łapała zwiechy.
Ze Slimkami mam nieco większe doświadczenie i mogę śmiało stwierdzić, że to zdecydowanie lepszy model od SS. TYLE.
@down
Po prostu mam dosyć Twojego fanboyowania.
Napisałeś, że nie byłoby rozważań, jakby Slim byłaby nowa dostępna. Do tego tekstu się wypowiedziałem. I jak to mam "zamilczyć"? Na forum każdy może się wtrącić do dyskusji... :P
Edit: To masz problem... jak nie lubisz pleja, to się po prostu nie wypowiadaj w tematach o PS. Idż lepiej graj na tym xboku...
A czy jest na tyle głośna, że człowiekowi, który wcześniej nie miał do czynienia z konsolami (mowa o mnie), może to bardzo przeszkadzać? W sensie czy jest głośna, czy tylko głośniejsza od swojej poprzedniczki.
Pytanie do użytkowników, którzy oglądali na niej filmy: czy podczas oglądania filmów Blu-ray pracuje cicho?
Ta. Sam raz włączyłem i chodziło dobrze. A, i nie jest głośne, jak to niektórzy mówią... no chyba nie pomyślałeś se, że będzie tak głośno chodzić, że aż filmu nie będziesz słychać? :D Każdy sprzęt oddaje jakieś dźwięki, bo przecież napęd chodzi.
Dziękuje za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie mam w domu przenośny dysk 250 gb i jeżeli kupie SS 12 gb to ten dysk może robić za dodatkowy dysk do konsoli czy trzeba jednak kupywac jakiś specjalny dysk
To musi być dysk 2,5" SATA cokolwiek to znaczy. Wiem jedynie że takie dyski są chyba we wszystkich laptopach
Jak wyżej dobrze pisze user KochamKonsole. Musisz mieć dysk w rozmiarze 2,5" cala i w systemie SATA (z laptopa działa też) i jeszcze dokupić "sanki", aby potem zamontować HDD do konsoli. Masz tu filmik instruktażowy jak coś - www.youtube.com/watch?v=fQbfMW4-9rI
Są fanboje xboxów i pstrójek oraz są fanboje wersji konsol czyli slim a super slim w przypadku PS3. Miałem obydwie wersje pstrójek (slim i super slim - które miałem (Slimkę sprzedałem a Super Slimkę zostawiłem)). Wybór jest prosty: bierz Super Slim i nie słuchaj tych głupot, że na SS gry gorzej chodzą bo to nie prawda, czy konsola jest gorzej zaprojektowana. Kupując konsolę nówkę (a sądzę, że taką chcesz kupić) masz gwarancję. Skoro ci się to "złe" Super Slim popsuje to oddasz na gwarancję. Ciągle tylko słyszę, że Slim jest lepsze od Super Slim a ja jako posiadacz dwóch konsol (byłej wersji Slim) zdecydowanie polecam wersję Super Slim!
W moim przypadku miałem do czynienia z 3 egzemplarzami SS.
2 z nich chodziły o kilka tonów głośniej niż Slim. 3 też była głośniejsza, ale nie aż tak bardzo zauważalnie.
Jedną z nich trzeba było serwisować, druga chodziła dobrze, a trzecia łapała zwiechy. Kolejny fanboy starszej wersji Slim!