Witam chcialbym zapytac sie jaka jest dobra plyta glowna ktora potrafila by obsluzyc 2 karty graficzne.Noi mam tutaj jeszcze drugie pyttanie czy mozna polaczyc 2 rozne karty graficzne ? mam nvidie 465 a chcialbym kupic nvidie 660 noi niby z tego co wiem to da sie ale inne osoby temu przecza wiec troszke sie poglubilem.Jeszcze co do mojej plyty glownej to obecny model: HD103SJ (SAMSUNG) chcailbym jakas lepsza plyte od tej ktora jak juz wspomnialem obsluzyla b y 2 karty graficzne.Dziekuje wszystkim z gory za Pomoc.POZDRAWIAM !
generalnie współpraca jest możliwa, np. słabsza może zajmować się PhysX, albo wyświetlać obraz na kolejnych monitorach.
chociaż byś napisał ile możesz przeznaczyć na nowa płytę główną i jaki masz procesor bo fajnie gdyby pasowało do Twojego obecnego prawda?
Procesor Intel core i5 660 3.33hgz 4gb ram.Co do ceny do bardziej zalezy mi na czasie wiec nie wchodzi w oszczegolnie w gre.
korzystniej byłoby kupić jedną ale porządną kartę graficzną. takie zabawy z dwoma kartami mogłyby sie przydać przy tworzeniu animacji czy coś podobnego.. w grach marnie to sie raczej sprawuje.. jeśli chcesz bawić sie w dwie karty to tylko SLI z kartami Nvidi lub CF z Radeonami. Oczywiście karty muszą być takie same czyli np. GT 660 i GT 660
--->mati5091 jeśli chodzi o technologię SLI to muszą być to takie same karty modelowo, wtedy ma to największy sens, jeśli są to różne karty to mogą działać ale każda odpowiada za coś z osobna, sens z tego jest niewielki, oczywiście jeśli 660 będzie do grania, a 465 do PhysX to na pewno 660 skorzysta, ale i tak uważam to za złe rozwiązanie, lepiej sprzedać 465 kupić 660, a jak przyjdzie potrzeba dokupić drugą 660. Do obsługi wielu kart tj. więcej niż jednej potrzeba płyty która ma więcej niż jedno złącze PCI_E. Pozdrawiam
Ok dzieki za odpowiedzi.Chcialbym sie jeszcze dowiedziec odnosnie plyty glownej.Interesuje mnie dobra plyta glowan mogaca obsluzyc dwie karty graficzne jakies propozycje ?
Sorry nie moglem edytowac posta: UP dobrze rozumiem musze miec dwie plyty glowne ?
Nie. Musisz mieć dostatecznie dużo miejsca i odpowiednie złącza na płycie głównej.
Sorry bylo o 2 w nocy juz nie kontaktowalem :D.OK jescze chcialbym sie dowiedziec jaka plyta glowna jest lepsza od tej---HD103SJ (SAMSUNG)---- i byla by w stanie obsluzyc 2 karty Dziekuje za takze za wczesniejsza pomoc.
to co podałeś to Twój dysk twardy a nie płyta. jeśli pytasz o płytę pod SLI to
http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/2955250_techniczne
Kurcze faktycznie ale ja glupi jestem w tym temacie to ja zawsze orlem nie bylem.OK to ja moze moze opisze moj problem podczas wlaczania kompa z tej plyty glownej wydobywa sie dziwny dzwiek:takie pikanie albo nie wiem alarmik taki i w tle jakby prad strzelal i komputer sie zawiesza calkowicie nie mozna nic zrobic.W takim razie jaki polecalibyscie dobry dysk twardy ? Na prawde jestem Wam bardzo wdzieczny za dotychczasowa pomoc.
ten samsung F3, którego posiadasz jest dobry. kup identyczny, ja miałem takie przeboje z F2, że podczas pracy komputer po prostu sie resetował a w nim coś strzelało. skończył jako magazyn do danych bo z tym sobie radzi.
chipset Z68 pozwala na polaczenie 2 totalnie roznych grafik. Nazywa sie to Lucid Logic.
PanSmok -> przeczytaj [12] :) on pomylił płytę główną z HDD i teraz szuka nowego dysku.
fakt to co napisał smok to technologia Lucid Logic lecz płyty główne posiadające takie rozwiązanie są bardzo drogie.