Jaki pendrive 32GB w niskiej cenie?

Forum Komputery
Odpowiedz
23.06.2013 23:06
1
odpowiedz
Miś19
43
Generał

Jaki pendrive 32GB w niskiej cenie?

Witam
Poszukuje mozliwie najlepszego pendrive 32GB w najniższej cenie.
Jakie proponujecie?

23.06.2013 23:44
2
odpowiedz
dark5tu5
91
Konsul

Prawdę mówiąc to mało opłacalny jest taki pendrive... lepiej kupić dysk zewnętrzny pod usb 3.0

24.06.2013 02:04
3
odpowiedz
zanonimizowany871243
6
Pretorianin

wejdź na skapiec.pl i wpisz pendrive i filtruj wyniki zaznaczając 32 GB, cenę od 10 zł do 120 (chodzi o ceny 60, 70 zł przykładowo) i sobie obejrzyj to co ma dobre opinie. Zwracaj uwagę na prędkość zapisu praktyczną (w opiniach czasem będzie podane ile faktycznie MB/s zapisu ma pendrive).
Na amazon.com możesz później poczytać opinie, tam więcej ich będzie, ale po angielsku, ale prędkość zapisu raczej ktoś poda. Jak będzie 10 MB/s to ok, bo niektóre pendrive są z żałosną prędkością np. 4 MB/s (jak wyboru już nie masz to wybierz co najmniej te 7 MB/s ale wyczytane z opinii, bo producent może podać 7 MB/s, a będzie np. 5, albo poda 12 MB/s, a będzie 9MB/s lub 13 MB/s, różnie bywa więc czytaj opinie. Producenci często kłamią o kilka MB/s przy zapisie i odczycie).

btw. pisząc to co wyżej, miałem na myśli tani pendrive do składowania danych, kopi itd, bo może ty chcesz do innego celu? np. gdybyś codziennie po 20 GB kopiował, kasował, to wtedy musiałbyś lepszy mieć, szybszy.
Policz sobie w kalkulatorze prędkość zapisu danych gdy będziesz znał prędkość zapisu.

24.06.2013 07:36
Rezor
4
odpowiedz
Rezor
146
NIN

Jeśli decydujesz sie na 32 GB to tak naprawdę jesteś siłą rzeczy skazany na wydatek rzędu ok 100zł.
Bo tylko taki pendrive, oczywiście działający w standardzie usb 3.0, jest w stanie uzyskać minimalny sensowny transfer danych przy tak dużej pojemności.
Inne opcje nie wchodzą w grę. Oczywiście wiąże się to z tym, że musisz posiadać kontroler usb3.0 na swojej płycie głównej.
Jakiś czas temu interesowałem sie tym tematem i wtedy najlepszym stosunkiem jakości do ceny cechowało sie urządzenie marki Adata.

24.06.2013 10:53
5
odpowiedz
Miś19
43
Generał

Dziękuję Panowie za pomoc.
(mój komputer posiada wejścia USB 3.0 więc nie będzie problemów)
Pozdrawiam

Edit.
Znalazłem takie cudo : http://www.karen.pl/product/184307/Sprzet_komputerowy_/Akcesoria/Kingston_DataTraveler_Ultimate_G3_3_0_32GB.html

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl