Jak zrobić...
jak zrobić placki po węgiersku szukałem przepisu w necie ale nie znalazłem nic konkretnego
pomożecie bo jestem głodny a zjadłbym coś "innego"
Trzesz ziemniaki, trochę cebuli, trochę mąki, trochę soli, trochę pieprzu i smażysz. Żadna filozofia.
i co tak na sucho się je wpiernicza ?
może bardziej szczegółowo
W tytule watku zmiescilo by sie spokojnie cale pytanie. Nie lubie watktow typu "wejdz, aby dowiedziec sie o co chodzi".
szczegułowo
Szczegółowo to je się je razem z sosem do placków po węgiersku. Ale zrobienie dobrego sosu wymaga czasu umiejętności i większej ilości składników.
Poproś mamę.
o jejku mały błąd się wkradł straszne
co za "łupkowate" forum (tak łupkowate) jak człowiek się raz pomylił to do końca żywota wypominają
PS: Poproś mamę. nie mogę i zgadnij czemu :(
To teraz taka moda, że poprawienie czyjegoś błędu, żeby w przyszłości go nie popełnił to już "łupkowatość"?
A co do placków to na upartego nawet można zrobić normalne placki ziemniaczane, z tym, że grubsze z gulaszem i też będą po węgiersku.
a może podacie coś co można na szybko przygotować
(tylko nie chińskie zupki)
w domu mam takie składniki:
mąka
chleb
cukier
sól
pieprz
jajka
paprykarz
dżem
masło
szynkę
mięso ( 4 piersi kurczaka)
spoiler start
nie byłem dzisiaj na zakupach
spoiler stop
http://www.video-kuchnia.pl/video/489b388c530d187/Placek-po-w%C4%99giersku
dokup mleko i zrob nalesniki, ogolnie ciut malo masz do jedzenia:)
"co za "łupkowate " forum"
>>czyli jakie? Pytanie może wydawać się głupie ale ja serio nie wiem.
Placek po węgiersku jest wtedy gdy na imprezie się naje***sz a potem chcesz srać ale o czymś zapominasz i srasz, srasz , aż nagle przypominasz sobie ze zapomniałeś otworzyć klapy :/
[9] Więc tak:
Pokrój chleb na kawałki, posmaruj masłem i dżemem, posyp mąką, posmaruj paprykarzem, rozbij na to jajka i na wszystko połóż szynkę, później soli i pieprzu do smaku. Możesz jeszcze cukru dodać, ale nie koniecznie. Proste, a jakie pożywne!
[12]
tak tak bardzo śmieszne ^^
naleśniki były pyszne :P ale musiałem je zrobić z dżemem a nie z serem
dzięki za pomysł
Placki po węgiersku
Składniki na 2 porcje
• 4 spore ziemniaki (ok. 1/2 kg)
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 jajo
• 2-3 łyżki mąki
• sól, pieprz, olej do smażenia
• 1/2 kg wołowiny
• 1 duża cebula
• po 1/2 strąka kolorowej papryki (czerwona, zielona)-żółta lepiej nie
• tłuszcz do obsmażenia, 1 łyżka mąki, 1 łyżka przecieru pomidorowego
Etapy przygotowania
1. Obrane ziemniaki, cebulę i ząbek czosnku zetrzeć na tarce o małych oczkach (ja mam przystawkę do maszynki do mięsa i tak jest znacznie szybciej). Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz, starannie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć dość grube placki.
2. Wołowinę pokroić w kostkę (2x2), obtoczyć w mące i mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, spieczoną mąkę z patelni spłukać zimną wodą i przelać do rondla. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną. Dusić ok. 1 godzinę.
3. Oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paski, po godzinie dodać do mięsa razem z przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i dusić jeszcze 1/2 godziny. Zagęścić mąką lub Gustin fix-em jeśli jest taka potrzeba
4. Przełożyć placek sosem z mięsem, złożyć na pół i jeszcze polać sosem. Zrobić kleks ze śmietany, ozdobić np.szczypiorkiem. Smacznego
Aen nie grzeszysz bystrością...
Alan dzięki zapisałem to sobie