Jaki telefon do 1000zł wybrać z poniższej listy?
Jaki telefon wybrać do +/-1000zł z poniższej listy:
-Samsung Galaxy A3
-HTC Desire 620
-Huawei Ascend P7
-Huawei P8 Lite
-LG G4 Stylus
-Samsung Galaxy S4
-Sony Xperia M4 Aqua
Możecie mi podać jakieś inne propozycje ale nie wiem czy ten telefon był by dla mnie dostępny. Zależy mi na:
-najlepiej android
-minimum 8GB pamięci
-dobrej wydajności (nie chce żeby telefon mi mulił)
-w miarę szybko działających multimediach
Czy któryś z tych telefonów, za taką cenę, wystarczy mi na 2-3 lata użytkowania? (muzyka, przeglądanie internetu, czasem gry, oglądanie filmów)
Galaxy S4 - nie polecam generalnie Androida, ale dostanie on nową wersję 6.0 - Marshmallow.
Żaden z nich.
Bierz:
a) LG G3
b) LG G2
c) Nexus 5
G3 niszczy telefony z powyższej listy, ma lepsze podzespoły, wyraźnie lepszy aparat, slot na kartę pamięci, QHD i wymienną baterię.
Stare flagowce są o klasę wyżej od współczesnych telefonów mid-range, Snapdragon 801 jest bardzo zbliżony w szybkości do SD808 który stosowany jest chociażby w G4, Nexusie 5X czy LG V10.
A jak chcesz telefon który jest piekielnie szybki (nadal jeden z najszybszych w codziennym użytkowaniu) to bierz Nexusa 5. Tyle że ma średnią baterię i aparat wyraźnie gorszy niż G3.
Edit: A jak musi być tej listy to chyba S4, ew. Huawei.
Galaxy S4 to też niezły telefon, ale gorsze podzespoły od w.w. i chyba najgorszą iterację nakładki systemowej Samsunga, która słynęła z tego że była napompowaną krową naładowaną zbędnymi funkcjami.
Poczytałem recenzje tych telefonów i przejrzałem specyfikacje i moja decyzja waha się między galaxy S4, Huawei Ascend P7 oraz LG G3 (wersja z 2gb ramu).
Wybrałbym bez większego zastanowienia tego LG ale cena jest dość wysoka. Poza tym ma najlepszy procesor, dość ładną nakładkę i wygląd zewnętrzny.
Huawei jest chyba w miarę porównywalny do S4.
A co do Samsunga to nie jestem zbytnio przekonany, aktualnie mam od ponad roku Samsunga i po jakimś czasie zaczął mocno zwalniać.
Czy ten LG przetrzyma około 3lat i android nie będzie się na nim mulił? Nie zacina się ten telefon?
Edit: Jeszcze jedno pytanie czy ta rozdzielczość ekranu w LG nie zabija procesora i tych 2gb ramu?
hmm . sony nie bo się lubi ścinać , lg g4 stylus też nie dużo bajerów a mało podstawy, htc , duże one są , huawei ( nwm nie patrzyłem , samsung s4 , android stary , samsung A3 nie da się wyciągnąć baterii i mały ekran , zobacz na te huawei'e
A co sądzicie o Galaxy S5 LTE?
W domu syn używa już kolejnego Motorola G (teraz 3 gen.) i nie ma lepszego Androida w relacji cena/jakość/możliwości.
Za 700 PLN masz niezawodny telefon o parametrach flagshipa