Witam, potrzebuje pomocy, Nie wiem na jaki tv się zdecydować. Rozważam Modele LG 47LM640S oraz LG 47LM660S,(Mile widziane inne modele w tym przedziale cenowym jeżeli jakies polecacie) nie dostrzegam zbyt dużej różnicy dlatego chciałbym wiedzieć który lepszy i dlaczego Różnica cenowa to ok 600zł. a różnic nie dostrzegam żadnych jeśli chodzi o parametry techniczne. NIe dodatki takie jak (Pilot magic remote) bo zawsze mogę dokupić
POmocne być może informację:
1. Wielkość pokoju 30m2
2.Odległość od tv ok. 4m
3. Podpięte PS3 użytkowanie do gier ok 30%
4.Podpięta opcjonalnie TV Cyfrowa ,,N"
5.Użytkowanie jako TV 70%
6. Częstość oglądania?(Kiedy Będzie czas. czasami wcale czasami cały dzień, średnio powiedzmy do 3h dziennie)
7.TV na Ścianę.
8.Ważne żeby miał 3D Dobrej jakości.
9. Rozmiar TV Min 47Cali jeżeli mieścimy się w przedziale Cenowym, może być więcej. Dodam że oba modele na chwile obecna kosztują
*LG 47LM640S -3309zł- w Sklepie EURO RTV i AGD Ten model+ odtwarzacz bluray3D kosztuje 3890zł
*LG 47LM660S- 3649zł- W Sklepie Euro RTV i AGD Cena owego modelu+Odtwarzacz bluray3D Kosztuje 3890zł(chyba pomyłka
Jeżeli potrzeba jeszcze jakiś informacji proszę pytać i z góry wszystkim bardzo dziękuję za pomoc:)
Jak znajdziesz gdzieś promocję to tylko Philips 46pfl9706k/12. U mnie w media markt był przedwczoraj za 4 tys. jak go kupowałem.
ok 4m. no mysle ze 47Cali wystarczy dobre tv z 50Calami są dużo droższe.
Bartimaeus. Twoim zdaniem jest lepszy od wymienionych modeli? LG?
Bartimaeus No ja je widze na internecie najtaniej za 6tys zł:D troche drożej niż 4tys max jakie chciałbym dać, poza tym słyszałem ze od 3D aktywnego bolą oczy zaś 3D Pasywne nie jest tak naprawde full HD Duża jest różnicą w Efektywnośći jeśli chodzi o 3D aktywne a 3D Pasywne? czy różnicą jest tylko rozdzielczosć a efekt jest ten sam?
Powiem tak. Jeśli myślisz o 3D poważnie to w grę wchodzi tv 50' (minimum), i sony .Żadne inne LG itd.. Bo będziesz miał ściemę a nie efekty 3D. Ale to koszt około 5k i w górę. Jak masz kupić tv a nie jest bardzo Ci potrzebne to 3D to za te 3800zł+ kupisz sensowny odbiornik.
Napisz najlepiej na hdtv.com.pl - tam ci lepiej doradzą niż na forum o grach...
Jak 3D i LG to LG Cinema 3D i pozamiatane.
Wiem, że jest najtaniej za 6 tys. najtaniej, dlatego pisałem, że jak znajdziesz go w promocji
to nawet się nie zastanawiaj, bo seria 9 TV Philipsa jest jedna z najlepszych.
Lecz jeśli zależy ci na 3D to najlepsze rozwiązania ma LG.
Z tego co wiem to Jeden z Modeli LG chyba nawet 640s został wybrany na najlepszy tv 3D 2012r.w tym przedziale cenowym. Modele które wymieniłem sa w technologi cinema3D i z tego co się orientuje to LG i chyba Samsung są czołowymi producentami oferujacymi najlepsze efekty 3D
Głównie chodziło mi o różnice miedzy modelami które wymieniłem, a konkretnie nie wyczytana tylko moze ktos mial stycznosc z tymi modelami i cos moze pow sensownego.