Jaka karta graficzna? GTX 770 czy GTX 780?
Tak jak w temacie, co jest bardziej opłacalne, GTX 770 czy 780? Nie planuję modernizacji komputera przez jakieś 5 lat więc zależy mi na czymś porządnym co ładnie by działało z i5 4670K ( malutkim OC). Chcę grać w BattleField 4 na Ultra, CoDy i inne FPSy.
Tu cała specyfikacja komputera który zapierzam kupić:
-CPU: Intel Core i5-4670K
-Układ chłodzenia: Thermalright HR-02 Macho 120
-RAM: Crucial DDR3 8GB 1600MHz CL11
-MOBO: Asrock Z87 Extreme3
-GPU: ?
-HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA3
-PSU: TAGAN 600W (Już mam)
-CASE: Thermaltake Commander MS-I (Już mam)
Co by się lepiej sprawdziło? Ten komputer planuję kupić w czerwcu tego roku (26 MAJ urodzinki :3) i zastanawiam sie czy poczekać troszkę dłużej czekając na spadek cen procka i kart?
Za pomoc serdecznie dziękuję :)
Nie rozumiem problemu, jak masz kasę to oczywistym jest, że 780 będzie mocniejszy.
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_770_TF_Gaming/26.html
GTX 780 jest wyraźnie lepszy, choć GTX 770 to wciąż świetna karta.
Sam musisz dokonać wyboru - przede wszystkim różnica w cenie to absurdalne 800zł - za rok-dwa pewnie dokupiłbyś za tyle drugą GTX 770 które w SLi zniszczyłyby pojedynczą GTX 780.
Jak stać Cię na 780 to jasne że jest lepszym wyborem. Jeśli nie masz jednak kasy żeby kupić kartę od razu, pamiętaj o tym że 770 to nadal bardzo dobry układ który daje sobie radę ze wszystkim co dotychczas wyszło, i zapewne ze wszystkim co ukaże się przez najbliższe kilkanaście miesięcy na bardzo wysokich ustawieniach graficznych.
Wiem że gtx 770 to ciągle świetna karta ale słyszałem że w marzec/kwiecień ma wyjść nowa karta od zielonych. Zobaczę wtedy jak zmieni się cena.
Jak wyjda Maxwelle w serii 8xx, to kup coś z tej serii właśnie. Jeżeli do maja nic nie wyjdzie, to kup 780, "wystarczy" na dłużej.
Myślałem nad kupnem 780 po premierze Maxwella bo ceny powinny spaść o 300zł - 400zł, tak przynajmniej sądzę.